Paskalista, tai: Asioita joita naiset tahtovat kuulla?

Tiedättehän ne sellaiset nettijutut, joita klikkaa vaikka tietääkin tulevansa niiden lukemisesta vain vihaiseksi? Kategoriaan kuuluvat muun muassa Cosmon urpot listat, samoin kuin naisten seksuaalisuuden asiantuntijoiksi itseään kuvittelevien miesten kirjoitukset siitä miten penikset eivät muka kiihota naisia. Samaa sarjaa on myös parhaillaan netissä kiertävä Voicen juttu Mitä täydellinen mies sanoo naiselleen? 30 lausetta jotka hurmaavat takuulla. Se on nimittäin suoraan sanottuna ihan täynnä paskaa.

pooh.jpgJo jutun alkuasetelma on tietysti ihan vinksallaan: KAIKKI NAISET SITÄ ja KAIKKI MIEHET TÄTÄ. “Tietyillä lauseilla voi saada naisen kuin naisen polvet veteliksi”, juttu väittää, ja tällä lainilla päättää kertaheitolla olla piittaamatta sellaisista asioista kuin kulttuuriset erot, persoonallisuuserot, mieltymyserot, ja esimerkiksi sen että kaikki naiset eivät tykkää miehistä. No, whatevör, ihan kuulen kirjoittajan ajattelevan: kaikilla niillä on vagina, joten ihan sama homma siis kaikkien kohdalla. Tietty.

Ja jos alkuasetelma on typerä, niin sitä on kyllä listan sisältökin. (Varoituksen sana ennen kuin ryhdyt lukemaan: suurin osa näistä väittämistä on niin debiilejä, että pää meinaa räjähtää.) Voisin repiä jokaikisen väittämän kappaleiksi mutta ajan rajallisuuden vuoksi mennään nyt tässä kymmenellä typerimmällä:

* En voi lakata ajattelemasta sinua.

Minusta tällainen lausahdus kertoisi enemmän tyypin ajattelukyvyn kehittymättömyydestä kuin tämän oletetusta romanttisuudesta. Siis oikeasti, päähäsi mahtuu vain yksi ajatus kerrallaan? Vau. Mikäli mahdollista, suosittelisin pyrkimään ajattelemaan myös esimerkiksi syömistä, juomista ja vessassa käyntiä, ettet vahingossa vaikka kuolla kupsahda. Se olisi meinaan selvästi suuri menetys ihmiskunnalle.

* Sinä olet kaikkeni.

Anteeksi, en kuullut mitä sanoit seuraavaksi, sillä tämä lause sai stalkkeritutkani hälytysäänet soimaan maksimivolyymillä. En minä todellakaan halua olla kenenkään “kaikki”. Hanki, jätkä, harrastuksia!

* Miten sinun päiväsi meni? Kerro kaikki.

Enkä kerro! Mikä ihmeen kolmannen asteen kuulustelu tämä on! On toki kivaa olla kiinnostunut toisen päivästä, ja kuulumisten vaihtaminen on mukavaa. Mutta tällainen lause kuulostaa vaatimukselta ja siltä että haluat kontrolloida minua, enkä minä halua kenenkään tenttaavan päiväni jokaista yksityiskohtaa.

* Haluan sinua tänään, huomenna ja ikuisesti.

Argh. Minä haluan että lakkaat latomasta kliseitä. Sitä paitsi tämä ei mitenkään voi olla totta: tuskin haluat minua esimerkiksi ollessasi oksennustaudissa. Tai kun riitelemme. Kyseessä on siis klisee ja valekin vielä. Tosi viehättävää.

* Suojelen sinua kaikelta.

Kiva juttu, Ultra Bra. Mutta entä jos minä osaan vaikka suojella itse itseäni? Tai jos en halua tulla suojelluksi kaikelta – se kun kuulostaa siltä, että haluat sitoa minut pakkopaitaan ja sitten sulkea tynnyriin loppuiäkseni, niin ettei vahingossakaan satu mitään. Ahdistavaa. Pitäiskö soittaa poliisit?

* Tulen niin mustasukkaiseksi, kun vaan ajattelenkin sinua siellä.

Ai missä? Häh?? Tässä lauseessa ei ole mitään järkeä. Taitaa olla niin, että Voicen juttu on kiireessä ja kämäisesti englannista käännetty, vaikka mainintaa lähteestä ei löydykään mistään. Note to Voice & all men: Jos yrität viedä minulta jalat alta, pidä pliis huoli siitä että käytät kokonaisia, ymmärrettäviä lauseita.

* Minulla on sinulle yllätys. Pakkaa matkalaukkusi, huomenna lähdetään. Älä unohda pakata bikineitä mukaan.

Öö, entä mun työt ja mahdolliset muut omat suunnitelmat? Minä ainakin tykkäisin siitä, että tekisimme suunnitelmia yhdessä. Ihme kontrollifriikki!

* Onko mitään kauniimpaa kuin sinä? Ei.

Luultavasti on, ja aika montakin asiaa. Megan Fox, esimerkiksi. Tai Michelangelon veistokset. Ja Milon Venus. Orkideat ja tietynlaiset auringonlaskut. Voisin jatkaa tätä listaa aika pitkään.

* Lupaa, ettet hylkää minua koskaan.

Lakkaa kuulostamalta kaksivuotiaalta joka vaatii äidiltään rakkausvakuutteluja. Se on vähän pelottavaa. Not. Sexy.

* En näe ketään muita kuin sinut.

Silmälappujen poisto silmiltä saattaa auttaa. Suositellaan, etenkin ennen kuin lähdet liikenteen sekaan.

 

Siis oikeasti. Miten ihmeessä maailma voi olla täynnä tällaista tuubaa? Ja että tällaisen suoltamisesta saa rahaa? Miten semmoista duunia voi hakea? Yst. yht. ot. nimim. Työtarjoukset kommenttiboksiin, kiitos.

 

Kuva: Know Your Meme

Kommentit (37)
 1. Musta noi on kaikki sellasia joita kuulisin mielellään oman miehen suusta, ja itseasiassa välillä kuulenkin 😀 Otsikko ja juuri tuo oletus ”kaikki naiset” mättää, mutta tulin nyt kertomaan että oikeasti tuollaisiakin (rakkaushömpän pehmentämiä ja todellisuudelta sokaisemia) naisia on olemassa. Olen muuten todella realistinen ja välillä muistan ne kylmät faktat parisuhteissakin, mutta luulen etten ikinä pääse eroon toiveesta kuulla juurikin tuollaisia asioita – vaikka tiedänkin etteivät ne täysin ole totta.

  Täällä siis ikuiseen ja kahden ihmisen väliseen palavaan rakkauteen uskova tyttönen, joka muuten opiskelee toimittajaksi ja pyhästi lupaa, ettei ikinä kirjoita tuollaisia listoja.

  1. Makunsa toki kullakin, eikä siinä mitään. Ja jos lirkuttelija ja lirkuttelusta tykkäävä sattuvat osumaan yhteen, niin sehän on sitten varmaan oikein onnellinen yhdistelmä.

   Mutta minua ei kyllä millään saa ymmärtämään näitä laineja. Omalta kumppanilta ehkä vähän paremmin kuin joltakulta juuri tavatulta, mutta yhä silloinkin vaatisin kyllä vähän downshiftausta tuohon pateettisuuteen. Esimerkiksi ”ajattelen sinua paljon”, joo okei, se on ihan mukava juttu kuulla kumppanilta. Mutta että kokoajan! Ja että ei koskaan ketään tai mitään muuta! Siinä ei mielestäni ole enää mitään romanttista, vaan homma kuulostaa enemmän pakkomielteiseltä. Hrrr, puistatus.

   1. No eihän rakkauslirkutuksia ole tarkoitus ottaa kirjaimellisesti! 😀 Nehän on parhaimmillaan sellaista kevyttä, ihanaa ja lämmintä juttua, josta jää molemmille hyvä mieli ja tietää esim. että se toinen ajatteli minua nyt sen verran, että halusi piristää ja tuoda hymyn kasvoilleni, vaikka viestissä lukisikin ”Olet mielessäni koko ajan” tai ”En voi tehdä mitään, kun ajattelen vain sinua”…

    1. Kuten sanottu, makunsa kullakin. Mutta minua kyllä huolettaisi ihmisen henkinen kapasiteetti, jos tämä sanoisi olevansa kykenemätön toimimaan siksi että ajattelee minua. Itselleni tuollainen sanahelinä ei siis todellakaan toimi, eikä liian todellisuudesta vieraantunut setti myöskään ole mielestäni romanttista. Mutta ehkä lirkuttelijat ja lirkuttelusta tykkäävät tosiaan pariutuvat keskenään, ja me realistit sitten taas keskenämme, ja kaikki saavat mitä haluavat. 🙂

 2. Eräs herra totesi itkien minulle, kun olin hetken tapailtuamme päättämässä orastavaa juttua, että: ”Mä niin haluaisin jotain sisältöä elämääni enkä haluaisi lopettaa tätä vielä.” Mun mielestäni äärimmäisen vaarallinen lause. Kyllä se sisältö elämään pitää jostain muualta löytää kuin yhdestä ihmissuhteesta.

  1. Omalle kohdalleni sattui kerran ihan samanlainen tapaus! Minustakin tuollainen on aivan sairaan pelottavaa, ja tietysti surullista myös kyseisen tyypin kannalta. Ja kuka sitäpaitsi tahtoisi moista vastuuta, olla jonkun elämän ainoa sisältö? Etenkin jos on käyty vasta parilla treffeillä? Huh.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *