Laita se kumipuku päälle

Seksihellettä tai ei, meikän kesä alkaa aina vasta kesäkumibiisin julkaisusta. Tänä vuonna kesäkumikampanjan tunnaribiisi on nimeltään Kumipuku ja sen esittää Antti Tuisku, joka taitaa peräti olla ainoa artisti, joka on päässyt kumilaulun laulajaksi kahteen otteeseen. Ja mikäs siinä, kukapa nyt ei Anatudea diggailisi. Tämän vuoden biisiin Anatude banaaneineen ja reippaan räävittömine meininkeineen sopii muutenkin mainiosti, sillä kumikampanjassa halutaan tällä kertaa korostaa sitä, että suojaa tarvitaan aina myös suuseksissä.

anttituisku_kumipuku.jpeg

Suuseksin painottaminen on tosi hieno asia, sillä yllättävän monet eivät vielä tunnu tajuavan, että suuseksistäkin voi saada sukupuolitaudin. En just nyt löytänyt tilastoja Suomesta, mutta esimerkiksi Iso-Britanniassa tehdyssä Oral sex and condom use among young people in the United Kingdomtutkimuksessa selvisi, että vain kaksi (!) prosenttia suuseksiä harrastaneista nuorista kertoi käyttäneensä suojaa säännöllisesti.

Eikä tämä muuten koske ainoastaan teinejä, valitettavasti. Yllättävän monet aikuisetkin tuntuvat meinaan olevan asian suhteen vähän kujalla. Esimerkiksi erääseen USA:ssa tehtyyn tutkimukseen vastanneista aikuisista kolmasosa sanoi, ettei koskaan käytä kondomia tai muuta suojaa suuseksiä harrastaessaan.

Olen itse asiassa todella järkyttynyt siitä, miten pieniä nämä luvut ovatkaan. Kesäkumin kaltaisille kampanjoille on yleisestikin tarvetta, ja näköjään suojautumisesta puhuminen nimenomaan suuseksin yhteydessä on näköjään ihan valtavan tärkeää sekin. Siksi onkin siistiä, että meillä on ainakin Tuiskun Antti puhumassa asiasta ja julistamassa turvaseksin ilosanomaa.

Suuseksipainotuksen lisäksi diggailen tämän vuoden kumikappaleessa myös siitä, että sen sanoituksissa muistutetaan myös kaksinapaisen sukupuoli- ja seksuaalisuuskäsityksen vanhanaikaisuudesta. Tiukka binäärijako on ihan turhaa… koska kaikillahan se kuitenkin on mielessä.

 

Kundeil se mielessä on, kundeil se mielessä on

Mimmeil se mielessä on, mimmeil se mielessä on

Ja jos sä et kuulu kumpaankaan lokeroon

Se silti sun mielessä on, silti sun mielessä on

Jos tehtäisiin sitä siis useemmin

Maailmas ois asiat paremmin

 

Biisin voi kuunnella Spotifyn kautta täällä. Musavideota ei ole vielä julkaistu, mutta voinemme odottaa, että siitä tulee anttituiskumaista tykitystä, josta ei puutu bileitä eikä niitä banaaneita. Jään innolla odottamaan.

Ja muistakaa kaikki, etenkin näin seksihelteillä – laita se kumipuku päälle!

 

jatka lukemista:
kesäkumibiisissä tytötkin tahtoo seksiä
lisää vastuullisuutta seksikulttuuriin!

 

seuraa blogia  Facebookissa ja Bloglovinissa.

 

Kommentit (1)
  1. Moi!

    Huomasitko jo ensi viikon maanantaina järjestettävän Lilyn Afterwork-tapahtuman? Tapahtuma pidetään uudessa Más Rooftop Barissa Narinkkatorin laidalla ja on avoin kaikille Lilyn bloggaajille. Ilmoittaudu mukaan täällä: http://www.lily.fi/blogit/toimitus/hei-bloggaaja-tervetuloa-lilyn-afterwork-tapahtumaan-11-kesakuuta

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *