Sanoitusraivarit, tai: Kusipäisten muusikoiden musta lista

No Sex and the City

Tiedättehän sen fiiliksen, kun tajuat hyvässä biisissä olevan paskat lyriikat? Eikä vain peruspaskat, vaan poliittisesti epäkorrektit, loukkaavat, naisvihamieliset paskat lyriikat? Seuraus: sanoitusraivarit.

Minä vedin tänään sanoitusraivarit New Boyzille. Alunperin pidin tästä jerkin'-duosta, mutta Better With The Lights Off -biisin sanoituksiin perehdyttyäni en voi enää ikinä kuunnella bändiä yökkäämättä.

http://www.youtube.com/watch?v=4vTS_UOlr9c&feature=fvwrel

Pojat aloittavat aika perinteisesti mutta ihan kohteliaasti groovaavan biitin päälle: I'm so happy you're mine (so beautiful) / Top of the line (so unusual). Seksikäs biisi menee kuitenkin pilalle vain hetkeä myöhemmin.

I just wanna see you with the lights off / Girl you look better with the lights off / Every guy wanna know how it is / To clap off the lights and turn Khloe into Kim.

Siis mitä helvettiä?

Ja ihan siltä varalta, että joku lukijoista on elänyt tynnyrissä ja siten säästynyt juorulehdiltä viime vuosien aikana - biisissä viitataan siis kahteen Kardashianin siskoksista, noista turhista julkkiksista joista on tullut Paris Hiltoneita Paris Hiltonin paikalle. Ja haaveiden kohteena oleva Kim on näistä tietysti tuo oikeanpuoleinen, mahdottoman nukkenaisen näköinen:

Toisaalta, ehkä minun ei pitäisi olla biisin sisällöstä yllättynyt - mitä muutakaan voi odottaa kappaleelta, jossa on fiittaamassa jo valmiiksi mustalla listallani komeileva Chris Brown, tunnettu naistenhakkaaja jolle ei kelvannut edes Rihanna, vaan tätäkin piti lätkiä nyrkillä naamaan.

Mutta takaisin aiheeseen, eli kappaleen herättämiin suuriin kysymyksiin. Kuten: kuinka uskomaton persreikä on oltava voidakseen tehdä (muka) kuuman herutusbiisin, jossa leperrellään rakastetulle tämän kauneudesta... ja muistutetaan sitten samaan hengenvetoon, että tämä ei kuitenkaan ole ihan tarpeeksi seksikäs, ei kyllin kuuma, toivotun täydellinen? Kaunistelematon viesti on siis se, että "Khloe" ei kelpaa, ei vaikka tätä rakastaisi ja pitäisi kauniina, vaan siitä huolimatta kundien tekee aina mieli laittaa valot pois päältä ja kuvitella "Kim" tämän tilalle.

Mitä tällaiset lyriikat kertovat New Boyzista? (En nyt mene yleistämään, että kaikista miehistä, sillä olen onnekseni tavannut kylliksi uroksia jotka ovat todistaneet, ettei koko sukupuoli koostu tällaisista kusipäistä.) Mitä ne kertovat näistä miehistä, ja miten he ajattelevat tällaisen paskan potentiaalisten kumppaniensa itsetuntoon?

Toisinaan harmittaa, etten kykene kuuntelemaan musiikkia vain musiikkina, kiinnittämättä huomiota lyriikoihin. Monet vetävät biisit kun ovat menneet pilalle jäätyäni kuuntelemaan ja kauhistelemaan niiden sanoja. Yleensä olen tästä kuitenkin vain iloinen - tiedänpähän ainakin, etten kuuntele muusikoita jotka eivät selvästikään arvosta naisia, eivätkä siten varmasti myöskään kaipaa naiskuluttajan rahoja.

En nimittäin todellakaan tahdo antaa penniäkään tällaisille urpoille, joiden mielestä on ihan ookoo vahvistaa naisiin upotettavaa pelkoa siitä, ettemme koskaan kelpaa sellaisina kuin olemme, mahdollisesti emme edes miehelle joka väittää meitä rakastavansa. Mustalle listalle tällainen roska, välittömästi!

Siispä haistakaa paska, New Boyz. Nimellänne varustetut mp3:t lentävät tietokoneeni roskakoriin just nyt. Tästä lähtien sheikkaan pebaani ainoastaan sellaisen musiikin tahtiin, joka ei saa minua tuntemaan epävarmuutta kyseisestä pebasta ja ajattelemaan, että oispa pimeää, näyttäis varmaan persekin ton kundin mielestä paremmalta.

Kenelle sinä olet vetänyt sanoitusraivarit? Onko mielessäsi seksististen tai muuten vain urpojen artistien musta lista? Kerro kommenttikentässä, jotta tiedämme kaikki olla päästämättä kusipäitä soittolistoillemme!
 

 

Kuvat: cocoperez.com, xxlmag.com, leftwingnutjob.blogspot.com

Kommentit

Anne (Ei varmistettu)

Byz - Do you wanna fuck? mahtaakohan sitä ees tarttee perustella kun lukee noi sanat... http://artists.letssingit.com/byz-lyrics-do-you-wanna-fuck-ntz8s4p aika ällöttävää minusta!

Jemina
No Sex and the City

Anne, oikein hyvä esimerkki! En lukenut lyriikoita edes puoliväliin saakka, homma tuli ihan tarpeeksi selväksi jo alkumetreillä. It is a game, we both know -- And it's more like porn. Joopa joo... Välillä ihmetyttää ihan tosissaan, että miten niin kiva asia kuin seksi voidaankin saada tällä tavalla, ihan vain muutamalla sanalla ällöpilalle.

 

Fw (Ei varmistettu)

Tätä on tullut hiukan pohdittua esim. varhaisemman Nick Cave -tuotannon suhteen, mutta koska musiikki kolahtaa vahvasti, olen jättänyt miettimisen vähemmälle...

Tänä iltana satuin juuri kuuntelemaan Sarah Jonesin Your Revolutionia, jota voisi puolestani luukuttaa urpoille jatkuvalla syötöllä.

"The real revolution ain't about booty size
The Versaces you buys
Or the Lexus you drives
And though we've lost Biggie Smalls
Baby, your notorious revolution
Will never allow you to lace no lyrical douche in my bush."

http://www.youtube.com/watch?v=E62SZ1CmBOI

Fw (Ei varmistettu)

Kääk, piti ihan vain linkittää eikä täyttää kommenttiboksia videoilla. Pahoitteluni, en tiedä mistä tuo embeddattu video tuohon posahti.

Voisin tosin samoin tein vielä mainita, miten surullista on löytää tämän tietyn sortin urpoja vähän kaikilta kulttuurin alueilta: brittihuumoria seurattuani olen järkyttynyt siitä kuinka misogynistisiä selkeästi älykkäät ja hauskatkin (mies)koomikot saattavat olla. Eikä siinä niin mitään silloin kun kyseessä on artisti, koomikko tai kirjailija joka ei itseä kiinnosta sitten yhtään, mutta että sellaiset, jotka toisessa yhteydessä voivat liikuttaa tai naurattaa osoittavatkin yhtäkkiä ettei minua naisena tarvita heidän yleisökseen...

Jemina
No Sex and the City

Fw, on tosiaan järkyttävää kun muuten kaikin puolin fiksut tyypit, sellaiset joilta sitä ei missään nimessä odottaisi, paljastuvat naisvihamielisiksi. Tai sitten vain välinpitämättömiksi sitä kohtaan, miltä jotkut naissukupuoleen kohdistuvat hah-hah-täähän-on-vain-hupailua muka-hauskat urpovitsit voivat tuntua. Sarah Jones soimaan sellaisille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Päteehän toi biisi myös miehiin, näyttää nekin paremmalta hämärässä :D Ehkäpä huumorin voi ottaa myös huumorilla..

bubz (Ei varmistettu)

On kyllä surkeaa huumoria...

Kommentoi