Sanoitusraivarit, tai: Kusipäisten muusikoiden musta lista

Tiedättehän sen fiiliksen, kun tajuat hyvässä biisissä olevan paskat lyriikat? Eikä vain peruspaskat, vaan poliittisesti epäkorrektit, loukkaavat, naisvihamieliset paskat lyriikat? Seuraus: sanoitusraivarit.

Minä vedin tänään sanoitusraivarit New Boyzille. Alunperin pidin tästä jerkin’-duosta, mutta Better With The Lights Off -biisin sanoituksiin perehdyttyäni en voi enää ikinä kuunnella bändiä yökkäämättä.

http://www.youtube.com/watch?v=4vTS_UOlr9c&feature=fvwrel

Pojat aloittavat aika perinteisesti mutta ihan kohteliaasti groovaavan biitin päälle: I’m so happy you’re mine (so beautiful) / Top of the line (so unusual). Seksikäs biisi menee kuitenkin pilalle vain hetkeä myöhemmin.

I just wanna see you with the lights off / Girl you look better with the lights off / Every guy wanna know how it is / To clap off the lights and turn Khloe into Kim.

Siis mitä helvettiä?

Ja ihan siltä varalta, että joku lukijoista on elänyt tynnyrissä ja siten säästynyt juorulehdiltä viime vuosien aikana – biisissä viitataan siis kahteen Kardashianin siskoksista, noista turhista julkkiksista joista on tullut Paris Hiltoneita Paris Hiltonin paikalle. Ja haaveiden kohteena oleva Kim on näistä tietysti tuo oikeanpuoleinen, mahdottoman nukkenaisen näköinen:

kim_khloe_same_dress_e__opt.jpg

Toisaalta, ehkä minun ei pitäisi olla biisin sisällöstä yllättynyt – mitä muutakaan voi odottaa kappaleelta, jossa on fiittaamassa jo valmiiksi mustalla listallani komeileva Chris Brown, tunnettu naistenhakkaaja jolle ei kelvannut edes Rihanna, vaan tätäkin piti lätkiä nyrkillä naamaan.

Mutta takaisin aiheeseen, eli kappaleen herättämiin suuriin kysymyksiin. Kuten: kuinka uskomaton persreikä on oltava voidakseen tehdä (muka) kuuman herutusbiisin, jossa leperrellään rakastetulle tämän kauneudesta… ja muistutetaan sitten samaan hengenvetoon, että tämä ei kuitenkaan ole ihan tarpeeksi seksikäs, ei kyllin kuuma, toivotun täydellinen? Kaunistelematon viesti on siis se, että ”Khloe” ei kelpaa, ei vaikka tätä rakastaisi ja pitäisi kauniina, vaan siitä huolimatta kundien tekee aina mieli laittaa valot pois päältä ja kuvitella ”Kim” tämän tilalle.

Mitä tällaiset lyriikat kertovat New Boyzista? (En nyt mene yleistämään, että kaikista miehistä, sillä olen onnekseni tavannut kylliksi uroksia jotka ovat todistaneet, ettei koko sukupuoli koostu tällaisista kusipäistä.) Mitä ne kertovat näistä miehistä, ja miten he ajattelevat tällaisen paskan potentiaalisten kumppaniensa itsetuntoon?

misogyny-feat.jpg

Toisinaan harmittaa, etten kykene kuuntelemaan musiikkia vain musiikkina, kiinnittämättä huomiota lyriikoihin. Monet vetävät biisit kun ovat menneet pilalle jäätyäni kuuntelemaan ja kauhistelemaan niiden sanoja. Yleensä olen tästä kuitenkin vain iloinen – tiedänpähän ainakin, etten kuuntele muusikoita jotka eivät selvästikään arvosta naisia, eivätkä siten varmasti myöskään kaipaa naiskuluttajan rahoja.

En nimittäin todellakaan tahdo antaa penniäkään tällaisille urpoille, joiden mielestä on ihan ookoo vahvistaa naisiin upotettavaa pelkoa siitä, ettemme koskaan kelpaa sellaisina kuin olemme, mahdollisesti emme edes miehelle joka väittää meitä rakastavansa. Mustalle listalle tällainen roska, välittömästi!

Siispä haistakaa paska, New Boyz. Nimellänne varustetut mp3:t lentävät tietokoneeni roskakoriin just nyt. Tästä lähtien sheikkaan pebaani ainoastaan sellaisen musiikin tahtiin, joka ei saa minua tuntemaan epävarmuutta kyseisestä pebasta ja ajattelemaan, että oispa pimeää, näyttäis varmaan persekin ton kundin mielestä paremmalta.

misogyny_hard_to_spell.jpg

Kenelle sinä olet vetänyt sanoitusraivarit? Onko mielessäsi seksististen tai muuten vain urpojen artistien musta lista? Kerro kommenttikentässä, jotta tiedämme kaikki olla päästämättä kusipäitä soittolistoillemme!
 

 

Kuvat: cocoperez.com, xxlmag.com, leftwingnutjob.blogspot.com

Kommentit (7)
  1. Päteehän toi biisi myös miehiin, näyttää nekin paremmalta hämärässä 😀 Ehkäpä huumorin voi ottaa myös huumorilla..

    1. On kyllä surkeaa huumoria…

  2. Fw, on tosiaan järkyttävää kun muuten kaikin puolin fiksut tyypit, sellaiset joilta sitä ei missään nimessä odottaisi, paljastuvat naisvihamielisiksi. Tai sitten vain välinpitämättömiksi sitä kohtaan, miltä jotkut naissukupuoleen kohdistuvat hah-hah-täähän-on-vain-hupailua muka-hauskat urpovitsit voivat tuntua. Sarah Jones soimaan sellaisille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *