Kauneusteollisuudesta, tai: Onko mikään osa naisvartalosta hyvä sellaisenaan?

No Sex and the City

Laura Lennes kirjoitti Nytissä kauneusteollisuuden uusista keksinnöistä ja sai minut miettimään sitä miten kauhistuttavan kokonaisvaltaisesti meidät on saatu pitämään erinäisiä kehonkohtiamme rumina. Lennes nostaa esiin erityisesti Doven True Tone Underarm Dark Mark Eraser-tuotteen, joka ilmeisesti tasoittaa kainaloiden väriä. Kyllä, luit ihan oikein: tuotteen on tarkoitus vaikuttaa kainaloidesi väriin. Ja kyllä, tuotetta valmistaa Dove, firma joka mukamas pitää kaikkia naisia kauniina ihan sellaisenaan.

Epätoivo iskee. Pää kopsahtaa pöytälevyyn. Anna mun kaikki kestää! Pitäisikö tässä vielä huolestua kainaloidensa sävystä, kaiken muun lisäksi? Eikö niille riitä mikään?!

Välillä tuntuu, että kun kauneusteollisuudelle antaa pikkusormen, se vie koko kropan - ja ennen kuin huomaatkaan, puunaat paikkoja joita et ollut aiemmin ylipäänsä edes miettinyt, saati sitten että olisit pohtinut niiden ulkonäköä. Kuten Lennes kirjoittaa, koko ala perustuu neuroosien ruokkimiseen. Kysyntäähän luodaan luomalla tarjonta, ja sitten kertomalla kuluttajille että ilman tätä tuotetta he ovat a) rumia, b) haisevia, c) epäseksikkäitä, d) all of the above. Ja kuten Lennes lisää "[v]iime aikoina myyntiin on kuitenkin alkanut ilmestyä tuotteita, jotka ratkaisevat ongelmia, joista harva on tiennyt kärsivänsä.”

Kuten esimerkiksi tämä kainalovärinhaalistajajuttu. Tällaiset turhakkeet (joista luultavasti tulee ihan normijuttuja jossain vaiheessa, aivan kuten vaikkapa häpykarvojen poistamisesta mitä erikoisemmin menetelmin on tullut) todistavat, ettei yksikään kropan kohta ole turvassa mainos-, tuote- ja rumuuspommitukselta. Kroppamme "pienten virheiden" korjaamiseen tarkoitettujen tuotteiden perusteella voisi kuvitella meidän kaikkien syntyneen järkyttävinä monstereina, joita pitää purkin ja purnukoin yrittää kesyttää jotenkin naisen näköiseksi.

Aloitin tämän bloggauksen tarkoituksenani havainnollistaa tuotemäärän järkyttävä volyymi laatimalla lista eri vartalon osista ja niiden ulkonäön parantamiseen tarjolla olevista tuotteista. Kun listaa oli kertynyt kolmatta sivua enkä ollut vielä päässyt edes alavartaloon asti, luovutin. Uuvutti ja vitutti yksinkertaisesti liikaa.

Samalla tajusin myös, että me kaikki osaamme tuon listan luultavasti suunnilleen ulkoa. Usein sanotaan, että naiset osaavat suoralta kädeltä luetella noin biljoona vikaa ulkonäöstään, ja se on varmasti valitettavan totta. Vika ei kuitenkaan ole naisten synnynnäisessä turhamaisuudessa tai epävarmuudessa, vaan siinä että meille toitotetaan jatkuvasti meidän olevan väärin ja viallisia, tai Doven sanoin vähintäänkin värivirheellisiä.

Sillä kelatkaa nyt kaikkia niitä tuotteita. Niitähän meinaan riittää! Aloitetaan vaikka päälaelta: hiuksistahan ei suinkaan riitä se, että ne ovat päässä, vaan hyväksyttäviin hiuksiin vaaditaan vähintäänkin shampoota, hoitoainetta, seerumia, öljyjä, väriä, kampaa ja harjaa, lakkaa ja vaahtoa, kiharrusta, suoristusta ja kampauksia. Ja entäs naama sitten! Jokaiselle sen osalle on omat tuotteensa ja meikkinsä, joista koostuva lista olisi pitkä kuin nälkävuosi. Iho ylipäänsä on varsinainen sotatanner, jossa pelataan ihan perkeleen monella rintamalla - on lommoja jotka kaipaavat täytettä ja muhkuroita jotka pitää tasoittaa, jokaiselle kohdalle on omat tuoteperheensä, ja auta armias jos laitat samaa voidetta poskille ja perseeseen! El katastrooffi!

Sitten ovat vielä karvat. Niitä on jokapaikassa ja kaikki paitsi päälaki on liikaa. Ne pitää sheivata, vahata, nyppiä ja sokeroida. (Laserillakin niitä voi kuulemma poistaa, vaikka se kuulostaakin toiminnalta jota harrastaisi ainoastaan Darth Vader vihollisiaan kiduttaessaan.) Ja koska mikään ei riitä, eikä mikään osa sinua ole hyvä sellaisenaan, myös peräaukon voi valkaista. Äläkä missään nimessä kuvittele, että sukuelimet kelpaisivat luonnontilassa nekään. Karvoista pitää tietysti hankkiutua eroon tai vähintäänkin ajella ne jonkinlaiseen malliin. Mahdollisesti voisit myös harkita niiden värjäämistä? Tai vajazzling-koristelua? Ällöttävän tummat häpyhuulet saa vaaleammaksi vaginal bleachingin avulla ja vaginameikki puolestaan antaa paremman punan.

Joko väsyttää? Niin minuakin. Ei ihme, että se yksityiskohtaisempi lista jäi kesken.

Välillä mietityttää: onkohan naiskehossa yhtään osaa, joka olisi hyvä sellaisenaan?

 

Kuva: Charlotte Astrid / Flickr / Creative Commons

Kommentit

Eksyksissä elämässä

Muistui tästä mieleeni Nivean Pearl & Beauty -deodorantti, joka "tekee kainaloiden ihosta kauniin ja sileän". Kun tuotetta alettiin mainostaa ihmettelin, että tarkkaileeko joku oikeasti kainaloiden ihoa? Milloin sitäkin piti alkaa kaunistaa? Kainalot kuitenkin ovat harvoin esillä, emmehän me kulje pitkiä aikoja käsivarret pystyssä.

Jemina
No Sex and the City

Argh! Kylläpä meidän kainaloitamme nyt kyylätään - karvattomuuden lisäksi niiden tulee siis nyt olla myös tasaväriset ja kauniit ja sileätkin vielä. Tämäkin tuote perustunee jotenkin sille ilmeisesti vallitsevalle ajatukselle, että naiskropan tulisi jostain syystä olla semmoinen vauvanpepunsileä ihan kaikkialta. Siispä ryppyiset kainalot - EI SAATANA! EI KÄY! KUIN SE KEHTAA!

Kainalot: mikä ihana tekosyy myydä naisille tuhansia tuotteita joita he eivät tarvitse.

Ihan täyttä paskaa. Sitten vielä liimataan muovia ja eläimenosia siihen päälle "kaunistamaan". Oksettavaa. Mä käytän dödöä päivittäin, poistan epäsäännöllisesti karvoja, meikki koostuu lähinnä kulmakynästä ja sävyttävästä päivävoiteesta, silloin tällöin kynsilakkaa (ehkä 6 kertaa vuodessa) plus tietenkin hiustenhoitotuotteet (kampaajaksi käytän niitä tosi vähän, muotoilutuotteita en välttämättä ollenkaan) ja jo näin "pieni" paskan määrä jonka törsään itseeni ihan "turhaan" on ihan kamalaa. Mutta en mä pärjää ilman. On varsin mieltäylentävää poistua kotoa ilman meikkiä ja sitten saa kuulla kuinka väsyneeltä ja flunssaiselta näyttää. Mulla olis hyvä ehdotus: mitä jos lopetettaisiin kaikki kanssaihmisten ulkonäön arvostelu? minä en tuosta loukkaannu, harmistun vain kommentoijan puolesta hänen vähäisestä älykkyydestään ja tilannetajunsa puutteesta.

Jemina
No Sex and the City

Ulkonäön arvostelu saisi tosiaan loppua, ihan välittömästi! Vituttaa tällainen maailma, jossa niin monet eivät uskalla työntää nenäänsä ovesta ulos ilman meikkiä, ihan vain siksi että meikittömään naisnaamaan kiinnitetään niin paljon negatiivista huomiota.

Tosin ainakin omalta kohdaltani voin sanoa, tälleen pienenä positiivisuuden pilkahduksena, että olen kulkenut meikittä jo yli vuosikymmenen, enkä todellakaan joudu kuuntelemaan huomautuksia naamani tilasta. Kummasti ne kanssaihmisetkin näköjään oppivat, että tää naama on ihan tällainen, eivätkä hetken totuttelun jälkeen pian enää huomaakaan että siitä muka jotakin väriä puuttuisi.

Järkyttävää! ja järkyttävintähän noissa on, että monesti ne kaikkein nuorimmat naiset/tytöt uskoo ne totuuksina. Sitten nuorilla naisilla menee ihan liikaa aikaa itsensä vihaamiseen ja korjailuun. Senkin ajan voisi käyttää johonkin paljon hyödyllisempään ja mukavampaan. Itsensä rakastaminen on nykyaikana vaikeaa mutta kun sen oppii niin elämä on niin paljon ihanampaa! (ja muuten halvempaakin ;) ) Tosin en tie voiko noita tuotteiden keksijöitä yksinään syyttää ... kyllä se kertoo enemmänkin jotain huolestuttavaa tästä kulttuurista, että tuollaisia kannattaa keksiä ja että ne vielä sitten myy.

Mä oon jotenkin silleen häiriintynyt, että jos näen jonkun tosi laitetun/ehostetun naisen jolla on tekokynnet, ripset ja/tai tukka tai muuta jotain tosi epäluonnollista niin päässäni aattelen heti että hyi yök. Sivistyneenä ihmisenä en kuitenkaan onneksi sano sitä ääneen, koska oon periaatteessa kuitenkin sitämieltä että jokainen tyylillään. Ja kauneus tulee jokatapauksessa sisältä, riippumatta kainaloista, karvoista tai mistään muustakaan. Mutta kaikkein upeimpia on ne naiset jotka tulee kadulla vastaan omassa hiusvärissään ja meikittä (tai ainakin hyvin miedolla sellaisella) ja näyttävät siltä että he viihtyvät omissa kehoissaan. Ja mä rakastan luonnollisia kulmakarvoja. Omani ovat sellaiset lähes luonnolliset (= siistin vähän) mutta kyllä mä kateellisena katson ihmisiä jotka eivät ole koskaan tehneet sitä virhettä, että olisivat lähteneet niitä siistimään. Olisi pitänyt aikoinaan uskoa äitiä joka sanoi, että jos alat nyppimään kulmia tai ajamaan sääriä joudut tekemään sitä ikuisesti. Ei ois siis kannattanut.

Jemina
No Sex and the City

Nykymaailmassa kasvavat nuoret naiset (ja toki miehetkin, sekä kaikki binäärisukupuolisysteemiin sopimattomat) kyllä säälittävät minuakin aivan erityisesti. Aika paljon kovemmaksi on meininki mennyt, verrattuna omiin teinivuosiini. Naiseksi kasvaminen tuntuu vaikeutuvan aina vain - ja ainakin siihen tarvittavien tuotteiden määrä se vain lisääntyy.

Ja minäkin olen ehdottomasti luonnollisen kauneuden kannattaja, ja aivan erityisesti tuosta mainitsemastasi syystä: kun lakkaa käyttämästä julmetusti aikaa omien virheidensä etsimiseen, tarkasteluun ja korjailuun, sitä ehtii tehdä paljon kaikkea muuta. Kuten lukea kirjoja. Voi miten monta kirjaa ehtiikään lukea ajassa jonka säästää kun ei enää pyri nyppimään kaikkia karvojaan pinseteillä yksittäin irti!

milkainnamaaria (Ei varmistettu) http://milkainnamaaria.blogspot.fi/

Tän tekstin lukiessa kyllä tuli jonkinlainen herääminen täällä! Vaikka itse viihdyn jotakuinkin luonnonlapsena, kauneusihanteet vaikuttavat minuun paljon enemmän kuin aina edes itse ajattelen. Sheivaus, hiustenhoito, meikki, ihonhoito, hiustenkasvatuspillerit, ja kaikista pahinta mun mielestä on tämä: viime viikolla kävelin apteekkiin ja sanoin myyjälle, että olisiko teillä sitä risiiniöljyä? Hän kipaisi minulle varastosta yhden, ja varmistukseksi kysyin, että onhan tämä se sama tuote jota naiset laittavat ripsiinsä ennen nukkumaanmenoa? Tuotteen kerrotaan kasvattavan ripsistä nukkemaisen tuuheat ja upeammat kuin mitkään tekoripset. Lässynlässyn. No, apteekkari katsoi minua, hymyili, ja vastasi: 'kyllä, tätä te naiset käytätte ripsiinne. alkuperinen käyttötarkoitushan on suolistotukoksen hoito, mutta mikäs siinä'. Apteekkari oli siis mies, joka selvästi kyseenalaisti naisten kauneusihanteita ja heitti huulta niistä. Naamani lehahti punaiseksi, kun selittelin, että kuulin tästä vasta, ja että ei minulla mitään suolistotukosta ole. Voi pyhä helvetin kuustoista! Suolistotukokseen käytettävää ainetta ripsiin!!!! Voihan ripuli. Mikä tätä maailmaa vaivaa

Jemina
No Sex and the City

Ihanaa, että tuli herääminen! Meikällä on olo kuin oman elämänsä Morpheuksella nyt: mä vaan kuljen täällä intternetissä ja tarjoilen naisille vaihtoehtoja, sinistä ja punaista pilleriä. Ja jos valitset sen punaisen, you'll see how deep the rabbit hole goes.

Hankalaahan tässä heräämisessä tosin on se, että siitä on vaikea peruuttaa enää pois: tästä lähtien tulet aina kauneustuotteita pohtiessasi asiaa tästä kulmasta etkä enää ikinä voi huoletta lantrata risiiniöljyä ripsiisi.

Mahtoikohan Neolla olla sama ongelma? :)

Faktana en tätä kerro, mutta olen kuullut peräpukamavoiteen auttavan silmäpussien häivytyksessä. Mun silmäpusseja useanakin aamuna katsellut mies kuvaili niitä pussirotan poikasen kokoisiksi. Pitäkää voiteenne, kiitos.

Lullah

Anteeksi mutta mitä helvettiä? Ihoon kuuluu värivaihtelu, jotkut osat vaan on tummempia kuin toiset! Karvanpoiston ymmärrän, sillä itseäni inhottaa omassa päivittäisessä elämässä runsas karvoitus, mutta kyseessä on käytännön asia, ei kosmeettinen "ongelma." Toivottavasti näistä ei tule itsestäänselvyyksiä ajan myötä.. Pakko olla jonkin asteen myrkkyä, jos ihoaan meinaa vaalentaa.

Jemina
No Sex and the City

Niinpä - tasavärinen posliininukke kun ei ole meistä kukaan. Mutta kummasti näköjään moiseen lopputulokseen pitäisi pyrkiä...

Ja pitäisikin itse asiassa ihan tutkia, että mitä ihmettä tuo tuote sisältää, mikä sen vaikutus on ja mihin se vaikutus perustuu. Eihän se mitenkään kauhean kivalta taikka terveelliseltä kyllä kuulosta.

Lullah

Aasialaisethan tykkää niistä vaalentavista voiteista kovasti. En tiedä mitä niissä on, mutta monilla ihoa vaalentavilla aineilla on ihon suojaavuutta heikentävä vaikutus ja on mahdollista, että kohta, johon tuotetta on levitetty, jää uv-säteille herkäksi. Tämä tarkoitta sitä, että iho tummuu (=voimakas ruskettuminen + kaikki muut uv-säteilyn haittavaikutukset) siltä kohtaa helposti auringossa. Siinä sitten ihmetellään kun on tummat kainalot vs normaalit kainalot :D

tiia_

Jep jep, tää on niin tätä! Aina vaan tulee uusia tuotteita, joita muka tarvitsemme. Toi kainalojuttu on kyllä jo niin älytön, että oksat pois, mutta samaa ajattelin aikoinaan myös karvojen sokeroimisesta. Se kai on nykyään ihan arkipäivää. 

Tossa jokunen aika sitten Trendin kauneustoimittaja pyysi lilyläisiä jakamaan parhaimpia ihonhoitovinkkejään. Kommenttiboksi oli täynnä suosituksia ties mistä litkuista ja seerumeista ja erinäisistä ihon puunausmenetelmistä, joita ilman porukka ei pärjää. Meinasin ensin avautua aiheesta siellä, että mikä teitä naiset vaivaa, kun ei me oikeasti tarvita sitä järjetöntä kosmetiikalla läträämistä. Iholla ja hiuksilla kestää vähän aikaa tottua luomuna olemiseen, mutta kyllä se vaan on niin, että keho pitää aika hyvin huolta itsestään - nimim. kokemusta on: mitään ei tapahtunut, kun jätin vuosia sitten pois erilliset meikinpuhdistajat, kasvovedet, päivä- ja yövoiteet, vartalovoiteet ja hiusten hoitoaineen. Saippua, suola ja apteekin perusvoide riittävät ihan kaikkeen. Jätin sitten kuitenkin kommentoimatta siihen postaukseen. Naisena oleminen on vaikeaa muutenkin, joten en halunnut syyllistää ketään, joka kokee elintärkeäksi tunkea naamaansa täyteen erinäisiä tököttejä. Muoti- ja kauneusblogeja seuratessa tuntuu välillä siltä, että moni nuori nainen rakentaa omaa kauneuskuluttajaidentiteettiään sen mukaan, miltä kosmetiikkamerkiltä ostaa meikkinsä tai kauneustuotteensa. Kaiketi se on markkinavoimilta erittäin onnistunutta brändäystä, mutta onhan se ihan hirveää huijausta, sanon ma. Ja kiitos, että sain avautua aiheesta tässä. :)

Jemina
No Sex and the City

Ihana avautuminen! Ja olen asiasta ihan samaa mieltä. Surettaa se miten paljon rahankulutusta ja ostettuja tuotteita luulemme tarvitsevamme voidaksemme olla ihmisen näköisiä, saati sitten kauniita. Vaikka kenenkään lärvi tuskin ottaa ja tipahtaa pois vaikka siihen ei laittaisikaan miljoonaa eri voidetta, öljyä, maskia, kuorintaa ja seerumia.

Ja tosiasiassa nää naamat on ihan hyviä just näin.

 

tiia_

Niinpä! Inspiroit mua, näpyttelen tässä juuri omaa postausta aiheesta "Elämäni ilman kosmetiikkaa". :)

Jemina
No Sex and the City

Jee! Huippua että kirjoitat asiasta. Ja ehkäpä minunkin tulisi tarttua aiheeseen vielä uudemmankin kerran, vaikka just noin omien kokemusten ja valintojen kautta.

Ja te parhaat lukijat inspiroitte meikää. <3

Lullah

Tämmöisenä kosmetiikkahörhönä, joka tykkää ilmaista itseään ulkonäöllään, on pakko nyt osallistua tähän pohdintaan. Olen samaa mieltä tuosta, ettei tarvi tai ole pakko puunata ja käyttää aikaa tai rahaa laittautumiseen. Se on valinta, ei velvoite ja mielestäni pitäisi oppia arvostamaan ihmisvartalon normaalitilaa. Jos nämä kosmetiikka-alan luomat ongelmat olisivat oikeita ongelmia, niin evoluutio olisi hankkiutunut niistä eroon. Ihossa on karvoja ja värivaihteluita ja siihen tulee epäpuhtauksia. Ne kuuluu asiaan. Ihonhoidon tärkein tavoite mielestäni on hoitaa ongelmia, jotka tuntuvat inhottavilta/tukalilta/haitallisilta. Painotan nyt sanaa tuntuvat, eli kutina, kuivuus, kipeät tulehdukset, syöpää aiheuttavat luomet yms. Ne ovat oikeita ihon ongelmia. Kaikki muu on sitten vaan mielikuvien luomia "ongelmia." Puunata saa jos tahtoo, mutta mielestäni siihen ei saisi olla painostusta yhteiskunnalta. Itse meikkaan koska tykkään siitä ja minua viehättää ulkonäöllä leikkiminen. Tärkeintä on että on mukava olla. En ikinä halua kuulla itseni sanovan että minun on pakko meikata. Töihin en ole edes vaivautunut, kun kumminkin kaikki valuu tässä kuumuudessa ja sitten on epämukava olo. Itsestään pitäisi oppia pitämään au naturel ja jos haluaa, niin voi leikitellä ja pitää hauskaa, jos kokee ehostamisen ja puunaamisen mukavaksi. Itse en lähtisi vaalentamaan ihoani tai muokkaamaan sitä kemiallisilla tai kirurgisilla toimenpiteillä. Tehokkaammat kuorinnat vielä sallin, sillä ne tekevät sen, mitä iho luonnollisestikin tekisi, mutta vaan nopeammin. Itselläni ainakin kuorinta vähentää juuri kutinaa ja niitä kipeitä tulehduksia, ja sileä iho on ihana plussa. Mukava olo on tärkein ja jokainen tehköön, niin kuin mukavaksi kokevat.

huopis
Merennoita

Niin totta (taas kerran). Ja ihan helevetin masentavaa.

Vastalääkkeenä Exposed Movement: exposedmovement.wordpress.com joka haastaa miettimään kaikkea sitä hyvää ja kaunista mitä omassa kropassa on!

Päädyin tuonne sivuille Healthy Tipping Point -blogin kautta, jossa oli pitkä postaus aiheesta Body Confidence (postaus täällä).

Noi on molemmat mulla välilehdissä, että aina muistaisin vilkuilla niitä, että muistaisin olla armollisempi itseäni kohtaan ja olla vertailematta muihin. Ei kai tässä yhteiskunnassa voi elää ottamatta vaikutteita kaikkialta tuputettavista kauneusihanteista - tai kauneusoletuksista.

miltseri
Hyvää, kiitos

Kirjoitin taannoin aihetta sivuten postauksen "naisten kuluttamisen demonisointi". Feministiystäväni kommentoi nopeasti, että eiköhän naisilla pitäisi olla oikeus tuhlata vaikka kaikki rahansa  glitterluomiväriin ja kainalonvärjääjiin - mites nuo miesten ostokset sitten? Oman mielen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää herätä kauneusteollisuuden luomiin tarpeisiin ja vetää omat rajansa ja sen jälkeen kunnioittaa myös muiden rajoja - vaikka ne olisi oman epämukavuusalueen ulkopuolella. Mulle ne ois kauneusleikkaukset, koska niissä on terveydellinen riski. Kaikki muu, vaikka jatkeet, kynnet, tekoripset - voisin ottaakin, feikkiys, mitä väliä? Ja mun rajat on myös olla epälooginen. Hoitaa ihoa täsmällisesti, jos siltä tuntuu tai sit käyttää käsisaippuaa, hoitaa tukkaa tai toisaalta pestä sitä mökillä järvessä, meikata töihin tai ei, kokeilla kainalonvärjääjää, ehkä ei. En nostais meikittömyyttä miksikään vapautumisen symboliksi ja jakaisi naisia leireihin sen perusteella.

tiia_

Hyvä kommentti! Toi "naisten hömpän" demonisointi on kyllä tosi mielenkiintoinen juttu. Jokaisen naisen pitäisi toki saada ihan itse päättää, haluaako kantaa euronsa L'Orealille tai jollekin muulle kosmetiikkajätille, vaalentaa kainalonsa, vai elää luomuhippinä, tai tehdä noista asioista yhtenä päivänä yhtä ja toisena toista. Tärkeintähän siinä on naisen subjektiivinen kokemus. Onko kosmetiikka voimaannuttavaa, vai onko se ulkonäköpaineiden edessä "pakko", vai jotain ihan muuta? Kainalonvärjääjää käyttävää naista en missään nimessä lähtisi syyllistämään, vaikka hän toimisi mistä lähtökohdista. Subjektiivinen kokemus on se tärkein juttu, ja jos joku tietynlainen kuluttaminen voimaannuttaa, niin siitä vain. Mutta kosmetiikkateollisuutta mä ainakin syyllistän, koska sen muokkaamat ja/tai ylläpitämät paineet ovat niin monelle tytölle naiselle täyttä totta, ja niitä koekäyttäjien kokemuksia jostain uudesta ihmerasvasta myydään meille "tietellisiin tutkimuksiin" pohjaten. On vaikea  kirkkain silmin väittää, että kosmetiikkateollisuus myy meille sen takia kosmetiikkaa miljardien eurojen arvosta, että naiset voisivat olla sitä mitä haluavat olla. "Because you're worth it" ei kuitenkaan ole se varsinainen syy, miksi kosmetiikkateollisuus pyörii. Pitää olla ihan hemmetin vahva nainen, jota ei yhteiskunnan paine olla tietynlainen nainen millään lailla hetkauta, ja että pystyy kosmetiikkajättien ja yhteiskunnan normien ristiaallokossa tekemään niitä omia päätöksiä omista, voimaannuttavista lähtökohdista. Mutta olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, ettävapaus tehdä niinkuin ihan oikeasti tahtoo, se on tärkeintä.

miltseri
Hyvää, kiitos

Niinpä. Ensin pitää tosi voimakkaasti tiedostaa tää kauneusmarkkina-asia ja tuo mainospaine ja käydä juuri tällaista keskustelua, jotta pystyy oikeasti melko vapaasti tekee päätöksiä. Eikä siten olla ikuisesti tyytymätön orja " because you never worth it when natural?":)  

miltseri
Hyvää, kiitos

Mutta, vielä: loistokirjoitus ja hyviä kommentteja. Kuin lapsi keisarin uusissa vaatteissa:" mut, ööööö, eihän sillä ole väliä, minkä väriset kainalot on!" jos joskus elämäni käy hyvin tylsäksi, jään puunaamaan kainaloitani ja läiskiäni antaumuksella:D 

karvakainalo (Ei varmistettu)

Hmm, haluan nyt tuoda hieman poikkeavan mielipteen esiin, vaikka yleensä olen Jeminan kanssa samaa mieltä... Itse olen häpeillyt kaunaloideni ihoa niin kauan kuin siellä karvoja on kasvanut. Vaikka ajaisin ja epiloisin ja tekisin mitä, näyttää kainalot ajamattomilta, ja tämän vuoksi välttelen jopa käsien nostamista ylös. Mutta karvatupet paistaa ihon läpi ja muutenkin iho on näppyläinen, tumma ja epätasainen. Voi olla että ahditukseni johtuu juurikin nykyisistä kauneusihanteista, mutta kuitenkin itse voisin hyvin ostaa tuotetta, ja olisin helpottunut jos se toimisi (mitä tosin epäilen vahvasti). Eli ongelma on ollut itselläni jo ennen tuotetta.

Meriannen (Ei varmistettu) http://www.meriannen.com

Niin samaa mieltä, nyökyttelin lukiessanji koko ajan ja hihittelinkin.. Koska kolahti! Olin jo omaa postausta aiheesta työstänyt, ja linkkasin siihen sinunkin postauksesi kera oivien lainausten! Kiitos tästä!

http://www.meriannen.com/ulkonaon-painekattilassa/

Kommentoi