Vanhempien tapaamisesta, tai: I have licked your daughter's nipples

No Sex and the City

Palstan hiljentyminen johtui kesälomastani sekä siitä seuranneesta Suomeen suuntaamisesta. Tällä kertaa mukaan otettavien listalta löytyi muutakin kuin parit pikkarit ja läppäri. Nimittäin Hyvä Mies™. Muistatteko, miten marraskuussa, useiden kuukausien tapailun jälkeen, tunnustin vihdoin kyseessä olevan poikaystävä? No, nyt oli aika tunnustaa se muillekin – nimittäin perheelleni.

Vanhemmat siis tavattiin. Ei, kenenkään nännien nuolemisesta ei sentään puhuttu. Sen sijaan Hyvä Mies™ esiintyi täysin moitteettomasti koko ajan, oli tilanne mikä tahansa - ja huolimatta siitä, että vanhempien luona vietetyn viikon ohjelmaan kuului kaikenlaista suomalaiskansallista. Kuten yö ruotsinlaivalla, sekä päivittäinen sauna ja jopa vihtominen. Minä hermoilin, mutta mies teki ruokaa koko perheelle, lenkitti koiraa, ja saunassa tarttui kiltisti vihtaankin, läiski menemään kuin vanha tekijä. Eikä missään vaiheessa tunnustanut tahtovansa pinkoa karkuun.

“Ihmeellinen mies”, sanoi äiti, äänessään kunnioitusta. “Mistä sä tuollaisen olet löytänyt?”

Päätin olla kiinnittämättä huomiota sanojen taustalla kajastavaan epäuskoon, joka tuntui kohdistuvan siihen miten tällainen tyttö on onnistunut narraamaan itselleen niin kertakaikkisen mainion miehen. Sen sijaan vain hymyilin vähän hölmösti. Kyllä, se on ihmeellinen mies.

Tänään tämä ihmemies poistui maasta. Erotessamme halasi minua tiukasti, ja käytti hyväkseen tilannetta josta en päässyt irti, kuiskaten korvaani:

"Sitten kun sä tulet takaisin, taitaakin olla jo aika tavata mun vanhemmat..."

Apua.

Miten vanhemmille esittely on teillä sujunut? Sekä parhaat neuvot että kauhukokemukset jakoon kommenteissa!

 

Kuvat: xkcd.com, cartoonstock.com

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Jemina! Tätä sun ja miehesi tarinaa on ollut tosi hauska seurata. Tsemppiä vanhempien tapaamiseen! Heillä ilmeisesti on sitten myös eri kulttuuri jos ovat ulkomailta (ja "joudut" sen pauloihin)? Heh, minun mieheni on Turkista enkä ole vielä tavannut hänen vanhempiaan, mutta mieheni tulee oikein hyviä äitini kanssa toimeen kielimuurista huolimatta. Joustamista ja hymyjä tarvitaan molemmilta! Mukavaa kesää, Kaija

VierailijaNina (Ei varmistettu)

Voisitko Jemina antaa jotain tuntomerkkejä hyvästä miehestä kun olet sellaisen löytänyt. Minä en taida enää tietää mitä on ne hyvät miehet. Ja äitiäsi toistaen mistä sä olet sen löytänyt :D Mulle kans!

Mikä siinä muuttuu?

Olen sitä mieltä, että uusi tuttavuus kannattaa tutustuttaa vanhempiin, jossakin sellaisessa tilanteessa, jossa on muitakin ihmisiä ja mahdollisuus lähteä karkuun esim. siis pienissä juhlissa tms.

Itse tapasin mieheni perheen, hänen siskonsa syntymäpäivillä. Joihinkin kissanristiäisiin taisin myös ylkäni viedä. Koska vanhempani asuvat toisella paikkakunnalla, niin tapaaminen oli "intensiivinen" viikonlopun setti :D Onneksi meidän porukat on niin mahtavia, että ei sitä ole tarvinnut jännittää, kun sinne jonkun on vienyt.

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, kiitos paljon! Kulttuuriset erot ovat tässä tapauksessa aika pieniä, mutta tokihan ne silti aina vähän jännittävät. Sormet ristiin vain ja eiköhän se ihan hyvin mene. Ja tsemppiä sinnekin, sitten kun vanhempien tapaamisen aika tulee!

VierailijaNina, voi kun tietäisinkin, että mistä niitä löytää ja miten moiset tunnistaa! Tuo omakin osui kohdalle ihan yllättäen. Lupaan jäädä miettimään asiaa tarkemmin, ja heti kun olen keksinyt jakamisen arvoisia bongausneuvoja, kirjoitan niistä saletisti tänne.

Lyy, ihan ensiksi kiitos loistavasta ylkä-sanasta muistuttamisesta! Pakko ottaa itsekin käyttöön. Ja tosiaan, pienet juhlat saattavat olla hyvä idis. Toisaalta siinä voi tulla myös lisäpaineita, paikalla kun on useampia ihmisiä. Ja mitä useampi ihminen, sitä enemmän jännitystä - tai näin ainakin minun kohdallani. Mutta ykkössääntö lienee kyllä kieltämättä tuo, että tilanteesta pitää voida lähteä karkuun kauhean suurta huomiota herättämättä. Pakoreitit aina avoinna!

Hah! muistuukin mieleen se kun kerran vanhan tyttöystäväni luona joskus teininä menin ensimmäisiä kertoja kylään - seksiä ei harrastettu ihan hiljaa mutta eipä me ymmärrettykkään että seinistä kuuluu läpi. Vanhemmat oli tulleet kotiin kun hommat oli ollut kiihkeimmillään. Oli siinä ihana kätellä äitiä ja isää kun molemmat tuijotti mun käsiä silleen 'Missäs nuo ovat olleet'

kun lähdin tyttöystäväni luota, isän oli TODELLA vaikea pitää naama suht-peruslukemilla todetessaan
".. No... Oli... Kiva... Kun... Kävit.. (tässä välissä kiristeltiin hampaita ja vedettiin happea)  Tule _joskus_ uudelleen.."

Jemina
No Sex and the City

NakkiEukko, hahaa, voi mikä tarina! Seksin harrastaminen vanhempien katon alla on ihan tarpeeksi vaivaannuttavaa muutenkin (oli silloin teininä, ja on sitä edelleen jos ja kun moiseen tilanteeseen joutuu), saati sitten jos siinä käy noin! Miten suhde tyttöystävän vanhempiin kehittyi tuon epäilemättä unohtumattoman ensikohtaamisen jälkeen? Päästiinkö siitä yli?

(Ei varmistettu)

Heip Jemina!
Mukavaa kuulla, että olet löytänyt miehen ja vierailu Suomessa sujui hyvin. Oma tarinani miehen luona vieraillessa ja hänen vierailunsa meillä ei sujunut yhtä nätsiti:
Itse viihdyin (ja viihdyn edelleen) appivanhempieni luona. Tulen toimeen myös hänen sisarustensa kanssa (poikaystävän pikkusiskolla on tullut vietettyä yö jos toinenkin). Mutta sitten näyttö omille vanhemmille. Onko mun ihan pakko kertoa? No, antaa mennä kun on aloitettukin.
Aluksi emäntä alkoi kärttää vodkapulloa (sellainen on tapana?). Sitten isäntä alkoi valittaa, kuin väärin sitä kohtaan ollaan tehty, kun naapurin insinööri laittaa laskun tekemästään työstä. Sitä ja samaa.

Juuu.
Kyllähän tapauksesta päästiin kyli sitten pikkuhiljaa. Kaikki tosin katsoivat minua ensimmäisen vuoden ajan Pitkään ja hiljaa aina kun astuin huoneeseen. Lisäksi ihmiset alkoivat karttaa lähestymästä huonetta jossa olin. Loppuajoilla kun oltiin seurusteltu jo jotain.. no viis kuus vuotta niin pystyttiin jo puhumaan, kaipa mut oli hyväksytty jo perheeseen, plus et tuon jälkeen en munaillut pahemmin.
Taisimpa jopa flirttailla ankarasti tyttöystäväni äidille, joka nauroi ja helahti punaiseksi - loppupeleissä kikattelikin jo vähän takaisin kuin nuori naikkonen. Herttaista tavallaan.

Kommentoi