Paskalista, tai: Asioita joita naiset tahtovat kuulla?

No Sex and the City

Tiedättehän ne sellaiset nettijutut, joita klikkaa vaikka tietääkin tulevansa niiden lukemisesta vain vihaiseksi? Kategoriaan kuuluvat muun muassa Cosmon urpot listat, samoin kuin naisten seksuaalisuuden asiantuntijoiksi itseään kuvittelevien miesten kirjoitukset siitä miten penikset eivät muka kiihota naisia. Samaa sarjaa on myös parhaillaan netissä kiertävä Voicen juttu Mitä täydellinen mies sanoo naiselleen? 30 lausetta jotka hurmaavat takuulla. Se on nimittäin suoraan sanottuna ihan täynnä paskaa.

Jo jutun alkuasetelma on tietysti ihan vinksallaan: KAIKKI NAISET SITÄ ja KAIKKI MIEHET TÄTÄ. “Tietyillä lauseilla voi saada naisen kuin naisen polvet veteliksi”, juttu väittää, ja tällä lainilla päättää kertaheitolla olla piittaamatta sellaisista asioista kuin kulttuuriset erot, persoonallisuuserot, mieltymyserot, ja esimerkiksi sen että kaikki naiset eivät tykkää miehistä. No, whatevör, ihan kuulen kirjoittajan ajattelevan: kaikilla niillä on vagina, joten ihan sama homma siis kaikkien kohdalla. Tietty.

Ja jos alkuasetelma on typerä, niin sitä on kyllä listan sisältökin. (Varoituksen sana ennen kuin ryhdyt lukemaan: suurin osa näistä väittämistä on niin debiilejä, että pää meinaa räjähtää.) Voisin repiä jokaikisen väittämän kappaleiksi mutta ajan rajallisuuden vuoksi mennään nyt tässä kymmenellä typerimmällä:

* En voi lakata ajattelemasta sinua.

Minusta tällainen lausahdus kertoisi enemmän tyypin ajattelukyvyn kehittymättömyydestä kuin tämän oletetusta romanttisuudesta. Siis oikeasti, päähäsi mahtuu vain yksi ajatus kerrallaan? Vau. Mikäli mahdollista, suosittelisin pyrkimään ajattelemaan myös esimerkiksi syömistä, juomista ja vessassa käyntiä, ettet vahingossa vaikka kuolla kupsahda. Se olisi meinaan selvästi suuri menetys ihmiskunnalle.

* Sinä olet kaikkeni.

Anteeksi, en kuullut mitä sanoit seuraavaksi, sillä tämä lause sai stalkkeritutkani hälytysäänet soimaan maksimivolyymillä. En minä todellakaan halua olla kenenkään “kaikki”. Hanki, jätkä, harrastuksia!

* Miten sinun päiväsi meni? Kerro kaikki.

Enkä kerro! Mikä ihmeen kolmannen asteen kuulustelu tämä on! On toki kivaa olla kiinnostunut toisen päivästä, ja kuulumisten vaihtaminen on mukavaa. Mutta tällainen lause kuulostaa vaatimukselta ja siltä että haluat kontrolloida minua, enkä minä halua kenenkään tenttaavan päiväni jokaista yksityiskohtaa.

* Haluan sinua tänään, huomenna ja ikuisesti.

Argh. Minä haluan että lakkaat latomasta kliseitä. Sitä paitsi tämä ei mitenkään voi olla totta: tuskin haluat minua esimerkiksi ollessasi oksennustaudissa. Tai kun riitelemme. Kyseessä on siis klisee ja valekin vielä. Tosi viehättävää.

* Suojelen sinua kaikelta.

Kiva juttu, Ultra Bra. Mutta entä jos minä osaan vaikka suojella itse itseäni? Tai jos en halua tulla suojelluksi kaikelta – se kun kuulostaa siltä, että haluat sitoa minut pakkopaitaan ja sitten sulkea tynnyriin loppuiäkseni, niin ettei vahingossakaan satu mitään. Ahdistavaa. Pitäiskö soittaa poliisit?

* Tulen niin mustasukkaiseksi, kun vaan ajattelenkin sinua siellä.

Ai missä? Häh?? Tässä lauseessa ei ole mitään järkeä. Taitaa olla niin, että Voicen juttu on kiireessä ja kämäisesti englannista käännetty, vaikka mainintaa lähteestä ei löydykään mistään. Note to Voice & all men: Jos yrität viedä minulta jalat alta, pidä pliis huoli siitä että käytät kokonaisia, ymmärrettäviä lauseita.

* Minulla on sinulle yllätys. Pakkaa matkalaukkusi, huomenna lähdetään. Älä unohda pakata bikineitä mukaan.

Öö, entä mun työt ja mahdolliset muut omat suunnitelmat? Minä ainakin tykkäisin siitä, että tekisimme suunnitelmia yhdessä. Ihme kontrollifriikki!

* Onko mitään kauniimpaa kuin sinä? Ei.

Luultavasti on, ja aika montakin asiaa. Megan Fox, esimerkiksi. Tai Michelangelon veistokset. Ja Milon Venus. Orkideat ja tietynlaiset auringonlaskut. Voisin jatkaa tätä listaa aika pitkään.

* Lupaa, ettet hylkää minua koskaan.

Lakkaa kuulostamalta kaksivuotiaalta joka vaatii äidiltään rakkausvakuutteluja. Se on vähän pelottavaa. Not. Sexy.

* En näe ketään muita kuin sinut.

Silmälappujen poisto silmiltä saattaa auttaa. Suositellaan, etenkin ennen kuin lähdet liikenteen sekaan.

 

Siis oikeasti. Miten ihmeessä maailma voi olla täynnä tällaista tuubaa? Ja että tällaisen suoltamisesta saa rahaa? Miten semmoista duunia voi hakea? Yst. yht. ot. nimim. Työtarjoukset kommenttiboksiin, kiitos.

 

Kuva: Know Your Meme

Kommentit

Pineapplehead

Siis olisihan noista lauseista joitakin ihana kuulla oikealla hetkellä oikeassa paikassa siltä tietyltä ihmiseltä, mutta... Nuo lauseet vaikuttivat siltä, että ne on suomennettu jotain ilmaista käännösohjelmaa käyttäen suoraan Cosmosta!

Jemina
No Sex and the City

Itse en, totta puhuakseni, osaa ajatella yhtään tilannetta jossa jokin näistä lauseista olisi minusta millään muotoa romanttinen tai jotenkin ihana. Tajuan kyllä pointin, siis että kohteliaisuudet ovat kivoja. Ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että kumppanille on hyvä sanoa mukavia asioita. Mutta siis nämä... Jestas.

Pineapplehead

Tarkoitin, että noiden joidenkin lauseiden sisällöt omin sanoin muotoiltuna (ts. enemmän normaalia puhekieltä muistuttavina) voisi olla joskus kiva kuulla... ;) Esim. "Mä ajattelen sua tosi paljon joka päivä." olis aika lutusta. <3

Jemina
No Sex and the City

Arvelinkin, että jotain tällaista meinasit. :) Ja olen siitä tottakai ihan samaa mieltä - kuten sanottu, eihän siinä ole mitään pahaa että haluaa ihminen, sukupuolesta riippumatta, tahtoo sanoa rakkaalleen (sukupuolesta riippumatta) kivoja juttuja. Päinvastoin! Nämä esimerkit vain olivat tosi ihmeellisiä eivätkä varsinaisesti kauhean romanttisia. Sen sijaan tuollainen mainitsemasi kaltainen lausahdus olisi jo huomattavasti parempaa.

Satumaah
Satumaailmassa

"I can't stop thinking of you." ja "How was your day?" ilman sitä "Tell me everything" on ihan ok, mutta oikeessa olet, kamalia nuo lausahdukset. Kävis kyllä ahdistaa lujaa.

Mss (Ei varmistettu)

Tulin vähä surulliseksi tästä postauksesta. Vähän jopa kiukkuseks. Oon aikasemmin niin kovin pitänyt sun heitoista ja oot kirjottanu ihan aiheesta.. Mutta tämä ? Kuulostaa siltä että joku todella katkeroitunut ihminen hakemalla hakee valittamisen aihetta. En väitä että sinä olisit sellanen, vaan että tästä tekstistä välittyy vähän kumma fiilis ? Jopa ilkee. Tuskin jos tekstin kirjoittajan kanssa juttelisit, hänkään väittäisi että ihmiset on lampaita ja kellään ei voi olla erilaisia mieltymyksiä tai haluja. Tollaset tekstit nyt vaan on helpompi kirjoittaa ympäripyöreellä, valtaosaa koskevalla tavalla. Kaikkea ei tarvitse ottaa ihan niin kirjaimellisesti ja vakavasti. Tuskin äijjätkään kirjoittajaa raastupaan lähtee raahaamaan vaikkei joku näistä heitoista joku päivä saiskaan oman murun kasvoille vähän leveämpää hymyä. Ja ajatus on tärkein, jos mun oma kulta yrittää olla romanttinen ja lirkutteleekin vähän vähemmän miellyttävillä sanavallinnoilla, en mää siihen sanomaan takerru, vaan siihen että toinen selvästikkin haluaa mulle ilmaista välittämistään.

Jemina
No Sex and the City

En missään nimessä uskokaan, että esimerkiksi tämän tekstin kirjoittaja on sitä mieltä, että nämä kaikki heitot toimisivat tuossa muodossaan aina ja satavarmasti. Ärsytykseni kohdistuukin enemmän tällaisiin juttuihin ilmiönä (niitä kun riittää ihan joka tuutista nykyään, tai siltä ainakin tuntuu) ja siihen miten ihmeellisen kuvan ne antavat ihmisistä, sukupuolesta ja parisuhteista. Kirjoittajahan on tässä vain hypännyt sen kelkan kyytiin, ja syytänkin siis kyydissä olijan sijaan enemmän sitä itse kelkkaa.

Ja tietenkään kaikkea ei tarvitse ottaa kirjaimellisesti ja/tai vakavasti. Mutta on myös muistettava miten paljon tällaiset jutut vaikuttavat ihmisiin, etenkin niiden tunkiessa jokaisesta tuutista. Valtava altistuminen tällaiselle tietynlaiselle kuvalle saa aikaan ihan ihmeellisiä käsityksiä siitä mikä onkaan rakkauden ja romantiikan normi, ja mielestäni jo nykyään on nähtävillä todella huolestuttavia merkkejä siitä miten tällaiset täysin todellisuudestavieraantuneet jutut ovat vaikuttaneet ihmisiin. Ja olisinpa myös aika valmis veikkaamaan, että oma rakkauskäsitys vaikuttaa suorasti omaan onnellisuuteen - kyllähän se monia vähitellen alkaa kaihertaa (ja aivan erityisesti nuoria, joiden suunnilleen koko käsitys parisuhteista perustuu median antamaan kuvaan) jos omat suhteet eivät koskaan muistuta näitä lehtijutuissa esitettyjä.

Kuten sanottu, välittämisen ilmaiseminen toiselle ihmiselle on tosi hyvä asia. Mutta mielestäni jotakin on pahasti pielessä kun erilaisissa artikkeleissa jaetaan tällaista kuvaa siitä mitä se välittäminen, romantiikka ja rakkaus on. Esimerkiksi nämä väitteet kun ovat minusta paitsi hölmöjä, myös monet oikeasti aika arveluttavia. "Olet kaikkeni" ja "en voi elää ilman sinua" -tyyppisestä ajattelusta kun ei minun mielestäni ns. pitkässä juoksussa seuraa mitään hyvää.

/end rant

Mss (Ei varmistettu)

Joo ja toki ymmärsin pointtisi koko hommassa, eikä myöskään ollut tarkotus hyökätä sinua, mielipiteitäsi tai kyseistä aihetta kohtaan, ehkä se loppujenlopuksi mikä jäi itseä niin paljon kaihertamaan on se miten asian esität. Niinkin paljon että oli iiiihan pakko muka tulla kommenttiboksiin räyhäämään :D

Jäi tekstistä sellanen fiilis että tarpeettoman ilkeää, kun taas toki todella hyviä huomioita kyllä teet, ne vaan jäi nyt ehkä vähän taka-alalle.

Mutta peace, sain purkautumisestani pari kukkaa lisää hattuuni, kaikki hyvin valtakunnassa ! Ja edelleenkin blogistasi pidän paljon, nää vaan on näitä öhh-tuntemuksia mitkä muuttuu omassa pienessä mielessä helposti kärpäsestä härkäseks, jos ei avaa suutaan ja vaadi kirjoittajalta selvennystä

Keep on writing, olet kaikkeni jnejne :D

Jemina
No Sex and the City

Eriäviä mielipiteitä saa tottakai esittää, en siis missään nimessä vetänyt kommentistasi hernettä nenään. Rageamisessani vain on taustalla tällaisten juttujen vuosikausien kumuloituminen, ja niinpä aina välillä näistä katkeaa tämän kamelin selkä. Itse yksittäistä juttua typerämpiäkin kyllä varmasti löytyy, ja tämä vai sattui olemaan se joka osui tänään kohdalle.

Tosin jäin vielä miettimään, että ketä kohtaan pidit tekstiäni liian ilkeänä? Ihmisiä jotka sanovat kumppanilleen tällaisia asioita? Vaiko Voicea tai mahdollisesti jopa jutun kirjoittajaa? Toistan nyt vielä varmuuden varalle, (jos jutun kirjoittaja vaikka sattuisi tänne eksymään:) että minulla ei tosiaan ole itse toimittajaa vastaan mitään. En missään nimessä pidä juttua hyvänä journalismina ja aihe on mielestäni ehdottoman typerä, mutta sehän ei vielä tee ihmisestä typerää.

Siispä: tulevia purkautumisia odotellen! Lupaa, ettet hylkää minua koskaan. :D

Kun tuo Geek-ryhmässä nousi esiin, mua jäi oikeasti kaihertamaan se, kenen lähtökohdasta nuo on alunperin peräisin, ilmapäisemmän Twilight-fanitytön huulilta vai jonkun puusilmäjampan, joka lukenut liikaa juttuja ilmapäisten Twilight-fanityttöjen juttuja. 

Tarkoitin siis en aivoista tuo listaus sinänsä on peräisin, ihmisten, jotka haluavat itsensä tulevan kohdelluksi/kohdella toista noin, vai ihmisten, jotka luulevat toisten haluavan tulla kohdelluksi noin. Jotenkin kummastuttaa ajatus, että tuollainen omistushaluisempi asenne toiseen jotenkin toivottavaa ITSEÄÄN kohtaan. 

Olihan siellä muutama repla, jonka omalta jampalla kuullut, mutta onneksi ei yhtään noita "You said WHAT?!"-esimerkkejä, joita tossa yllä. Valioyksilön valinnut!

Jemina
No Sex and the City

Minä veikkaisin, ettei kummankaan, sillä en usko että sellaisia ihmisiä on juurikaan olemassa. Luonnontilaisina siis ainakaan. Populaarikulttuurin aivopeseminä ehkä muutama? Mutta muuten tässähän lähestytään aiheen ydintä ja sitä mikä siinä on niin hauskaa/traagista (en osaa päättää kumpaa - ehkä molempia?): kukaan ei oikeasti taida haluta kohdella toista sillä tavalla kuin meille kerrotaan että pitäisi, eikä kukaan oikeastaan halua tulla kohdelluksi sillä tavalla kuin meille kerrotaan että pitäisi.

 

huopis
Merennoita

Hahaa! Loistava angstipurkaus! Ja niiiin totta.

Pelottavaa miten ihmiset ei tajua, että kieli luo sitä maailmaa missä me eletään, eikä asioita VOI kuitata vaan "älä ota niin kirjaimellisesti" -heitolla. Nuo fraasit, samoin kuin aika monet rakkauslaulut (tai no, eiks melkein kaikki biisit kerro rakkaudesta) on aika huolestuttava esimerkki siitä, mitä rakkaudelta odotetaan ja mitä sen ajatellaan olevan. Pelottava symbioosi, jossa kaksi yksilöä muuttuu yhdeksi ja toistensa puolikkaiksi täydentämään toisiaan ja rakastamaan pyyteettömästi kaikkina elon hetkinä aina hamaan maailman tappiin asti. O.O Ei ihmekään, että erotaan sit aika äkkiä kun se yhteiselo ei vastannutkaan jotain Hollywood-höttöä...

Jemina
No Sex and the City

Word. Kieli todellakin luo meidän todellisuutemme. Ja nyt kun asiaa oikein ajattelee, ottaen huomioon miten kertakaikkisen vääristynyttä ja todellisuuspakoista kuvaa rakkaudesta meille koko ajan tyrkytetäänkään näissä lehtijutuissa ja leffoissa, ei ihmekään että olemme vähän pihalla siitä miten olla itsemme ja toistemme kanssa.

Tekisi ihan mieli alkaa kirjoittaa omia rakkausohjeita ihmisille tämän perustuuban korvaajaksi, mutta ongelma: se kun on niin tosi monimutkainen ja tapauskohtainen juttu -> siitä ei voi sanoa oikein mitään yleismaailmallista -> täydellisten ohjeiden antaminen on mahdotonta -> miksi koko populaarikulttuurimme sitten perustuu siihen, että joku kuitenkin yrittää?

Ihme juttu.

huopis
Merennoita

Indeed.

bell hookshan on käsitellyt rakkautta aika syvällisellä tavalla ja monelta eri kantilta kirjassaan All About Love. Suosittelen. On aika hyvää tekstiä. :)

Ite tajusin tuon kirjan kautta mm. sen, että miksi parisuhteessa katsotaan niin paljon läpi sormien - miksi parisuhteessa ei päde samat säännöt kuin ystävyyssuhteessa: Kaverilta ei mitään vittuilua tai manipulointia siedetä, mutta siltä omalta rakkaalta, kappas vaan, siedetäänkin. O.o Ja how fucked up is that!

Jemina
No Sex and the City

En itseasiassa ole koskaan tainnut hooksilta mitään yksittäisiä esseitä pidempää lukea. Pitääkin ehdottomasti siis tutustua tuohon kirjaan. Kiitos vinkistä!

MmA (Ei varmistettu)

Jospa ei nyt kuitenkaan liioiteltaisi. Kieli vaikuttaa siihen, miten _näemme_ todellisuuden ja miten ajattelemme, mutta kieli ei luo todellisuutta. Sehän tarkoittaisi, ettei voi olla olemassa mitään sellaista, mitä kieli ei pysty kuvamaan. Lisäksi "kielen luoma todellisuus" sisältää paljon muutakin kuin sanoja, kuten erilaiset diskurssit, stereotypiat, narratiivit jne. Toisin sanoen pääasiassa erilaiset vallitsevat _puhetavat_ ovat niitä, jotka vaikuttavat tapaamme nähdä maailma, ajatella ja kokea (toki niillä sanoillakin on merkitystä).

Mutta tämä oli nyt kielitieteilijän pilkunviilaamista, minustakin oli upea huomio, että nuo lausahdukset tarpeeksi monta kertaa toistettuna vaikuttavat siihen, miten parisuhteet nähdään. Kuinkakohan moni noiden lausauhdusten ajattelusta on esimerkiksi parisuhdeväkivallan tai sairaalloisen mustasukkaisuuden takana? Toisaalta olen kyllä aiempien kommentoijien kanssa samaa mieltä siitä, että hieman muokattuna monet noista ovat mukavaa kuultavaa aina joskus - itsekin sanon vastaavia asioita kumppanilleni.

huopis
Merennoita

Heh, tieteenalaero. ;) Itse kun katson asiaa sekä entisenä/melkein-kielitieteilijänä että myös sittemmin feministinä... ja ehkäpä se on enemmän tuolta sukupuolentutkimuksen puolelta tuo ajatus, että erilaisilla kielellisillä valinnoilla ja diskursseilla myös luodaan ympäröivää maailmaa ja merkityksiä siihen. En koskaan väittänyt että VAIN kieli luo todellisuutta. Näkisin että kyseessä on kaksisuuntainen prosessi. Ympärillä oleva maailma antaa suuntaa diskursseille ja toisaalta diskursseilla vahvistetaan olemassa olevia asetelmia ja samalla luodaan ja rakennetaan niitä.

Nāiádes
Naiádes

Siis mä en voi käsittää noita mustasukkaisuus-juttuja! Mä juoksisin lujaa pakoon, jos kuulisin tommoisia asioita. "Tulen niin mustasukkaiseksi, kun vaan ajattelenkin sinua siellä." ja "Joskus inhoan sitä tunnetta, miten mustasukkaiseksi sinusta tulenkaan." What? Mun mielestä parisuhteessa ei ole kovinkaan paljon järkeä, jos toisesta on tarvetta olla mustasukkainen. Ihan vaan että: "Jaa. Mitä sä sitten kuvittelet että mä oikein teen täällä (se mystinen "täällä"), jotta tarvitsee olla mustasukkainen?"

En kertakaikkiaan ymmärrä mitään "no kyllähän parisuhteessa tarvitsee olla vähän mustasukkainen!" Ei pidä.

Jemina
No Sex and the City

Minunkaan mielestäni kenenkään ei missään nimessä pidä olla mustasukkainen. Mustasukkaisuutta toki esiintyy usein, se kun johtuu omista epävarmuuksistamme ja meistä monet tapaavat olla vähän epävarmoja, etenkin parisuhteissamme. Eikä siinä sinänsä ole mitään vikaa. Mutta: ajatus siitä, että mustasukkaisuuden määrä jotenkin korreloisi rakkauden määrän kanssa, on täysin perusteeton JA täysin syvältä.

Kaipaisinkin itse asiassa enemmän keskustelua mustasukkaisuudesta, mutta vähän totutusta poikkeavalta kantilta. Esimerkiksi sellaista, jossa mustasukkaisuutta käsiteltäisiin tunteena joka on aivan kuten muutkin tunteet siinä mielessä että sitäkin voi oppia käsittelemään ja hallitsemaan. Se yleinen kela, jonka mukaan mustasukkaisuudelle ei kertakaikkiaan voi mitään, on ainoastaan harhainen ja harmillinen.

 

huopis
Merennoita

Kyllä! Siis kyllä keskustelulle mustasukkaisuudesta tunteena!

Vasta katsoin erästäki realityohjelmaa, jossa nuori miekkonen totesi olevansa "mustasukkainen persoona", jolla oikeutti sen, että halusi kieltää tyttöystäväänsä käymästä baareissa bilevermeisiin sonnustautuneena.. jepjep.. Että ihan ku se tosiaan olis joku syvä persoonallisuuden piirre, jolle nyt ei vaan voi mitään. Toinen juttu on lisäksi se, että ton perusteella voidaan sit vaatia toiselta vielä jotain tietynlaista käytöstä!

Jemina
No Sex and the City

Joo, tällainen on ihan parasta logiikkaa. "Koska mä olen mustasukkainen, sä et saa tehdä asioita x, y ja z." Koko kelassahan ei ole mitään järkeä, mutta kummasti sitä tunnutaan pitävän aika normaalina asiana.

Eikä nyt edes lähdetä siihen miten kun tuohon lisätään tämä laajalti viljelty ajatus mustasukkaisuudesta rakkauden mittarina, saadaan niin myrkyllinen yhdistelmä että oksat pois. Tai no okei, lähdetään, ihan snadisti: minä nimittäin veikkaisin näiden ajatusten yhdistelmän olevan taustalla aika monessa sellaisessa keississä, joissa ihmiset pysyvät suhteissa joissa on painostusta, kontrollointia ja kaikenlaista (henkistä tai fyysistä) väkivaltaa. Ja sitten lehdissä ja kahvipöydässä ihmetellään, että miten se Matti/Maija ei lähde, eihän kukaan terve tuollaiseen suhteeseen jää... Vaikka meille on suunnilleen koko ikämme opetettu (muun muassa tämän jutun aiheena olevan listan ja vastaavien kautta) että mustasukkaisuus ja halu kontrolloida toista kertoo rakkauden suuruudesta.

Vau mikä vauva!

Haha, oikeestaan jokaisesta tuli ekana ajatuksena mieleen "FRIIKKI!!" :D

FFFifi
Fitness Führer

Mä haluaisin kyllä kuulla ton yllärimatkakommentin. Mutta mulla ei olekaan nyt mitään kovin tärkeää tekemistä.

Olen miettinyt näiden kirjoittajia (=suomentajia) tosi paljon. Että kuka näitä tekee, ja millaisella taustalla? Kun hyviäkin toimittajia on hirveästi työttöminä tai vastoin tahtoaan friikkuina, niin keitä ovat ne ihmiset, jotka paskansuoltokoneistoon päätyvät? Ja miten? Ovatko nuo tyypit alunperin tosi hyviä toimittajia ja kirjoittajia, ja kiireen yms. takia sitten päätyvät kömpelösti kääntämään urpoja juttuja? Vai otetaanko sinne ihan keitä sattuu? Onko näillä ihmisillä mitään mahdollisuutta vaikuttaa työhönsä, pystyvätkö valitsemaan jotain oikeasti mielenkiintoisia juttuja vai lyökö joku eteen mahdollisimman paljon klikkejä tuottavat? Eivätkö he ehdi kääntää ja kirjoittaa niitä hyvin suomeksi, vai eivätkö osaa? Ovatko he ylpeitä työstään vai kunhan nyt jotain tekevät? Vai onko tavoite heillekin se klikkausten määrä, eikä laadukas teksti?

Olen yhtä kysymysmerkkiä kuten näkyy! Ja jos vaikutan vähän katkeralta, niin totta, mulla ei ole töitä ja jollekin maksetaan tuollaisesta :D

Jemina
No Sex and the City

Hyviä kysymyksiä ehdottomasti, ihan jokaikinen. Itse luulisin syynä tällaiseen tuubaan olevan toimittajien taitojen sijaan (vaikka varmasti nekin asiaan vaikuttavat) lähinnä se, että tällaisia juttuja toimittajilta halutaan ja tilataan. Yleinen fiilis etenkin erilaisilla nettisivustoilla kun tuntuu olevan, että paska myy ja klikkausjournalismi for the win. Pidän asiaa tosi surullisena niin journalismin kannalta kuin lukijoidenkin. Ihmissuhteista olisi niin paljon kirjoitettavaa, niitä voisi luodata syvältä ja niin pirun monelta kantilta... Mutta sen sijaan lukijoille tarjoillaan aina jotakin tämän jutun tyyppistä.

Huokaus.

Päivän naurut. En menis ton tyypin kaa toisille treffeille.

Jemina
No Sex and the City

Veikkaisin että harva meistä päätyisi edes ensimmäisille treffeille tämän hyypiön kanssa. Sillä jos joku latelisi tällaisia laineja rakkaalleen, kuvitelkaapa hetki että millaisia iskureploja tyyppi käyttäisi...!

Mia_KK (Ei varmistettu) http://kummatkengat.blogspot.fi/

"Tulen niin mustasukkaiseksi, kun vaan ajattelenkin sinua siellä."
"Mä oon mun broidin ja faijan kanssa mökillä niin että MITÄ HELVETTIÄ?"

Anna Blue Eyes

Oletteko lukeneet sen päinvastaisen version, mitä miehet haluavat kuulla naisilta? Se perustui vastaavasti siihen, että kaikki miehet mm. haluaa katsoa urheilua ja pitää oluesta.

Jemina
No Sex and the City

Meinasin jo vaatia, että linkkiä, linkkiä moiseen artikkeliin... mutta totesin sitten, että ehkä en haluakaan lukea sitä. Miksi pilata mukava lauantai rumilla sukupuolistereotypioilla.

 

Tytti11 (Ei varmistettu)

Eräs herra totesi itkien minulle, kun olin hetken tapailtuamme päättämässä orastavaa juttua, että: "Mä niin haluaisin jotain sisältöä elämääni enkä haluaisi lopettaa tätä vielä." Mun mielestäni äärimmäisen vaarallinen lause. Kyllä se sisältö elämään pitää jostain muualta löytää kuin yhdestä ihmissuhteesta.

Jemina
No Sex and the City

Omalle kohdalleni sattui kerran ihan samanlainen tapaus! Minustakin tuollainen on aivan sairaan pelottavaa, ja tietysti surullista myös kyseisen tyypin kannalta. Ja kuka sitäpaitsi tahtoisi moista vastuuta, olla jonkun elämän ainoa sisältö? Etenkin jos on käyty vasta parilla treffeillä? Huh.

Vivi
Elämäni palasia

Musta noi on kaikki sellasia joita kuulisin mielellään oman miehen suusta, ja itseasiassa välillä kuulenkin :D Otsikko ja juuri tuo oletus "kaikki naiset" mättää, mutta tulin nyt kertomaan että oikeasti tuollaisiakin (rakkaushömpän pehmentämiä ja todellisuudelta sokaisemia) naisia on olemassa. Olen muuten todella realistinen ja välillä muistan ne kylmät faktat parisuhteissakin, mutta luulen etten ikinä pääse eroon toiveesta kuulla juurikin tuollaisia asioita - vaikka tiedänkin etteivät ne täysin ole totta.

Täällä siis ikuiseen ja kahden ihmisen väliseen palavaan rakkauteen uskova tyttönen, joka muuten opiskelee toimittajaksi ja pyhästi lupaa, ettei ikinä kirjoita tuollaisia listoja.

Jemina
No Sex and the City

Makunsa toki kullakin, eikä siinä mitään. Ja jos lirkuttelija ja lirkuttelusta tykkäävä sattuvat osumaan yhteen, niin sehän on sitten varmaan oikein onnellinen yhdistelmä.

Mutta minua ei kyllä millään saa ymmärtämään näitä laineja. Omalta kumppanilta ehkä vähän paremmin kuin joltakulta juuri tavatulta, mutta yhä silloinkin vaatisin kyllä vähän downshiftausta tuohon pateettisuuteen. Esimerkiksi "ajattelen sinua paljon", joo okei, se on ihan mukava juttu kuulla kumppanilta. Mutta että kokoajan! Ja että ei koskaan ketään tai mitään muuta! Siinä ei mielestäni ole enää mitään romanttista, vaan homma kuulostaa enemmän pakkomielteiseltä. Hrrr, puistatus.

saara__ (Ei varmistettu)

No eihän rakkauslirkutuksia ole tarkoitus ottaa kirjaimellisesti! :D Nehän on parhaimmillaan sellaista kevyttä, ihanaa ja lämmintä juttua, josta jää molemmille hyvä mieli ja tietää esim. että se toinen ajatteli minua nyt sen verran, että halusi piristää ja tuoda hymyn kasvoilleni, vaikka viestissä lukisikin "Olet mielessäni koko ajan" tai "En voi tehdä mitään, kun ajattelen vain sinua"...

Jemina
No Sex and the City

Kuten sanottu, makunsa kullakin. Mutta minua kyllä huolettaisi ihmisen henkinen kapasiteetti, jos tämä sanoisi olevansa kykenemätön toimimaan siksi että ajattelee minua. Itselleni tuollainen sanahelinä ei siis todellakaan toimi, eikä liian todellisuudesta vieraantunut setti myöskään ole mielestäni romanttista. Mutta ehkä lirkuttelijat ja lirkuttelusta tykkäävät tosiaan pariutuvat keskenään, ja me realistit sitten taas keskenämme, ja kaikki saavat mitä haluavat. :)

Kommentoi