Ilonhetkiä ruokakaupassa – vai oliko sittenkään?

Harva iloitsee päässeensä ruokakauppaan, ja näin myös omallakin kohdalla. Vaikeinta on päättää, mitä kokkaisi ja löytää siihen oikeat raaka-aineet jalkapallokentän kokoisesta supermarketista. Tässä taannoin piti kuitenkin ostaa ruokien lisäksi myös pyykinpesuainetta. Tiesin jo etukäteen, että valinnan vaikeus ja turhautuminen tulee iskemään pesuainehyllyllä.

 

Henkilökohtaisesti en pidä jauhemaisesta pyykinpesuaineesta, sillä uskon vahvasti että jauheet eivät liukene veteen täysin ja jäävät joko pyykkeihin tai kulkeutuvat suoraan hajoamatta likaveden mukana vesistöön. Pyykkeihin jäätyä ne tuoksuvat vahvasti ja pahimmassa tapauksessa ärsyttävät ihoa. Viime aikoina itselle on kehittynyt yliherkkä hajuaisti ja ärsyynnyn helposti kovista tuoksuista. Joten en pidä, että vaatteet ja varsinkaan nukkumaan mentäessä lakanat tuoksuvat vahvoille hajusteille. Lisäksi pienet siniset pisteet pyykinpesujauheissa haiskahtavat vahvasti mikromuoveille. En ole täysin varma mikromuoveista, mutta jauhemaiset pyykinpesuaineet eivät kokonaisuudessaan millään tapaa saa minua värähtämään.

 

Vaihtoehtona on siis tietysti nestemäiset pesuaineet. Niiden ongelmana on se, että varmasti 99 % nestemäisistä pesuaineista on pakattu muovipulloihin, mikä on vuonna 2018 aivan käsittämätöntä. Eikö vielä ole keksitty, että nesteen voi pakata kartonkiin, jos vain tehdään tarpeeksi vahvaa kartonkia? Onhan maitokin kartonkipakkauksessa. Taisteluni vältellä ylimääräistä muovijätettä kokee iskuja aina hyllyjen välissä.

Kauppareissulla näin kuitenkin jotain uskomatonta! Valikoimaan oli tullut kartonkipakkauksellinen nestemäinen pyykinpesuaine! Yksi iso mutta tässäkin pesuaineessa, sillä pakkaus sisältää muovipussin kartongin sisällä, joka kerrotaan hyvin pienenä kuvana pullon selkäpuolella. Kartongin voi kuitenkin kompostoida ja muovipussin kierrättää muovijätteen mukana. Päätin silti ottaa  pesuaineen testiin siitä huolimatta ja testata, sopiiko tuote meidän käyttöömme.

Mulieres sisältää 99,97 % luonnollisia ainesosia, on alle 30 % vettä ja sis. muun muassa etikkaa, eteerisiä öljyjä ja sitruunahappoa. Itse olen ollut tuotteeseen hyvin tyytyväinen, sillä pesuaine tuoksuu itsessään luonnolliselta sitrukselta, mutta ei jätä mitään tuoksuja puhtaaseen pyykkiin. Pullo on kunnon kokoinen ja tuntunut riittoisalta. Tämän talouden toinen pyykintekijä on kuitenkin valitellut, että pyykki jää oudon tahmeaksi (?), mitä en itse ole huomannut. Jää siis nähtäväksi pääseekö tuote osaksi tätä taloutta pysyvästi, vai jatkuuko vielä sataprosenttisen kartonkipakkauksen etsintä.

 

Ekoillen, niina

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *