Dear Eki, tai: Pussaamalla ei voi tulla raskaaksi

Muistatteko vielä Suosikki-lehten legendaarisen palstan nimeltä Bees & Honey? Minä ja ystäväni ainakin tapasimme teinivuosinamme lukea palstan kysymyksiä ja vastauksia kuin raamattua konsanaan. Saattaapa muuten hyvinkin olla, nyt kun asiaa oikein ajattelee, että sain myös ensimmäiset seksitietoni samaiselta palstalta. Sieltä opittiin ainakin se monia mietityttänyt asia, että pussaamalla ei voi tulla raskaaksi. Mikä helpotus!eki.jpgEikö muuten tulekin Eki-sedän partaisen naaman näkemisestä yhä oikein tuttu ja turvallinen olo?

Ekillä, jonka oikea nimi on Erkki-Pekka Helle, on siis ehdottomasti paikkansa lämpimissä nuoruusmuistoissani. Ilahduinkin suuresti löytäessäni Ylen Elävästä arkistosta parin vuoden takaisen pätkän, jossa Ekiä haastatellaan. Samalla innostuin googlaamaan aihetta enemmänkin ja luin muun muassa vuonna 2005 Ylioppilaslehdessä julkaistun artikkelin nimeltä Teinien turvaverkko. On jännää saada lisätietoa jostakusta, jonka on ikään kuin tuntenut vuosia tämän painettujen sanojen kautta, mutta joka on samalla ollut olemassa vain kuvana lehden sivulla. Niin ja niinä hyvinä neuvoina, tietty. On Ekin ansiota, että jo useampi sukupolvi tietää ettei saunan lauteilla pojan jälkeen istumisesta voi tulla raskaaksi siitäkään. (Ja kylläpä sitä raskautta onkin silloin pelätty, melkein kuin avaruusolioiden invaasiota tai jotakin muuta maailman mahdollisesti lopettavaa katastrofia.)

Haluaisinkin nyt täältä nostalgisten muisteloideni keskeltä kiittää omalta osaltani Ekiä kaikista tämän Suosikki-vuosista. Moni asia olisi ollut paljon vaikeampaa ilman Ekiä. Eikä pelkästään seksiin ja omaan kroppaan liittyen – kasvatuksellisten neuvojensa lisäksi tämä kun on antanut meille myös kieleemme elämään jääneet ilmaisut “Dear Eki” ja “onks normaalii?!” Ja näiden hienojen sanojen vuoksi maailma on taas hieman parempi paikka.

 

Kuva: ylioppilaslehti.fi

Kommentit (11)
  1. Ekin suurin kompastuskivi oli mielestäni aina kuukautisten kutsuminen mensuiksi.

    1. Mensut! Miten… ysäriä. 😀

  2. Oi Eki! Hän on vastannut isosta osasta minunkin seksuaalikasvatusta. Ihan paras! Ja oli kiva tietää teininä olevansa normaali.

    1. Joo, teininä se että joku vahvisti oman normaaliuden oli oikein erityisen tärkeää. Vaikka nyt kun asiaa oikein ajattelee, niin taitaahan se kyllä olla tärkeää yhä edelleen, vaikkakin ehkä vähän eri tavalla. Mistäköhän löytyisi meille aikuisille oma Eki?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *