Sukupuolittamisesta II, tai: Andre Pejic näyttää lokeroille keskisormea

No Sex and the City

Keinotekoisen ja väenvänkäisen sukupuolittamisen vastustajana olin pompata riemusta kattoon lukiessani tänään uutisia. Puoli maailmaa puhuu parhaillaan tästä: superandrogyyni Andre Pejic mainostaa push up -rintsikoita!

Kroppaa muokkaavissa alusvaatteissa sinällään ei toki ole mitään vallankumouksellista, päinvastoin. Mutta siinä kyllä on, että niitä mainostaa virallisten tahojen mieheksi määrittelemä malli.

Pejic itse ei tosin koe tarpeelliseksi määritellä sukupuoltaan.  Aiemmin tänä vuonna tämä esitteli sekä miesten että naisten mallistoa Jean-Paul Gaultierin show'ssa.

New York Magazinen mielenkiintoisessa jutussa Pejic kertoo sukupuoli-identiteetistään - tai lähinnä sen joustavuudesta ja suoranaisesta olemattomuudesta.

"It's not like, 'Okay, today I want to look like a man', or 'today I want to look like a woman', he says. 'I want to look like me.'"

Repikää siitä, lokeroitsijat!

 

Kuvat: jezebel.com, nymag.com, black-mosquito.org

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

En kyllä enää ymmärrä maailman menoa. Jotenkin menee överiksi että miehen pitää mainostaa rintaliivejä. Aika loukkaavaa oikeastaan.

Nade
Aurinkosadetanssia

Mikähän vierailijaa siinä loukkaa? *ihmetys*

En ollut Andre Pejicistä aikaisemmin kuullutkaan! Ahhlääh, miten kaunis ihminen. Ei ihme, että malleilee.

Kaikenlainen lokeroiminen ärsyttää. Sukupuolirajojen hämärtyminen on ihan jees mun mielestä. Persoonasta se on kiinni millainen on, ei sukupuolesta. Samoin kun en ymmärrä seksuaalisen suuntautumisen määrittelyä. Onko kaikkea pakko aina määritellä?

(Sun tekstit on aina ihan mahtavia ja nyökkäilen täällä aina suureen ääneen! :D Kiitokset vaan :))

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, minäkin jäin miettimään, että mikä siinä on loukkaavaa?

Itselleni tuli mainoksesta sellainen olo, että raja-aitojen kaatamisen lisäksi tekijöillä varmaan ollut pilke silmäkulmassa. Mainos kun sanoo liivien antavan jopa kaksi kuppikokoa ekstraa, ja ainakin monet nettikommentoijat ovat jo reagoineet toteamalla, että jos miehelle saa sillä tuommoiset tissit, niin hyvät rintsikat lienee kyseessä! Pakko saada! Ja samalla päästään siis toivottuihin tuloksiin, siis hirveään hypeen ja koviin myyntilukuihin.

Nade, suurkiitos kehuista! On mukava kuulla, että täällä on muitakin vanhanaikaisten määrittelyjen ja tiukkojen lokeroiden vastustajia. Ja kyllä, Andre on ihan uskomattoman kaunis. Miehenä tai naisena, tai jotain siltä väliltä - toimii!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täähän oli tosi mainio juttu! Tykkään. Kaadetaan taas niitä näkymättömiä raja-aitoja mitä voi tehdä ja mitä ei...

Tiiba (Ei varmistettu)

Niimpä niin. Kun mies on mallina rintaliivi mainoksessa, on myyntitulot suuret. Jos nainen (oli kuinka miesmäinen tahansa, mutta pakkoluokituksessa luokitellaan naiseksi)olisi mallina miesten alusvaatteille, tuotetta luultavasti pidettäisiin "homojen juttuna".

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, aivan! Suorastaan kuulen jo kaatuvien aitojen ryskeen!

Tiiba, se on kieltämättä jännää, että noinhan asia taitaa olla. Toisaalta muuten asia on toisinpäin - naisilta hyväksytään helpommin ns. miesmäistä käytöstä kuin miehiltä ns. naismaista. Hyvänä esimerkkinä jo se, että housuja saa käyttää kuka tahansa, mutta mekkoon pukeutuvaa miestä katsotaan yhä karsaasti.

Tuleeko muuten mieleesi yhtään nainen-poseeraa-miehenä -keissiä, oli kyseessä sitten alusvaatteet tai muut pukineet? Itse en muista törmänneeni sellaisiin, mutta mielelläni moisia näkisin jos niitä löytyy!

huopis
Merennoita

Musta tää juttu oli aivan riemastuttava! :) Andren kuviin on törmänny toisaallakin jo, mutta tää oli aika tällanen "kaiken huippu" -tyyppinen juttu. Hih.

Ja mä en käsitä tätä niin, että mies mainostaa naisen vaatetta. Andre ei selkeestikään ole identiteetiltään Mies. Siinä tapauksessa saattasin ymmärtää loukkaantumisen, mikäli kyseessä olis jotenkin sellanen pilkkaavaan tai naureskelevaan sävyyn tehty mainos, jossa mies olis puettu naisten rintsikoihin. Andre ei kuitenkaan ole käsittääkseni (sosiaaliselta sukupuoleltaan) mies.

Onhan se aikamoinen mind fuck ihmisille aina tällaset androgyynit tapaukset. :P

Isa (Ei varmistettu)

Mä kyllä ymmärrän tavallaan ton loukkaantumisen. Andre näyttää kropaltaan kuitenkin enimmäkseen mieheltä, joten tulee sellanen fiilis, et "ai, pitäs olla niinkuin hoikka mies tisseillä". Mikä tavallaan menee ihan uuteen sfääriin kun puhutaan mainosten mahdottomista naiskuvista.

Sit taas toisaalta, olen sitä mieltä, että ihmisille, joiden seksuaali-identiteetti on muuta kuin selkeästi nainen tai mies, pitäisi antaa tilaa mediassa ja muutenkin. Mitä tämä ehkä edistää, mutta toisaalta ehkä taas ei (oonko ainut, jolle tulee mieleen karvaiset naiset sirkuksessa? "hei vähänkö toi on outo?"). Rehellisesti en osaa sanoa!

Mutta sen osaan sanoa, että olen kaivannut fiksuja suomenkielisiä feministiblogeja, ja nyt taisi löytyä yksi :)

Jemina
No Sex and the City

huopis, olipa hyvin ilmaistu! Nimenomaan tuo, että Pejiciä on hankala määritellä "Mieheksi" tai sellaisena nähdä. Tämänkaltaiselle mind fuckille on tarvetta!

Isa, minusta Pejic ei itse asiassa näytä "Mieheltä", vaan itse asiassa samalta kuin suurin osa malleista! Oli miten oli, asian tuolla tavalla muotoiltuasi saatan vähän etäisesti käsittää, mitä kommenttiketjun ensimmäinen Vierailija ehkä haki takaa. Jännä ajatus tuo, Pejicin liittäminen mainosten naiskuvaan tuolla tavalla. Olisipa aika harvinaisen perseestä, jos homma oltaisiin tuolla tavalla kelattu... 

Ja oho, suurkiitokset! Yksi fiksu (?) feministi täällä ihan punastuu moisista kehuista!

Kommentoi