Päivän naurut, tai: Vastauksia seksistisiin heittoihin

Universaali ilmiö: seksistinen urpo kommentoi jotakin seksististä ja urpoa kadulla/työpaikalla/julkisessa kulkuvälineessä. Kommentin kohde jäätyy eikä sano mitään, sillä pää lyö kerrassaan tyhjää. Vasta kotona, kun kukaan ei enää ole kuulemassa, naseva vastaus tulee mieleen.

Perkele!

Tämä ilmiö ottaa minua aina aivoon ja ihan pirun lujaa sittenkin. Miten kaikki tilanteeseen sopivat hyvät heitot voivatkin kadota pääkopastani niin täydellisesti, ja juuri silloin kun niitä eniten tarvittaisiin? Onnekseni pulma on nyt ratkaistu itseäni terävämpien kanssaihmisten kautta. The Everyday Sexism Project keräsi nimittäin Twitterissään lukijoiden napakoita vastauksia seksistiseen urpoiluun. Ja sitten The Guardian otti ja valitsi joukosta kaikkein parhaat. Listalta löytyy niin hyviä vastauksia, että minun oli ihan pakko kirjoittaa parhaat ylös – siis heti kun olin lakannut ulvomasta naurusta ja saanut kikatuskyyneleet pyyhittyä silmistäni.

Aionkin ehdottomasti a) opetella nämä ulkoa, ja b) käyttää vastaajien asennetta inspiraationa ensi kerralla arkipäiväiseen seksismiin törmätessäni.

3.jpg

1.jpg

2.jpg

Ja sitten on vielä tämä. Täysin helmi reaktio, jota aion ehdottomasti itse kokeilla kun joku seuraavaksi päättää kokea tarpeelliseksi kommentoida rintavarustukseni kokoa:

4.jpg

 

Kuva: Ruutukaappaus (The Guardian)

Kommentit (9)
 1. Hehee, mä oon tehnyt tuon ”apua mistä ne tuohon ilmesty” -jutun ku tyypit tuli tökkimään mun tatuointeja (käsivarressa). Ja juurikin mielessä oli Smack the Ponyn sketsi.. 😀 Reaktio oli lähinnä hämmentynyttä ”ei kun ihan sillä vaan että…” -selittelyä tms. ja naurahtelua tai jotain.

  1. Voin hyvin kuvitella miten tuollainen tilanne toimii! Keskusteltiin tästä aiheesta itse asiassa eilen Hyvä Miehen™ kanssa ja esitin asiaa havainnollistaakseni, kesken kokkaamisen siinä keittiössä, tuon Pony-sketsin. 😀 Minun on kyllä ihan pakko ruveta katsomaan Ponyja taas, en käsitä miten olin voinut unohtaa koko sarjan näinkin moneksi vuodeksi… Häpeä!

 2. Pakko kertoa aihetta sivuava juttu: opiskelukaverini oli istunut ratikassa ja huomannut kuinka joku äijä oli vetänyt käteen häntä katsellen. Itse olisin totaalisesti jäätynyt mutta tämä upea neito oli vain kivahtanut tiukasti, että ”vähän käytöstapoja nyt!”, jolloin mies oli nolostunut ja muistaakseni lopettanut. 😀 Aivan huikea juttu musta tuo vastaus, ei ehkä niinkään tuo runkkaaminen.

  1. Näinhän se on, että tiukka reaktio on usein melkein ainoa mitä tarvitaan – veikkaan että suurin osa näistä kommentoija- ja runkkaririemuidiooteista hämmentyisi moisesta niin, että lopettaisi samantien kulloisenkin perseilynsä. Vaan miten se osaakin toisinaan olla niin hankalaa! Tätä pitänee treenata ääneen, että osaa sitten tosipaikan tullen varmasti avata suunsa.

   1. Mun ystäväni teki vähän samoin junassa itsensäpaljastajan kohdalla (olin mukana mutten huomannut kun luin siinä viereisessä penkissä). Montakymmentä vuotta meitä vanhempi setä yritti silleen ikään kuin huomaamattomasti siinä esitellä itseään frendilleni, joka huomattuaan sanoi tosi kovaan ääneen niinku ois puhunut huonokuuloiselle, että ”onkos paapalla ny unohtunu tuo housujen pukeminen jo?” Setä poistui kyllä ikäisekseen oikein nopsakkaasti paikalta 😀

    Tämä saattaa olla ihan vaan legendaa koska en ollut itse paikalla, mutta kaveri kertoi oman kaverinsa olleen elokuvissa ihan täydessä salissa, ja yhtäkkiä huomanneen että viereinen mies siinä pimeässä tyydyttää itseään… Ensin oli kuulemma vähän hämmentynyt, mutta sitten oli alkanut vaan nauraa ääneen, tökännyt kyynerpäällä (ihan vierasta) toisella puolella istunutta tyyppiä ja sanonut sille vaan että ”et kyllä usko, mut tossa joku just vetää käteen!” ja nauranut päälle vähän lisää. Tämäkin ilmeisesti päättyi tyypin poistumiseen vähin äänin paikalta.

    1. 😀 Hyviä esimerkkejä siitä, miten tuollaisen idarin naurettavuuden osoittaminen toimii. Ei siis muuta kuin räkänaurut kehiin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *