Perjantain piristys, tai: Barbie tietokoneinsinöörinä

Tämän päivän piristyksessä on raivarit ja riemastus yhdessä ja samassa pinkissä paketissa. Oletteko jo kuulleet uudesta Barbie-kirjasta nimeltä I Can Be A Computer Engineer? Jos ette, niin kirjan tarina on lyhykäisyydessään tämä: Barbie ei itse asiassa tiedä tietokoneista mitään ja tarvitsee poikien apua ihan kaikkeen. Kirjan alkukohtauksessa Barbie sanoo suunnittelevansa tietokonepeliä, mutta kun Skipper pyytää lupaa kokeilla peliä, ei se käy päinsä. ”I’m only creating the design ideas”, Barbie says, laughing. ”I’ll need Steven’s and Brian’s help to turn it into a real game.”

Loksahtiko leukasi juuri auki? Et ole ainoa. Käsikirjoittaja Pamela Ribon törmäsi kirjaan ja veti siitä kunnon raivarit, ja jos haluat kiskoa iltapäiväkahvit väärään kurkkuun, suosittelen katsomaan lisää kirjan kuvia Ribonin tekstistä.

barbie.jpg

Ja mikäkö tässä sitten oli piristävää? Niin, itse kirjassa ei yhtikäs mikään. Mutta sen herättämät reaktiot ovatkin sitten olleet sitäkin hedelmällisempiä. Ribonin viihdyttävän kilahduksen seurauksena lukuisat naiset ovat ottaneet asiakseen parannella kirjaa sen seksismistä muun muassa Feminist Hacker Barbie-saitilla. Fiksattuja sivuja voi tsiigata mm. täältä. Kummasti on tarinan viesti muuttunut!

barbie_fixed.jpg

Tämän lisäksi nettiraivo on saanut Mattelin pahoittelemaan kirjaa ja lisäksi ilmeisesti vetämään sen pois myynnistä. Aikamoinen voitto siis! Kirjan parantelua voi silti onneksi jatkaa, joten kaikki te jotka haluatte jeesata Barbieta muuttumaan aina vain paremmaksi tietokoneinsinööriksi – hopi hopi Feminist Hacker Barbie-saitille!

 

Kommentit (3)
 1. Ouuuu, auts! Onneksi Mattel taipui tällä kertaa. Hirveä kirja :’D

  1. Eiks vain! Olen snadisti järkyttynyt että jollakulla tulee edes mieleen tuottaa tällaista materiaalia, vielä tällä vuosisadalla. Luulisi about jokaisen jo tajunneen, että kummasti ne naisetkin voivat näemmä tehdä pitkälti samoja asioita kuin miehet – kuten esim. osata käyttää tietokoneita…

   Onneksi nettiraivo pelasti tämänkin päivän ja antoi Mattelin kuulla kunniansa. Ihana tietää että näihin asioihin voi ainakin jossain määrin vaikuttaa!

   1. Kyllä joka päivä pitää päästä vähän puimaan nyrkkiään jostain! 😀

    Ja joo en ymmärrä kuka valopää tuon on päästänyt läpi ja kauppoihin asti. Vähän niin kuin ne Bicin kynät, jotka oli tehty naisille. Why?? :’D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *