Vastaa kyselyyn, tai: Miksi et halua parisuhdetta

Aamulla selasin uutisia maanantaikärttyisenä (uutiset eivät, yllättäen, lieventäneet kärttyisyyttä lainkaan) ja bongasin Hesarin nettisivuilta mielenkiintoisen kyselyn otsikolla Miksi et halua parisuhdetta?

bachelorgirl.jpg

Oletko tullut lopputulokseen, ettei parisuhteessa eläminen ole sinua varten? Hesari tiedustelee. Teemme Helsingin Sanomien Torstai-sivuille juttua ihmisistä, jotka eivät halua parisuhdetta. Vastaa kyselyyn ja kerro omista kokemuksistasi.

Vinkkaan kyselystä siksi, että a) tiedän lukijoista löytyvän runsaasti ihmisiä joilla ei parisuhdetta ole ja jotka eivät sellaista kaipaa, ja b) kyseessä on aihe josta tulisi puhua enemmän. Parisuhteettomuutta kun tunnutaan yhä edelleen käsiteltävän lähinnä vain sellaisella pohjaoletuksella, että parisuhteeton ihminen on aina paitsi yksinäinen, myös kaikinpuolin onneton. Me kaikki tietänemme kuitenkin, ettei se ole missään nimessä totta.

Jos aihe siis puhuttelee, täyttäkää ihmeessä kysely! Ja ehkä vähitellen ymmärrys erilaisia elämänvalintoja kohtaan lisääntyy ja maailmakin siinä sivussa pelastuu.

Kommentit (6)
 1. Moni sanoo parisuhteelle ei kiitos.
  http://www.hs.fi/elama/a1413341843803

  1. Tämän minäkin jo huomasin, mutta kiitos silti linkistä!

 2. (Pahoittelut off-topicista – vai pitäisikö puhua counter-topicista? – mutta en löydä ns. shoutboxia mistään blogin palkeista… 🙁 Pitäisikö sitä varten olla kirjautunut Lilyyn?)

  Dear Jemina,

  Isot isot kiitokset blogista! Löysin sen viikko tai kaksi sitten, ja sen jälkeen oon suorastaan ahminut kaikki sun kirjoitukset, alusta lähtien. Oon lähes kaikesta kanssas samaa mieltä! Blogi on antanut silti paljon ajateltavaa ja uusia oivalluksia. Keep up the good work!

  Eniten oon tykännyt kirjoituksista, joissa sä revit typerät ”kaikki miehet/naiset ovat” tai ”miehen/naisen tulee olla”-käsitykset riekaleiksi. Oon itse kaikkea muuta kuin stereotyyppinen nainen ja seurustelen kaikkea muuta kuin stereotyyppisen miehen kanssa – siksi ”kaikki ovat”-ajattelu saa mussa aina aikaan huutopotkuraivarit…

  Tänään törmäsin ”kaikki miehet tykkäävät”-listaan, jota piti miettiä vähän kauemmin. Se on terve.fin juttu ”Tällaisen naisen kanssa mies haluaa naimisiin – 5 ominaisuutta!” (http://www.terve.fi/parisuhde-ja-seksi/tallaisen-naisen-kanssa-mies-haluaa-naimisiin-5-ominaisuutta). Tässä jutussa nimittäin puhuttiin ainakin osittain järkeä… Jäi vaan häiritsemään se, että miksi nämä tiedot täytyy suunnata erityisesti naisille? Jotkin listan ajatuksista olisi hyviä pointteja mietittäväksi ihan jokaiselle, sukupuolesta riippumatta! Joten mitä se kertoo jutun kirjoittajan mielikuvasta naisista, jos erityisesti naiset näitä tietoja tarvitsee? Ja kääntäen: onko kirjoittajan mielikuva miehistä kovin yksipuolinen?

  Olis mahtavaa kuulla sun mielipide! 😀

  1. Dear Wanda,

   hyvä huomio – olen näköjään onnistunut kadottamaan shoutboxin, ja sähköpostiosoitteenikin löytämiseksi lukijan pitäisi näköjään tehdä salapoliisityötä ja kaivaa se tuolta profiilitiedoista. Pahoittelut siis tästä, ja koetanpa korjata asian mitä pikemmiten!

   Ja kiitos tosi paljon palautteestasi noin ylipäänsä! On ihana aina kuulla lukijoiden mielipiteitä ja tietää, että teistä löytyy samanlaisille ajatuksille kaikupohjaa. Se saa minut suhtautumaan maailmaan aina hitusen positiivisemmin kuin vielä edellisenä päivänä tein. 🙂

   Itse en ollut kovin vaikuttunut tuosta jutusta – kuten jo sanoitkin, se on osoitettu naisille ja sen taustalla on kliseinen ajatus siitä että miehet eivät tahdo naimisiin, eli naisen on oltava jonkinlainen seksinhimoinen hurjapää ja supersankaritar voidakseen narrata uroksen moiseen puuhaan. Moinen oletusasetelma on luonnollisesti typerä eikä sellaisen perusteella voida mielestäni paljon mitään järkevää sanoa. Vihaan myös tuollaisia yleistyksiä, joiden mukaan ”nuoret miehet tahtovat usein mennä sieltä, missä aita on matalin, ja monet naiset antavat heidän tehdä niin” ja pälä pälä.

   Oma näkökulmani nyt noin ylipäänsä on se, että meistä jokainen on aika paljon enemmän kuin sukupuolensa, ja niinpä tällaisilla sukupuolitetuilla ja todellisuudesta vieraantuneilla listoilla voisi jo kertakaikkiaan heittää vesilintua. Veikkaan että maailma olisi parempi paikka ja me kaikki paljon onnellisempia jos emme joutuisi lukemaan tällaista huttua jatkuvasti, snadisti varioituina versioina vain joka hemmetin lehdestä.

   Suurimman osan tällaisista jutuista voisi minusta korvata jonkinlaisella huomiolla, joka kuuluisi jotenkin näin: ihan sama millaiset värkit kenenkin housuista löytyy, olkaa kivoja toinen toisillenne. Piste.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *