Feikkikansia, tai: Naistenlehtien uudet otsikot

No Sex and the City

Olen aina rakastanut kaikenlaisia vastamainoksia ja brändiväännöksiä, ja erityisesti nautin feikkilehdistä. Sanasta sanaan -palstan Idan postaama kuva Cosmopolitanin feikkikannesta saikin minut melkein räkäisemään aamukahvini läppärille, niin osuvasti kansi parodioi tietynlaisten naistenlehtien kliseitä.

"SEX - You're doing it wrong, dammit!"

Toisaalla internetissä puolestaan pohdittiin sitä miltä naistenlehtien jutut näyttäisivät, jos miehet kirjoittaisivat niitä. Otsikoiden perusteella sisällössä ei oikeastaan tapahtuisi kovin huomattavaa muutosta, mitä nyt pikkuriikkinen painotusero.

Netissä näitä esimerkkejä etsiessäni opin myös, että feikkikansia käytetään nykyään mainostamistarkoituksessakin - ja aika törkeästi sittenkin. The Guardian raportoi tämän nuorille tytöille suunnatun, plastiikkakirurgisia toimenpiteitä mainostaneen karsean julisteen tulleen poistetuksi katukuvasta viime viikolla.

Tiedättekö te hyviä lehtiparodioita tai feikkikansia? Tai naurattaako hupi-Cosmo ollenkaan?

 

Kuvat: cracked.com, coolmaterial.com, guardian.co.uk

Kommentit

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Tuosta jälkimmäisestä kuvasta tuli mieleen lasten missikisat, mitkä ovat varsin kova juttu jenkeissä. Omasta mielestäni on varsin sairasta tuputtaa niin pienille lapsille moisia kauneusihanteita tuosta mainoksesta puhumattakaan.

Toivottavasti moinen ei rantaunu Suomeen ikinä.

Jemina
No Sex and the City

Vieras Mies, totta, ne tuntuvat kyllä jotenkin tosi vääriltä, sellainen sirkusmeikattujen neljävuotiaiden keikistely lavalla. Ja itseasiassa kiinnitin asiaan vasta nyt huomiota, mutta kasvojen perusteella tämä silaritissimainoksen mimmikin on hätinä täysikäinen, jos sitäkään!

Kommentoi