Linkkilista maanantaille, tai: Lutkan puolustus ja eri uskontojen siveys

Maanantaina ei ajatus oikein kulje, ja onko tuo ihmekään. Niinpä en kirjoita tänään itse juuri mitään ja jaan sen sijaan kanssanne minua viisaampien sanoja. Kyseessä siis jälleen kerran nettiselaimeni välilehdille pyörimään jääneitä, kiinnostavia tekstejä.

r.jpg

In Defense of the Slut (Em & Lo)

Hieno kirjoitus siitä, miksi lutkittelua harrastetaan, miksi se on huono juttu, mitä asialle voisi tehdä – ja miksi meidän pitäisi kirjoittajan mielestä syleillä tätä termiä.

– Kiki Kannibal: The Girl Who Played With Fire (The Rolling Stone)

Surulliseksi saava tarina Kiki Kannibal-nimellä nettijulkkikseksi nousseesta teinitytöstä – ja siitä miten ympäröivä maailma tähän reagoi. ”It started online and quickly grew into the most intimate of betrayals. The rise, fall and stubborn survival of Kiki Kannival, a teenage Internet celebrity who discovered that the real world can be a very scary place.”

– ”Think Like a Man” and other Silly ”Pinned” Things (Rosie Says)

Terävän blogin teksti siitä, miksi “Look like a girl, act like a lady, think like a man, work like a boss” -tyyppiset hokemat ovat typeriä ja vahingollisia.

– Which Religions Are The Most Chaste? (The Dish)

Tutkimustulokset kertovat, kuinka suurella todennäköisyydellä minkäkin uskontokunnan kannattaja harrastaa esiaviollista seksiä. Jännää!

– Will Your Partner Leak Your Secrets? (Buzzfeed)

Hieno ja aika pelottavakin infografiikka, joka kertoo siitä mitä ihmiset jakavat kumppaneidensa kanssa… Ja kuinka moni näistä kumppaneista eron tultua jakaa salasanasi, pankkitunnuksesi ja alastonkuvasi aiken kansan kanssa.

 

Oletko törmännyt mielenkiintoiseen linkkiin viime aikoina? Jaa se kommenttiboksissa!

 

Psst! Lue edellinen linkkilistaus (aiheina muun muassa orgasmimeditaatiota ja asukupuolisuus) täällä!

Kommentit (9)
  1. polar code, olen ihan samaa mieltä siitä, että koko termi ylipäänsä on olemassa vain repressiivisten valtarakenteiden vuoksi. Tämän takia itsenikin olisi tosi hankalaa alkaa haltuunottaa moista sanaa, ja yrittää kääntää sitä positiiviseksi. Toisaalta voimaantuminen toimii meille kaikille niin kovin eri tavalla – toisille se tarkoittaa tällaisten sanojen poistamista kielestä täysin, ja toiselle taas sitä että sanat saavat uuden merkityksen… Niin, monimutkainen ja hankala asia, tosiaan. Itse olen kuitenkin yhä sitä mieltä, etten voisi sanoa jonkun muun olevan tällaisesta asiasta väärässä.

    catl, huh mikä juttu! Itseltäni moinen ilmiö oli mennyt ihan täysin ohi – ja hyvä niin! On kyllä ihan helvetin pelottavaa, miten naiskropasta ei paranneltava tosiaan tunnu loppuvan. Aina keksitään jotakin uutta, josta kehittää kompleksi, kun se ei varmasti luonnollisena näytä tarpeeksi hyvältä. Tosi ahdistava ajatus.

  2. Mitä mieltä uudesta (Suomessa uudesta?) tittooing-ilmiöstä? Mun mielestä se on huomiotaherättävää, koska sekin jatkaa tätä ulkonäön yllättävän helposti vääristyvän tuntuista ihannetta, ja seksuaalisella värillä. Mutta nojoo, ehkä se on pientä kaiken muun hässäkän rinnalla, verrattuna vaikka implantteihin… Tuntuu vaan että jotain ”parannettevaa” löytyy vaan koko ajan lisää! Millanen ihminen kykenee muka hienosäätämään jatkuvasti omaa kehoaan.

    http://www.voice.fi/ilmiot/naisten-uusin-kauneustrendi-tittooing-nannien-tatuoiminen-houkuttelevan-seksikkaiksi/8/48745

    Oispa ollu jees, jos mieleen ois tullu jotain positiivisempaa:D Eikä sen puoleen, että voice.fi:n lätinä mitään ug-tietoa ois.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *