Parasta just nyt: Kuukautisemojit

Kaverini fantasioi Facebookissa, että eikö olisi hienoa, jos kuukautisemojeja olisi olemassa. Kun sitten makaisi kotona ja kiroilisi kuukautiskipujaan, ja joku tekstaisi ja kysyisi kuulumisia, sitä voisi vain vastata lyhyesti ja ytimekkäästi kuvalla vaikkapa verisestä siteestä. En ollut koskaan tullut edes ajatelleeksi koko asiaa, mutta tuon postauksen luettuani ihan hermostuin: Totta! Tälle on tarvetta! Miten voi olla, ettei tätä mahdollisuutta ole vielä olemassa?! Sitten ryhdyin googlaamaan asiaa ja sain selville, että joku meitä fiksumpi on jo käynnistänyt prosessin, ja saatamme hyvinkin saada kuukautisemojit puhelimiimme jo ensi vuonna.

Kuukautisemojit

Kuva: PLan UK

 

Internet tiesi nimittäin kertoa minulle, että Plan International on kampanjoinut kuukautisemojin puolesta jo jonkin aikaa! Kesällä Plan järkkäsi kilpailun, jossa yleisö pääsi äänestämään omaa suosikkiaan yllä näkyvistä emojeista. Plan International Australian varatoimitusjohtaja Susanne Legena kommentoi kisaa Australian Broadcasting Corporationin haastattelussa toteamalla oikein osuvasti, että on oikeastaan tosi kummallista, ettei kuukautisemojeita ole vielä käytössä. “Meillä on emojit pekonille ja kelloille, muttei yhtään emojia tälle luonnolliselle asialle, joka tapahtuu kuukausittain naisille ympäri maailmaa.” Ja vaikka naiseuden ja kuukautisten yhteys ei tietenkään ole ihan noin simppeli asia, niin muutenhan tämä on täysin totta. Miksi voimme kommunikoida pekonista pelkän pienen kuvan voimin, mutta emme kuukautisistamme?

Planin kamppiksen taustalla oli ajatus siitä, että kuukautisemojeilla normalisoitaisiin kuukautisia ja poistettaisiin vähä vähältä sitä stigmaa, joka niihin yhä liittyy. Samalla kampanjalla halutaan muistuttaa meitä myös siitä, miten monet ihmiset yhä edelleen kärsivät kuukautisistaan tavalla tai toisella: kuukautiseristyksen kaltaisten tapojen lisäksi lapset ympäri maailman jäävät koulusta kotiin kuukautisten aikana puutteellisten hygieniamahdollisuuksien takia. Köyhissä perheissä ei välttämättä ole varaa kuukautissuojiin, ja esimerkiksi kodittomilla ihmisillä on valtavasti vaikeuksia kuukautisten kanssa. Nämäkin asiat on hyvä pitää mielessä, ja mahdollisuuksiensa mukaan tehdä niille jotakin esimerkiksi lahjoittamalla sopimaksi katsomalleen taholle.

Ja miten siinä emojikisassa lopulta kävi? Sen voitti tämä kuva pöksyistä ja kahdesta veripisarasta. Voittajan selvittyä Plan ehdotti kyseistä kuvaa emojeista päättävälle Unicode Consortiumille, eli jos hyvä tuuri käy ja Unicode Consortium hyväksyy pöksyemojin, näemme sen puhelimissamme jo ensi vuoden puolella. Toivotaan siis, että siellä on töissä järkiporukkaa, jotka sanovat kiljuen KYLLÄ tällaiselle neronleimaukselle.

Kuukautisemojit

 
Jatka lukemista:
NE – Kuukautiskirja
kerrankin hyviä kuukautissuojamainoksia!
can vampires smell my period?

 

seuraa blogia Facebookissa ja Bloglovinissa.

hyvinvointi hyva-olo hopsoa
Kommentit (4)
  1. Kuukuppiemoji olis kans hyvä!

    1. Totta, tälle ois niin tarvetta! Ja ehkä samalla tietoisuus kupista myös lisääntyisi, eikä jengi käyttäisi niitä enää esim. riisimittoina. 😀

  2. Kamalaa kun sitä elää niin lintukodossaan ettei tule ajatelleeksi sitä että kuukautiset tulee kaikille naisille, oli elämäntilanne mikä vaan :(. Ei sitä osaa edes kuvitella että olisi vaikka koditon ja joka kuukausi joutuisi miettimään miten asian taas hoitaa..

    1. Tää on niin totta! Mietin itse samaa viimeksi, kun vänisin kuukautiskipuja ja kurjuuttani – maatessani mukavasti sängyssä peiton alla, kuumavesipullo sylissä. Alkoi hävettää vähän ihan sikana, kun tajusin pohtia sitä, millaisissa oloissa niin monet joutuvat kuukautistensa kanssa diilaamaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *