Turvaseksistä, tai: Kohtuuhintaisia kondomeita

Kuinka moni teistä on joskus kauhistellut kortsupaketin hintaa ja laskeskellut pikaisesti päässään, paljonko panolle tulee hintaa? Minä ainakin myönnän näin tehneeni, etenkin teinivuosina taskurahojen oltua vähissä. Jos joku olisi silloin kertonut minulle, että kortsuja voi saada “lattelasin hinnalla”, olisin varmasti ollut riemuissani.

Niinpä ajattelinkin nyt jakaa hyvät uutiset: Väestöliitto on ryhtynyt nettisivuillaan kohtuuhintaiseen kortsukauppaan!

1.jpg

Ensiajatuksella ehkä turhanpäiväiseltä huolelta kuulostava kortsujen hintalappu on aika pirun tärkeä asia. Pelkään nimittäin pahoin, että jotkut nuoret saattavat jättää kumit hankkimatta niiden hinnan takia. Kaikilla ei vain yksinkertaisesti ole niihin varaa. Ja joo, lastenkasvatus on vielä kalliimpaa. Mutta kerropa se vähän vastuuttomalle teinille, jonka hormonihuuruinen pää kolisee tyhjyyttään ja jolla saattaa olla taskussa vain euro tai pari.

Joissain tapauksissa ehkäisyvälineiden hinta muodostaa esteen niiden käyttämiselle. Etenkin nuoret voivat pitää niitä liian kalliina”, komppasi Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila-O’Brien kesällä kortsukaupasta kertoneessa tiedotteessa. “Väestöliitto tekee paljon seksuaalikasvatusta ja huomasimme, että tämä työ tarvitsee tuekseen myös kondomit. Väestöliiton kondomit ovat lähes puolta huokeampia kuin useimmat markkinoilla olevat muut kondomit. Tällä haluamme viestiä siitä, että ehkäisyn ei tarvitse olla kallista, vaan se on kaikkien ulottuvilla.”

Ja hyvä niin. Yhden paketin hinta voi nimittäin huimata vielä aikuisenkin päätä. Katsokaa vaikka:

2.jpg

Väestöliiton kauppaamaa Protex-merkkiä en ole koskaan kokeillut, mutta tuskinpa se muita merkkejä paskempi on. Jokainen löytänee ajan kanssa itselleen ja kumppanilleen parhaiten sopivat merkit ja mallit, mutta luulisin että erityisesti aloittelijoille käy ja kelpaa mikä tahansa. Kuten Jezebel-saitin miesten mielipiteitä kondomeista kartoittavaan artikkeliin haastattelema kundi sen niin hienosti ilmaisi: ”My favorite condoms are the ones that don’t make anyone pregnant.

WORD, bro. Siispä kolminkertainen hurraa-huuto Väestöliitolle!

 

Psst! Turvaseksistä -sarjassa aiemmin ilmestyneitä:

Maailman typerin tekosyy

Mennään sukupuolitautitesteihin, beibi

Leidispärdärin käyttöohjeet

Mitä sinä tekisit jos…?

Rykimäsukka

 

Kuvat: vaestoliitto.fi, condomunity.com

suhteet seksi terveys ajattelin-tanaan
Kommentit (13)
  1. Tuulis, minä en tosiaan ole noita Protexeja koskaan kokeillut. Vaniljainen tuoksu ei tosin kuulosta miinukselta minun korvaani – onko löyhkä sitten kovinkin paha? Entä muistatko mitä merkkiä LIDL:in kumit olivat?

    Ja kyllä, veikkaan että about kaikilla nykynuorilla on verkkopankkitunnukset. Saatan toki olla väärässäkin, mutta lähipiirini teineiltä sellaiset ainakin ovat löytyneet jo pitkään. Taitavat nykyään olla aika normijuttu, tulevat samassa kasassa Visa Electronin kanssa. Niin se maailma muuttuu!

  2. Ainakin jossain vaiheessa tuli ostettua LIDListä kumeja, olivat Protexeja halvempia ja ihan päteviä. Protexien huono puoli on tahmaisuus ja vaniljainen tuoksu, muistaakseni ne eivät myöskään ole kovin isoja. Edullisia ja laajasti saatavilla kuitenkin, S-Marketistakin olen ostanut sekä juomuilla että ilman.

    Onko muuten nykyteineillä jo verkkopankkitunnuksia niin, että nettikaupoista tilailu onnistuu? Mä olen jo yli parikymppinen ja muistan vielä 16-vuotiaana kinunneeni äitin maksamaan verkko-ostoksia, kun ei ollut verkkopankkitunnuksia. Koska eihän toi muuten toi verkkokauppa toimi teineille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *