Turvaseksistä, tai: Uusi kesäkumibiisi

Bongasin Saaran tontilta uuden kesäkumibiisin uunituoreine videoineen ja sehän tulee tietysti laittaa näytille tännekin. Totta puhuakseni suhtaudun vähän epäilevästi tapaan, jolla biisissä puhutaan Jossun ”villiydestä”, mutta jos vaikka jätetään tällä kertaa nillitys sikseen. (Kiinnostuneita suosittelen lukemaan tämän bloggauksen, joka käsittelee oikein hienosti biisin tapaa tuomita ja lutkitella Jossua.) Kesäkumikampanja on nimittäin hieno asia, jolle tämä bloggaaja näyttää hyväksyvää peukkua, aina. 

Cheek ja Jukka Poika saavat muuten minulta lisäpisteitä kertsissä kuuluvasta Taikapeilistä ja vanhan vitsin henkiinherättelystä. Kuinka moni muistaa tanssineensa Jos sulla on toinen -kipaletta koulun diskossa? Meillä ainakin niin tehtiin, ja samalla hoilattiin teksti nimenomaan muodossa ”Jossulla on toinen”. Tässähän alkaa siis olla aikamoista ysärinostalgiaa!

 

Psst! Turvaseksistä -sarjassa aiemmin ilmestyneitä:

Miksi kortsu hajoaa

Mikko Leppilammen ja Heikki Paasosen kortsuopissa

Lapset on rumia

Kohtuuhintaisia kondomeita

Mitä sinä tekisit jos…?

Maailman typerin tekosyy

Kommentit (22)
 1. Twitteristä bongasin YleX:n Venlan kommentin: ”Ja siitä ei puhuttaisi yhtään, jos se ei olisi YleX:n Kesäkumibiisi”.

  Word.

  On niin paljon biisejä joiden viesti on vielä kamalampi kuin tämä. (Melkeinpä mikä tahansa suomiräppibiisi, joka soi kyseisellä kanavalla on naisvihamielistä sontaa sanomaltaan. Mun ultimate-rage-biisi Jontte Valosaaren ja Elastisen Jos mä oisin sun mies. Gaaarrrrrrhhhh.)

  Sitten taas toisaalta – kyseessä ON valistuskampanja, jolloin ehkä soisi enemmän huomiota suodun biisin sisällölle ylipäätään.

  1. Toi Jos mä oisin sun mies on tosiaan maailman kamalin biisi, vain suomessa tollainen hirviöbiisi voi nousta listoille 😀

   1. En ollut koskaan kuullutkaan koko kipaleesta, mutta pakkohan se nyt oli käydä tarkastamassa. Ja joo, on kyllä aika, öh, erikoinen biisi..

   2. Oivoiiiii, jos kuntelee yhtään tarkemmin vaikkapa jenkkiläistä räppiä tai reggaee/dancehallia ni aikamoista naisvihaa ja homofobiaa ym paskaa siellä kyllä tuutataan (ja siis pidän molemmista musiikkityyleistä, että siitä ei ole kyse, että just näitä sortteja sorsisin!). Ihan vaikka Eminemin näin mainitakseni. Ja slut shamingiahan nyt harrastaa ihan naisartistitkin maassa ku maassa… kuinka monessa biisissä sanotaan jotain tyyliin ”mä en oo niinku ne muut horot” tai ”se tyttö ei ole mikään perushoro”.

    Esim radiossa on soinu Skylar Grey feat Eminem Bicycle -biisi. Slut shaming ja ilman kortsua panemisen ihastelua paketoituna varmasti hyvin nuoriin vetoavaan pakettiin ja menevään säveleen.

    Argh, tää on mun lempiaiheita ja voisin varmaan tehä kauheen listan misogynistisistä biiseistä..

    Sit yks kans mun kestoinhokki David Guettan Sexy Bitch: ”She’s nothing like a girl you’ve ever seen before, nothing you can compare to your neighbourhood whore”. Sääli, ihan tanssittava ralli muuten.

    Että niin, onhan noita. Pitäs varmaan tehä joku blogiteksti oman blogin puolelle aiheesta, kun näyttäs juttua syntyvän. x)

 2. Juurikin oikeanlainen YLEX-kesäkumibiisi. Ei niitä pidä ottaman liika vakavasti. Siis ihan oikeasti.

  1. Mä olen samaa mieltä. Vaikka olenkin aika lailla vastaan nykyistä Jukka Poikaa niin mun mielestä tää on hyvä kesäkumibiisi 😀 

   ”Mikään tässä biisissä ei anna mun mielestä ymmärtää, että Jossua huoriteltaisiin, vaan mun mielestä Cheek esittää asian nimenomaan pilke silmäkulmassa niin, että nainenkin SAA ja VOI harrastaa paljon seksiä, Jossuhan on se ”äijä” tossa, ja pyörittelee noita itsestään liikoja luulevia poikia miten huvittaa. Mä en näkis, että kukaan tässä biisissä sanoo, että se olis huono asia ja tekis Jossusta huoran.”

   Tuolla yhdessä keskustelussa sanottiin näin ja oon myös tästä samaa mieltä:) Jossulla on toinen, eli käytä kumia. Ei sen tarvii olla sen monimutkaisempaa!

   1. Lienee tosiaan tulkintakysymys, että millaisella sävyllä Jossun seksuaalisia seikkailuja biisissä käsiteltiin. Itse pidin sitä negatiivisena, mutta hyvähän se vain on, jos se jollekulle kuulostaa enemmänkin humoristiselta.

    Itse olisin kyllä mieluummin kuullut biisin, jossa puhuttaisiin kumin käytöstä noin yleisesti – ja tehtäisiin selväksi se, että vaikka Jossulla ei olisikaan toista, pitää se spärdäri silti olla olemassa! Mutta parempihan tämäkin toki on kuin ei mitään. Kuten sanottu, kesäkumikampanja noin yleisesti on kyllä hieno asia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *