Sukupuolittamisesta II, tai: Andre Pejic näyttää lokeroille keskisormea

Keinotekoisen ja väenvänkäisen sukupuolittamisen vastustajana olin pompata riemusta kattoon lukiessani tänään uutisia. Puoli maailmaa puhuu parhaillaan tästä: superandrogyyni Andre Pejic mainostaa push up -rintsikoita!

andre.jpg

Kroppaa muokkaavissa alusvaatteissa sinällään ei toki ole mitään vallankumouksellista, päinvastoin. Mutta siinä kyllä on, että niitä mainostaa virallisten tahojen mieheksi määrittelemä malli.

Pejic itse ei tosin koe tarpeelliseksi määritellä sukupuoltaan.  Aiemmin tänä vuonna tämä esitteli sekä miesten että naisten mallistoa Jean-Paul Gaultierin show’ssa.

miesnainen.jpg

New York Magazinen mielenkiintoisessa jutussa Pejic kertoo sukupuoli-identiteetistään – tai lähinnä sen joustavuudesta ja suoranaisesta olemattomuudesta.

”It’s not like, ’Okay, today I want to look like a man’, or ’today I want to look like a woman’, he says. ’I want to look like me.'”

Repikää siitä, lokeroitsijat!

malefemale.jpg

 

Kuvat: jezebel.com, nymag.com, black-mosquito.org

Kommentit (9)
  1. huopis, olipa hyvin ilmaistu! Nimenomaan tuo, että Pejiciä on hankala määritellä ”Mieheksi” tai sellaisena nähdä. Tämänkaltaiselle mind fuckille on tarvetta!

    Isa, minusta Pejic ei itse asiassa näytä ”Mieheltä”, vaan itse asiassa samalta kuin suurin osa malleista! Oli miten oli, asian tuolla tavalla muotoiltuasi saatan vähän etäisesti käsittää, mitä kommenttiketjun ensimmäinen Vierailija ehkä haki takaa. Jännä ajatus tuo, Pejicin liittäminen mainosten naiskuvaan tuolla tavalla. Olisipa aika harvinaisen perseestä, jos homma oltaisiin tuolla tavalla kelattu… 

    Ja oho, suurkiitokset! Yksi fiksu (?) feministi täällä ihan punastuu moisista kehuista!

  2. Mä kyllä ymmärrän tavallaan ton loukkaantumisen. Andre näyttää kropaltaan kuitenkin enimmäkseen mieheltä, joten tulee sellanen fiilis, et ”ai, pitäs olla niinkuin hoikka mies tisseillä”. Mikä tavallaan menee ihan uuteen sfääriin kun puhutaan mainosten mahdottomista naiskuvista.

    Sit taas toisaalta, olen sitä mieltä, että ihmisille, joiden seksuaali-identiteetti on muuta kuin selkeästi nainen tai mies, pitäisi antaa tilaa mediassa ja muutenkin. Mitä tämä ehkä edistää, mutta toisaalta ehkä taas ei (oonko ainut, jolle tulee mieleen karvaiset naiset sirkuksessa? ”hei vähänkö toi on outo?”). Rehellisesti en osaa sanoa!

    Mutta sen osaan sanoa, että olen kaivannut fiksuja suomenkielisiä feministiblogeja, ja nyt taisi löytyä yksi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *