Linkkilista maanantaille, tai: Plusmallit ja parisuhde ystävyyden tuhoajana

Maanantaisin on lupa olla tuottamatta mitään omaa ja jakaa sen sijaan vain kiinnostavia linkkejä.

bbc.jpg

– Jennie Runk: My life as a ’plus-size’ model (BBC)

Viime vuoden H&M:n bikinimainoksissa esiintyneen mallin ajatuksia kropasta muodoista. Tätä kannattaa muistella näin bikinikauden taas lähestyessä: ”There’s no need to glamorise one body type and slam another. We need to stop this absurd hatred towards bodies for being different sizes. It doesn’t help anyone and it’s getting old.

– 11 ’Girly’ Things Men Wish They Could Do Without Judgement (The Huffington Post)

Redditin keskustelu ”naismaisista” asioista, joita miehet tahtoisivat tehdä tulematta tuomituksi, on hyvä esimerkki siitä miten ahtaat sukupuoliroolit hankaloittavat meidän kaikkien elämää. Keskusteluun osallistuneet miehet haluaisivat voida esimerkiksi kantaa käsilaukkua ja itkeä julkisesti. Pyrkikäämme siis kohti sellaista maailmaa, jossa tämä on mahdollista!

– 15 People on Sex and Rent (New York Magazine)

Aika arveluttavia tarinoita siitä, miten seksi ja vuokra saattavat punoutua yhteen New Yorkin kaltaisessa kaupungissa. Tämän jälkeen Helsingin vuokramarkkinat kuulostavat yhtäkkiä todella hyviltä ja huolettomilta.

– The Nine Films That Have Passed the Bechdel Test in 2014 (Jezebel)

Lista tänä vuonna ilmestyneistä, Bechdelin testin läpäisevistä leffoista. Kaikki mainitut pätkät eivät varsinaisesti kuulosta mestariteoksilta, mutta pidän testiä joka tapauksessa hyvänä ja kannatettavana asiana, josta tulee pitää meteliä.

– Tuhoaako parisuhde ystävyyden? (Helsingin Sanomat)

Anna-Sofia Berner pohtii kolumnissaan, ovatko parisuhde ja ystävät toisensa poissulkevia asioita. Toivon todella, että eivät! Ja samoin toivon, ettei kukaan oikeasti näe maailmaa sellaisena rajoittuneena ja mustavalkoisena äijät/waiffit-jakona kuin JVG-kundit Bernerin mukaan tekevät. Yäk moiselle!

 

Kuva: BBC

 

Kommentit (13)
 1. Anonyyminä
  23.5.2014, 22:19

  JVG:llä oli myös erittäin kiva suhtautuminen feminismiin:
  ”JVG:n musiikki ja koko jäbä-kulttuuri näyttäytyisi seksistisenä ja läpimätänä, jos sitä tutkailisi paksuimpien sukupuolentutkimuslinssien läpi. Mutta puhetapa on niin takertunut molempiin, ettei niitä paheksumalla vavisuteta. ”Se kuuluu räppiin, että pitää voida sanoa boom, mikä äässi. Jos sä lähdet varomaan, mitä sä sanot, niin sun riimit on ihan whackit.” VilleGalle sanoo, eikä Jareakaan huoleta. ”Ei me sitä kelata. Tietty kaikkien pitäs olla tasa-arvosia, mut se feminismi menee usein yli ja väärään suuntaan.” Tämä siis suora lainaus kyseisestä Imagen artikkelista toukokuulta.

  1. O_o

   Boom, mitä paskaa.

 2. Inhottavaa, otetaan taas takapakkia ja kunnolla tasa-arvoasiassa tämän ilmiön myötä. JVG:n biisit on musta muutenkin ihan hirveitä, kaikki mitkä olen kuullut kertovat dokaamisesta, bailaamisesta, darrasta jne. Ja just kun yleisö on tätä lapsista parikymppisiin, vaikutusalttein ryhmä. Samaa settiä, kuin tämä loputon huumorisivustojen meemitulva aiheista naisten ajotaidot, naisten paikka keittiössä, naisten tunteellisuus vrt. miehet tuntevat vain nälkää jne. Helvetin masentavaa miettiä, että 10-vuotiaatkin näkevät noita päivittäin. Varmasti vaikuttaa ajattelutapaan.

  Mulla meni täysin hermot yhteen avokin kaveriin, kun hän neljättä kertaa ”kysyi lupaa” minulta kutsua tämä saunomaan kanssaan. Voipi olla etten välitä nähdä koko tyyppiä enää. Tavallaan käy sääliksi koko miestä, olen kyllä huomannut että hän näkee kaikki naiset joko kavereiden puolisoina, potentiaalisina partnereina tai sitten täysin kiinnostamattomina useimmiten häntä miellyttämättömän ulkonäön vuoksi. Sanomattakin siis selvää, että todella epämiellyttävä tyyppi. Ja iältään lähempänä kolmeakymppiä, eli ei saa armoa nuoruudentyperyydestäänkään. Kertoo ehkä jotain hemmon omista parisuhteista tai sit kuunnellut liikaa JVG:tä…

  1. Jotenkin ihan uskomatonta, että yhä tänä päivänä törmää tällaiseen settiin. Kyllä on maailma täynnä ihmeellisiä urpoja.

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *