Kyseenalaiset tutkimustulokset, tai: Suojaamaton seksikö terveellistä?

Mitä kummallisempien seksiin liittyvien tieteellisten tutkimusten lukeminen on suurinta hupiani, mutta tänään törmäsin tutkimukseen joka ei todellakaan naurattanut. Jenkeissä tehty tutkimus tuli nimittäin siihen tulokseen, että suojaamattoman seksin harrastaminen miesten kanssa on hyvästä naisten terveydelle.

WTF?

not.jpg

Medical Daily kertoi tutkijoiden perustelevan päätelmäänsä heidän mukaansa siemennesteestä löytyvillä kemikaaleilla, jotka kohottavat mielialaa ja suojaavat masennukselta. Tutkimuksen mukaan naiset, jotka sanoivat etteivät koskaan käytä kortsua, kärsivät masennuksesta harvemmin kuin suojaseksiä yleensä tai aina harrastavat kanssasisarensa.

Tutkimusta ei onneksi voida pitää kovin kattavana, sillä siihen vastasi vain vajaa kolmesataa naista. Vastausmetodinakin oli pelkkä kyselyn täyttäminen. Silti pidän sekä tuloksia että niiden samaa mediahuomiota vähän hämmentävänä – ja erittäin kyseenalaisena. Voiko joku todella uskoa, että suojaamaton seksi on terveellistä? Ja onko tällaisia huomiohakuisia ja aika tulkinnanvaraisia tuloksia todella vastuullista heittää ilmoille ihan noin vain?

Tieteellistä koulutusta minulta ei löydy, joten ehkä olen jäävi kommentoimaan. Mutta. En voi olla miettimättä, että taisi tutkijoilta unohtua pohtia myös suojaamattoman seksin seurauksena saatavien seksitautien ja ei-toivottujen raskauksien vaikutuksia naisten masennuslukemiin… Lisäksi pelkään, että joku kusipää saa tästä vielä uuden aseen: “Hei emmä haluais käyttää kumia. Sitä paitsi beibi se on sulle terveellisempää ilman.” Sehän tästä enää puuttuisi, että paljaalla panemiseen painostettaisiin pian myös tieteen varjolla!

 

Kuva: someecards.com

Kommentit (22)
  1. Mulle tuli heti mieleen tutkimustulokset joiden mukaan pitkäkestoiset kumppanuudet korreloivat onnellisuuden kanssa. Voisiko olla siis niin, että vakaissa ja pitkäkestoisissa parisuhteissa olevat naiset panevat ilman kumia (ja saavat seksiä säännöllisesti!) ja näin ollen ovat keskinääräitä tyytyväisempiä, kun taas sinkkunaiset käyttävät kortsuja ja kärsivät seksin ja muun intiimin läheisyyden puutteesta ja ovat siten useammin masentuneita.

    p.s. En tällä halua sanoa, että sinkut olisi aina parisuhteeseen kaipaavia ja masentuneita (minä en ainakaan ole), mutta suurimmalle osalle ihmisistä elämän(vaihe)kumppanin löytyminen lienee toivottu asiantila, ja jos sellaista ei toiveista huolimatta kuulu voi mieli olla joskus apea.

  2. Vierailija, aika, ööö, mielenkiintoinen teoria tuo tosiaan… Ja kiinnostuneille tiedoksi, (aika pätkä) artikkeli löytyy täältä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *