Linkkilista maanantaille, tai: Vahvoista naishahmoista ja kirjailijoiden seksineuvoista

Maanantaisin on lupa olla tuottamatta mitään omaa ja jakaa sen sijaan vain kiinnostavia linkkejä.

fem.jpg– I Hate Strong Female Characters (New Statesman)

Kiinnostava ja mahdollisesti vähän provosoivakin mielipidekirjoitus koskien “vahvojen naishahmojen” ärsyttävyyttä. Onko monimutkaisuus tosiaan yhä edelleenkin mieshahmojen yksinoikeus?

– What Sex Counts As ’Real’ Sex? (Role/Reboot)

Millainen seksi ”lasketaan”? Vastaukseksi tarjotaan usein penis-vaginassa -seksiä. Tässä napakassa tekstissä Emily Heist Moss kertoo miksi moinen kela on haitallinen.

Why Do I Poop More When I Have My Period? (Jezebel)

Valaiseva, otsikkonsa kysymykseen vastaava teksti. Kyseessä oli ainakin minulle aivan uusi tieto!

– Pretty Girls Making Ugly Faces (Pleated Jeans)

Luultavasti jo jokaisen tuntema nettitrendi, joka koostuu nimensä mukaisesti valokuvista joissa nätit tytöt tekevät rumia ilmeitä. Hurraahuuto tälle – hiiteen itsekritiikki ja nättiyskeskeisyys, nyt irvistetään niin rumasti kuin saatetaan!

– Sex Advice from Famous Authors (Flavorwire)

Millaisia ajatuksia Neil Gaimanin ja Anaïs Ninin kaltaisille kuuluisilla kirjailijoilla on seksistä?

 

Oletko törmännyt mielenkiintoisiin linkkeihin viime aikoina? Jaa ne kommenttiboksissa!

 

Psst! Kurkkaa myös vanhempia linkkilistauksia:

The SCAR Projectista ja naisten Viagrasta

Penistaidetta ja fitspirationia

Aborttiprotesteista ja vagina-sanan käytöstä

Painon poliittisuudesta ja tietokonepelien naishahmoista

Suihinotosta ja naispoliitikkojen ulkonäön arvioimisesta

 

 

Kuva: geekfeminism.org

Kommentit (7)
 1. Hitsi kun en sitä tähän hätään löytänyt, mutta vastikään oli tutkimus, joka totesi että ihmisten käsitys jonkun henkilön kauneudesta ei riipu kyseisen henkilön ilmeestä, eli jotenkin niin, että kun kokeessa näytettiin kuvaa perinteisen nätistä naisesta irvistämässä ja ei-ihan-niin-nätistä naisesta perusilme naamallaan, niin silti vastaajat olivat sitä mieltä, että se irvistävä nainen on kauniimpi.

  Tähän mitenkään liittymättä, oletko nähnyt tätä sarjakuvaa: http://www.ohjoysextoy.com/ Ajattelin että saattaisit tykätä 🙂

  1. Oho, no tuon tutkimuksen tahtoisin tosiaan lukea. Kuulostaa erikoiselta väitteeltä, mutta ei mitenkään mahdottomalta. Jännää. Jos siis sattumoisin joskus löydät sen uudestaan, tule pliis paiskaamaan linkillä!

   Ja kiitos myös sarjakuvalinkistä – olin tuohon joskus aiemmin törmännytkin, mutta sitten unohtanut sen kokonaan. Taisin kuvitella kyseessä olleen vain yksi yksittäinen sarjis. Nyt pitääkin heti selata koko arkisto läpi!

 2. Sitä kyllä jäin vähän ihmettelemään, miksi suurin osa näteistä, rumasti ilmeilevistä tytöistä käytti ilmeen tehosteena kaksoisleuan ”tekemistä”. Ehkä kiinnitin siihen jotenkin poikkeuksellisesti huomiota, kun mun tädeillä ja ”lainasukulaisilla” on ihan kauniit, pyöreät kasvot ja joskus kaksarikin.
  Nojuu. Kiitos kakkajutusta!

  1. Itse en ajatellut että kaksoisleualla olisi ollut näissä kuvissa sen suurempaa merkitystä – siis ei ainakaan ”tämä saa minut näyttämään lihavammalta -> silloin olen rumempi” -tyyliin. Sen sijaan pidin tällaista kasvojen ja kaulan yhteenpainamista enemmänkin keinona vääristää kasvonpiirteitä entisestään. Mutta en missään nimessä väitä oman tulkintani olevan oikea. Ja kysymys on joka tapauksessa mielenkiintoinen – sillä voihan se tosiaan olla, että kaksoisleukaa pidetään tässä ns. ennestään rumentavana piirteenä. Toivon, että niin ei ole, mutta vähänpä minä mistään tiedän. Ja kulttuurimmehan kyllä edelleen tapaa yhdistää kauneuden käsitteen hoikkuuteen, niin ikävää kuin se onkin.

   Ja ole hyvä vain kakkajutusta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *