Hysterical literature: Orgasmi videolla

No Sex and the City

Eilisessä linkkilistauksessa pyysin lukijoita jakamaan hyviä linkkejä, ja mitä sainkaan! Eräs vierailija vinkkasi Clayton Cubbitt-nimisen valokuvaajan Hysterical Literature-projektista. Tämä taideproggis koostuu yksinkertaisista videoista, joissa kussakin yksi nainen istuu pöydän ääressä ja lukee kameralle ääneen lempikirjaansa... Samalla kun häntä kiihotetaan orgasmiin.

Videot ovat hellyyttäviä, hauskoja, kiihottaviakin. Samalla ne tuntuvat kuitenkin taiteelta, joltakin kauniilta ja ihmeellisen intiimiltä.

Jokainen video on eri mittainen - ihan siitä yksinkertaisesta ja ymmärrettävästä syystä, että kunkin naisen matka orgasmiin on erimittainen. Videoista pisimmätkin kannattaa jaksaessaan katsoa kokonaan, sillä silloin saa seurata sitä miten naisten lukutapa vähitellen muuttuu, sanat alkavat katkeilla raskaan hengityksen ja pienten äännähdysten tieltä, ja lopulta jäävät kokonaan. Kyseessä on kerrassaan hypnoottinen prosessi! 

Kärsimättömiä katselijoita (joihin itsekin yleensä kuulun) suosittelemaan katsomaan alun, jossa videoitava nainen esittelee itsensä ja lukemansa kirjan, pieniä pätkiä videon keskivaiheilta, ja sitten loppuminuutit. Etenkin videot niin sanotusti kruunaavat orgasmit ovat hienoja. Siinä saavat kirjat kyytiä!

Ja mitä tahansa teettekin, älkää vahingossakaan skipatko eeppisen loppuhuipennuksen jälkeen seuraavaa osiota: lauettuaan naiset esittelevät itsensä uudelleen ja reagoivat lisäksi spontaanisti siihen mitä juuri tapahtui. "Oh my fucking god, that was the best thing of my life", kikattaa esimerkiksi Solé.

Kaikki videot voi katsoa Cubbittin YouTube-sivulla, ja samaan syssyyn suosittelen myös Salonin artikkelia Turning orgasm into art.

 

Kommentit

Oi. Muistan kun näin nämä ensimmäisen kerran. Mulle aika hyvä ammatti kun rakastan kirjoja ja no kukapas ei rakastaisi myös orgasmeja ;>

Vierailija (Ei varmistettu)

aaaa kiitos ku linkkasit tän, oli tosi mielenkiintonen!!

Jemina
No Sex and the City

sanna-mari, joo, näistä tulee ihan erityinen fiilis, etenkin ekalla katselukerralla. Itselläni ei ollut hajuakaan siitä, mitä video oikeastaan käsitteli, joten yllätyskin oli melkoinen.

Vierailija, niin oli, ehdottoman mielenkiintoinen. Toivottavasti mahdollisimman monet nyt näkevät videot - näistä tulee jokaisella katselukerralla jotenkin tosi hyvä mieli!

Vierailija (Ei varmistettu)

Melkein parasta videoissa oli se, kuinka onnellisilta, säteileviltä ja vapautuneilta naiset näyttivät lopussa (ylläri). Täytyy myös antaa pisteitä videoiden naisille rohkeudesta ja heittäytymisestä!

Mies_kaiken_Pilaaja (Ei varmistettu)

Mistä tiedän, että orgasmit ovat aitoja? Epäilen.

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, niin, eivätkö näyttäneetkin, ihanilta! Ja kyllä, ehdottomasti pointsit kotiin jokaiikalle - itse en luultavasti olisi moiseen lähtenyt, vähän raukkis kun kai olen.

Mies_kaiken_pilaaja, epäile ihan rauhassa, mutta kerro toki samalla, että mikä moista sai epäilemään? Itse en epäillyt hetkeäkään, sillä orgasmit näyttävät ainakin minun silmääni täysin aidoilta. Lisäksi videoiden naisista ainakin osa on esimerkiksi aikuisviihdenäyttelijöitä ja eroottisia malleja, joten en usko tällaisen oman seksuaalisuuden julkisen toteuttamisen olevan heille minkäänlainen ongelma. Miksi ihmeessä kyseessä siis olisivat feikkiorkut? Enkä muuten myöskään usko, että kukaan tarvitsisi yhtätoista minuuttia orgasmin feikkaamiseen...

Vieras
Vierailemassa

En oikein tiedä, mitä ajatella näistä videoista... tavallaan tykkään niistä, mutta tavallaan en tiedä, en ehkä kaverille kehtaisi kertoa, että tällaisia olen katsellut :D Onhan se ehkä vähän outoa katsella toisten orgasmeja.. ehkä olen myös vanhanaikainen tai jotain, mutta mietin myös kuka tuolla pöydän alla haluaa olla, ja miksi naisetki ovat suostuneet näyttämään koko maailmalle jotain noin intiimiä. Tavallaan taas ajattelen, että seksuaalisuuden pitäisi olla hauska ja kiva asia elämässä, ei jotain mitä pitäisi vain häpeillä ja piilotella, enkä ole turhan tiukkapipoinen mistään pansuhteista tai yhden illan jutuista todellakaan. No, ainakin jotain tunteita (ja tuntemuksia.. :D) nämä videot herättivät, ehkä se on koko projektin tarkoituskin.

Vierailija (Ei varmistettu)

"kuka tuolla pöydän alla haluaa olla"

Hei, kuka EI haluaisi antaa orgasmia noin ihanille naisille?

Aloin huomaamattani keinahdella itsekin tuolissani yhtä videoista katsellessani...

Jemina
No Sex and the City

Vieras, tällaiset projektit ovat tosiaan siitä erityisen hyviä, että ne herättävät ajatuksia. Mielestäni on erittäin hyödyllistä miettiä, miksi niin monet seksiin liittyvät asiat usein herättävät meissä nolouden ja häpeän tunteita - etenkin jos kuitenkin samalla tiedämme, ettei moiselle ole mitään tarvetta! Vain näitä asioita pohtimalla ja työstämällä voimme päästä tällaisista fiiliksistä eroon, ja toivottavasti vapautua nauttimaan seksuaalisuudesta ilman sille ulkopuolelta asetettuja paineita.

Itse ajattelen asiaa niin, ettei orgasmeissa todellakaan ole mitään hävettävää. Niinpä niitä ei myöskään tarvitse piilotella. Kaikkien ei tietenkään tarvitse videoida itseään laukeamassa, mutta jos joku niin tykkää tehdä, niin mikäpä siinä. Mitä syihin tulee, osa näistä naisista on ehkä osallistunut proggikseen kokeilunhalusta, osa koska se on kiihottanut. Osa ollakseen osana taideprojektia, joka toivottavasti herättää ajatuksia ja keskustelua. 

Omasta mielestäni nämä videot oli tehty kovin kauniisti, ja ne kuvasivat hienosti sitä tiettyä orgasmin tuomaa tunnetta. Niinpä itse ainakin pyrin kertomaan videoista mahdollisimman laajasti kaveripiirissäni. Veikkaan, että tästä tulee syntymään mielenkiintoisia keskusteluja. Ja se on hyvä. Seksin ja seksuaalisuuden ylipäänsä ei missään nimessä tulisi olla tabu, johon liittyvien tunteiden kanssa koemme olevamme kauhean yksin.

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, heh, hyvin sanottu. Kukapa ei!

mietiskelijä (Ei varmistettu)

Videot olivat mielenkiintoinen kokeilu. Ehkä ne olivat myös taidetta? Mielestani tärlkeintä vidoissa on se, että orgasmi ei ole vain sisäisestä kekemuksesta riippuvainen vaan, että mekaaninen ärsyke laukaisee orgasmin, siis se on fysiologinen ilmiö. Mielenkiinotista on myös se, että videot poistavat monia ennakkluuloja naisten orgasmista. Myönnän, että se on miehelle aina mystiunen tapahtuma. Mautin itse naisen orgasmista ja sen tuottamisesta, miksi siis en nauttisi naisen orgasmin katsomisesta.

Kommentoi