Madonnan kainalokarvat, tai: Long hair, don’t care!

Viime päivinä maailmalla on kohistu Madonnan Instagram-kuvasta, jossa laulaja esittelee paitsi rintamustaan, myös kainalokarvojaan. En ole itse koskaan kummemmin piitannut Madonnasta, mutta tälläistä kannanottoa on pakko arvostaa.”Long hair…… Don’t Care!!!!!!”, julisti naisen kuvateksti. Ja vaikka huutomerkkien määrä onkin mielestäni vähän liiallinen, noin muuten allekirjoitan viestin sataprosenttisesti.

madonna.jpg

Kuten muun muassa lukuisista puskakeskusteluista on käynyt ilmi, itse en varsinaisesti ole sheivauksen ystävä. Myös kainalokarvani saavat viettää suurimman osan ajastaan ihan luonnontilassa. En vain yksinkertaisesti ole koskaan pitänyt kainaloiden karvattomuutta minkäänlaisena prioriteettina ja siksi sheivaan harvakseltaan, silloin kun sattuu huvittamaan. Jostain syystä monet tuntuvat kuitenkin kokevan koko ajatuksen ihan karseana ja pitävän karvaista naista suoranaisena pyhäinhäväistyksenä. Siksikin Madonnan karvakuva ilahduttaa minua: pidän todella tärkeänä sitä, että ihmiset näkevät luonnollista karvoitusta (tai vaikkapa vain luonnollisen karvoituksen matkimista, kuten merkin-mallinukkejen tapauksessa) edes joskus. Se muistuttaa meitä kaikkia siitä, että ei, naiset eivät synny karvattomina muoviolentoina. Ja että ehkä niissä luonnollisissa karvoissa ei sittenkään ole mitään saatanallista. Jos ne kelpaavat popin kuningattareksi kutsutulle naiselle, luulisi niiden kelpaavan meistä kaikille!

Kuten Madonna, minäkään en ole tässä julistamassa että kaikkien pitäisi välittömästi ryhtyä ammattimaisiksi karvankasvattajiksi. Enemmän kyse onkin juuri don’t care-asenteesta: ihan vain siitä faktasta, että kainalokarvoissa ei ole mitään ällöttävää, ja että maailma ei todellakaan kaadu niihin. Ja että joskus rehottaa. Antaa rehottaa!

Lisäesimerkkien toivossa etsiskelin netistä listoja julkkiksista ja heidän kainalokarvoistaan, mutta päätin lopulta olla linkittämättä listoista yhteenkään, niiden tekstit kun tuppasivat olemaan toinen toistaan ala-arvoisempia. Noloja lipsahduksia!, huusi yksi otsikko. Pahin moka ikinä, karjui toinen, he unohtivat sheivata! Mutta entä jos kyseessä ei ollutkaan moka ja unohdus – ehkä he eivät yksinkertaisesti välittäneet? Jos heillä vaikka oli tärkeämpääkin tekemistä ja miettimistä? Kuten Julia Roberts lakonisesti kommentoi omaa kainalokarvakohuaan: ”On a day-to-day basis I don’t think about my armpits.”

Niinpä. En minäkään. Toivonkin Madonnan karvakuvan aloittavan uuden trendin, jonka myötä erinäiset karvat ympäri kroppaa vähitellen normalisoituisivat ja me kaikki voisimme palata kelaamaan ihan muita asioita kuin kainaloidemme tilaa. Siispä: lisää karvaa julkisuuteen!

#longhairdontcare

longhairdontcare.jpg

…Ai on kuvanlaadussa vähän eroa meikätytön ja Madonnan välillä? Syytän henkilökohtaisen avustajan puutetta – oman kainalon kuvaaminen meinaan a) tuntuu todella urpolta, ja b) on myös aika pirun hankalaa.

Kommentit (31)
 1. Haha tästä ei nyt tuu loppua, mut vielä osu tämä silmään http://jezebel.com/veet-pulls-stupid-sexist-ads-after-viewer-backlash-1561331561
  Se neljäs mainos, jota ei ole kai enää misään nähtävissä oli mun mielestä näistä räikein/oudoin/absurdein, ja meni suunnilleen näin:
  Nainen, joka on ollut jossain onnettomuudessa makaa ambulanssissa paareilla verisenä niskatuki yllään. Ensihoitaja (myös nainen) leikkaa farkkujen lahkeen saksilla auki ja järkyttyy kauheesta karvakoivesta. Loukkaantunut nainen selittää anteeksipyytelevästi: ”I shaved yesterday…”
  Ensihoitaja jatkaa lahkeen leikkaamista. Loukkaantunut nainen laittaa kädet äkkiä ristiin haarojen päälle ja anelee ”Don’t cut the panties!”

 2. Oon niin jälkijunassa tän kommentoinnin kanssa, mut satuin lukemaan tämän nyt ja eilen satuin näkemään nämä:
  http://www.youtube.com/watch?v=UxCHLXQffsg
  http://www.youtube.com/watch?v=K5vO6MZn4WI
  http://www.youtube.com/watch?v=D5YkZsigq2s

  Ja nyt kyllä raivostuttaa niin paljon tämä!! Näissäkin kommenteissa sivuttiin sitä kuinka karvaisuus yhdistetään maskuliinisuuteen, mutta nää mainokset menee jo ihan uusiin sfääreihin! Näistä on jo noussu melkonen kohu ja esim. Veetin facebook sivuilla on t o d e l l a paljon vihasta palautetta: https://www.facebook.com/veet?fref=ts

  Ajattelin, että sua varmaan kiinnostais tää, jos nyt et vielä ollu kuullu. Ja kovasti toivoisin, että kirjottaisit tästä jotain, koska oot hyvä ja mua kiinnostais mitä sanottavaa sulla on tästä :))
  Ja pakko vielä mainita, että siis mä ainakin koin noi mainokset ihan oikeasti loukkaavina. Oon ”suomalaiseks” aika karvanen ja tää ei todellakaan ole ensimmäinen kerta kun koen, että mun naisellisuus kyseenalaistetaan sen takia… Enää se ei niin hetkauta, mutta jessus kuinka arka asia se oli joskus murrosiässä ja teininä.

  1. Joo, näinkin nämä juuri eilen, ja huhhuh! Kyllä meinasi taas verisuoni poksahtaa päästä kun niin alkoi vituttaa. Yritän kovasti kirjoittaa tästä jotakin ja pian, mutta tuntuu että ensin pitää hetki huilahtaa ja yrittää rauhoittua – muuten saatatte saada suht koherentin tekstin sijaan luettavaksi vain capseilla kirjoitettuja rumia sanoja ja pari törkeää giffiä siihen päälle. 🙂

   Mutta olen siis kanssasi ihan samaa mieltä – tällainen body hair-shaming on todella kuvottavaa. Se vaikuttaa aikuisiinkin ihmisiin ihan karseilla, täysin järjettömillä tavoilla, joten voin vain kuvitella miten vinoutuneisiin asenteisiin nykyiset nuoret karvojen suhteen kasvavat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *