Viikon missaus, tai: Maailman ehkäisypäivä

Minulla on tapana missata kaikenlaiset merkittävät päivät – ystävien ja perheenjäsenten syntymäpäivien lisäksi muun muassa sellaisia hienoja juttuja kuin maailmanlaajuinen orgasmipäivä. Tällä kertaa missasin joitakin viikkoja sitten juhlistetun Maailman ehkäisypäivän. Vaikka olin peräti kirjoittanut sen kalenteriini! Jo kuukausia sitten! Daymn!

ehkaisy.jpg

Jaa että mikä Maailman ehkäisypäivä, kysytte te nyt. Ja niin kysyin minäkin siitä ensimmäistä kertaa kuultuani. Ehkäisynetti-saitti valaisee meitä tietämättömiä päivän tarkoituksesta näin: “Maailman ehkäisypäivää vietetään noin 70 maassa ympäri maailman. Teemapäivän tarkoituksena on lisätä erityisesti nuorten tietoa ehkäisystä, jotta he voivat tehdä seksiin ja seksuaaliterveyteen liittyviä tietoisia päätöksiä.”

Moista päivää olisi siis todellakin sopinut juhlistaa. Ehkäisyhän on, kuten arvatenkin kaikki tiedätte, hieno asia ja lähellä sydäntäni. Päivän missaaminen ottaakin ns. kupoliin ja lujaa. Mutta no, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös niin? Juhlistettakoon ehkäisypäivää siis minun osaltani vaikka tänään!

Aihe on siinäkin mielessä sopiva, että olen pohtinut ehkäisyä paljon viime aikoina. Yritän nimittäin parhaillaan päättää pitäisikö minun/meidän siirtyä kondomeista johonkin toiseen ehkäisyvaihtoehtoon. Mutta mihin niistä? Siinäpä se todellinen, kinkkinen kysymys. Pillereitä en ole koskaan halunnut, sillä suhtaudun hormoniehkäisyyn vähän epäilevästi useistakin syistä. Hormonittomia vaihtoehtoja taas löytyy vähänlaisesti. Olenkin miettinyt kuparikierukkaa, mutta aihe vaatii vielä lisää perehtymistä ennen kuin teen päätöksiä suuntaan tai toiseen.

Siispä näin jälkikäteen ehkäisypäivää juhliakseni (sekä omalle pohdinnalleni lisämateriaalia saadakseni) päätin pistää pystyyn ehkäisyaiheisen gallupin ja kokemustenvaihdon:

Mitä ehkäisyä sinä käytät tai olet käyttänyt? Millaisia kokemuksia sinulla on eri vaihtoehdoista? Nyt kaikenlaiset ehkäisyaiheiset ajatukset jakoon kommenttiboksissa!

 

 

Kuva: healthofchildren.com

Kommentit (61)
  1. Miksi kunnollista ehkäisyä ei saa ilman, että käy sörkittävänä ja tutkittavana……Kärsin tästä vääryydestä. Tai siis varmaan kärsisin jos harkitsisin hormonaalista tms ehkäisyä :DD

  2. Ehkäisyrenkaasta minulla tuli pelkästään positiivisia sivuvaikutuksia (menkkojen lyheneminen ja kivuttomuus). Helppo muistaa ja käyttää. Etukäteen eniten mietitytti vaikutus mielialaan, mutta en ole huomannut mitään vaikutusta; halut on tallella 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *