Perjantain piristys, tai: The Great Wall of Vagina

Pari viikkoa sitten penisseinämästä kirjoitettuani jäin miettimään, että olisikohan joku keksinyt tehdä myös vulvaseinämän? Pikainen haku todisti jälleen kerran, että jos jotakin asiaa voi ajatella, se löytyy jo internetistä. Saanko esitellä: Jamie McCartneyn taideteos The Great Wall of Vagina.

panel1_by_jamie_mccartney.jpgTarkemmin ottaen tämä ylläoleva kuva on yksi paneeli McCartneyn monivuotisesta projektista. Nykyään koko teos on yhteensä yhdeksän metriä pitkä ja koostuu kymmenestä paneelista, joiden kipsivalokset esittävät neljää sataa (!) vulvaa. McCartneyn tahtoi proggiksesta niin laaja-alaisen kuin mahdollista, ja se kuulostaa onnistuneen: The age range of the women is from 18 to 76. Included are mothers and daughters, identical twins, transgendered men and women as well as a woman pre and post natal and another one pre and post labiaplasty, projektin nettisivuilla kerrotaan.

Ja tottakai teoksella on myös poliittinen viesti:

Vulvas and labia are as different as faces and many people, particularly women, don’t seem to know that. McCartney hopes this sculpture will help to combat the exponential rise, seen in recent years, of cosmetic labial surgeries. This new fashion for creating ’perfect’ vaginas sets a worrying trend for future generations of women.

The Great Wall of Vagina makes for fascinating and revealing viewing which is a far cry from pornography. It is not erotic art. It is not about titillation. McCartney has pulled off an amazing trick – to deliberately make the sexual nonsexual and take you much deeper. One is able to stare without shame but in wonder and amazement at this exposé of human variety.

Kaunista, sanon minä! Tällaisen ottaisin oikein mielelläni olkkarin seinälle – tai ottaisin, elleivät pientenkin vulvataideteosten hinnat huitelisi tuhansissa punnissa. Vaan saapa projektin nettikaupasta ostaa myös esimerkiksi aiheeseen liittyviä värityskirjoja. Ehkä lohduttaudun sellaisella.

 

Kuva: Jamie McCartney / The Great Wall of Vagina

Kommentit (12)
 1. Ei liity aiheeseen, mutta mitä mieltä oot tästä?! Minusta aika ahdistavan seksististä…
  http://9gag.tv/p/a9LvL2/the-psychology-of-guys-checking-out-girls?ref=jfs

  1. Mä näen kyllä helposti, miten tuon voi nähdä seksistisenä, mutta mun mielestä tuo kannattaisi ehdottomasti ottaa ihan vain silmiä avaavana kokemuksena. Että miehet ja naiset katsovat naisia ihan eri silmillä, ja että eri sukupuolien päässä tapahtuu ihan eri asioita kun näin käy. Toki mun mielestä on iso ero sillä, miten tuon katsomisen toteuttaa; huomaamattoman vilkuilun ja avoimen tuijotuksen välillä on aika iso ero.

   Se, kumman pitäisi tässä sitten joustaa – sen miehen, joka ihan harmittomasti vain katselee, vai sen naisen, jota muiden katselu loukkaa – taitaa olla yksi parisuhteiden ikuisuuskysymyksiä.

  2. Oma mielipiteeni olisi silleen lyhyesti ja ytimekkäästi, että vittu mitä paskaa. Pidemminkin voisin perustella, mutta ehkä tuo riittää nyt tähän hätään, pitkän duunipäivän jälkeen. 🙂 Olen siis kanssasi ihan samaa mieltä – tuollainen setti on tosi ahdistavan seksististä. Minusta ei missään nimessä ole mitenkään fakta, että miehet ja naiset katsoisivat kanssaihmisiään jotenkin eri tavalla ja tällainen miesten seksuaalisuuden ylihypettäminen vs naisten seksuaalisuuden maton alle lakaiseminen on kerrassaan keskiaikaista. Päästäispä siitä jo yli!

 2. Vähän asian vierestä, mutta onko sinulla toimivia vinkkejä, että miten aidosti tuntea olonsa seksikkäämmäksi? Pikainen googlettelu ehdotti mm. kauniita alusvaatteita, hierontaa ja liikuntaa, ja itsensä hellintää, mikä sinänsä onkin hyvä alku, mutta itse uskon, että 90% fiiliksestä tulee korvien välistä. Itsestään huolehtiminen toki auttaa ja kaapeistani löytyy niin Agent Provocateurin alusvaateita, kauniita vaatteita kuin myös niitä Minna Parikan punaisia korkokenkiäkin, käyn tanssitunneilla useamman kerran viikossa, ostan itselleni ne perhanan kukat, käyn hieronnassa säännöllisesti ja matkustan yksin, ihan kaikkialle. Osaan ja pidän itsestäni huolta, tunnen oloni pääpiirteissään voimakkaaksi ja sisäistän, että olen itse paras ystäväni ja rakastajani.

  Mutta kun se seksikkyyden tunne on ollut hukassa jo pitkään, ja pitkä sinkkuilu ja viimeinen Urpomies elämässäni eivät varsinaisesti ole tässä auttaneet. Kommentteja? Vinkkejä?

  1. Anna Blue Eyes
   16.3.2015, 12:56

   Tämä on hyvä aihetoive! Pitää itsekin laittaa pohdintaan, mitkä jutut siihen ovat vaikuttaneet.

  2. Tämä on tosi hyvä kysymys! Pelkään etten osaa mitään kauhean hyviä taikka helppoja vinkkejä asiaan antaa – se seksikkyyden ydin kun löytynee tosiaan enemmän korvien välistä kuin esimerkiksi sieltä alusvaatelaatikosta. Ja mitä korvien välisiin asioihin tulee, ne ovat harvoin yksioikoisia tai kaikille samalla tavalla toimivia.

   Jään kuitenkin aivan ehdottomasti pohtimaan tätä asiaa ja yritän myös parhaani mukaan kelata siitä jotakin sopivaa sanottavaa. Ja koska vertaistuki on parasta tukea, kannustan myös kaikkia lukijoita jakamaan omia kokemuksiaan – mikä on saanut teidät tuntemaan olonne seksikkääksi? Mistä kadonneen seksikkyyden tunteen voisi löytää?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *