Viikon video: Princess Superstar & Lunette Cup

Sen lisäksi, että rakastan turvaseksistä paasaamista, minulla on toinenkin lempiaihe josta jaksan kauhaa ihan loputtomasti: kuukautiskuppi. Olen ollut kuukautiskupin vannoutunut käyttäjä jo reippaan vuosikymmenen ja valistan oikein mielelläni muitakin siitä, miten elämä on paljon kivempaa ilman haitallisia kemikaaleja sisältäviä tamponeja ja siteitä, jotka lisäksi tuottavat ihan käsittämättömät määrät muoviroskaa. Viimeksi toissapäivänä huomasin muuttuvani suoranaiseksi mainokseksi asian tullessa puheeksi siihen epäilevästi suhtautuvan ystävän kanssa. Kun mä käytän kuukautiskuppia, niin mä IHAN OIKEASTI välillä unohdan että mulla on kuukautiset! Lähellä oli, etten kiskonut valkoisia farkkuja jalkaan ja lähtenyt loikkimaan riemukkaasti ympäri niittyä fiilistä demonstroidakseni.

princess_superstar.png

Ekologisuuden ja terveellisyyden lisäksi arvostan kuukautiskupeissa erityisesti niiden käyttökulttuuriin liittyvää kuukautisten stigman vähentämistä – kupin kanssa pulatessa sitä tulee väistämättä tultua tutuksi oman kropan kanssa, ja syystä tai toisesta tämä johtaa myös usein suurempaan avoimuuteen asian suhteen. En muista koskaan keskustelleeni kavereideni kanssa eri tamponeista tai siteistä, mutta kuppikeskusteluja sen sijaan on käyty kerran jos toisenkin. Etenkin erilaisia täyden kupin tyhjentämiseen liittyviä kauhutarinoita hervottomia stooreja tuntuu riittävän, ja usein huumori onkin jutuissa varsin vahvasti läsnä.

Ja mikä parasta, käyttäjien lisäksi myös kuppien valmistajat tuntuvat suhtautuvan puuhaan kaikkea muuta kuin ryppyotsaisesti – siitä todisteena esimerkiksi tämä Lunette-brändin ja räppäri Princess Superstarin yhdessä tekemä video Lunette Cup (Oh No I’m Getting My Period).

https://youtube.com/watch?v=X3j2KteYaKs

Just stick it up there in your va-jay-jay

don’t gotta worry ’bout that shit all day-day

Ihan parasta!

Videon innoittamana päätin perustaa aiheelle ihan oman tägin nimeltä kuukautishuumori. Jos mieleenne tulee lisää aihepiiriin liittyvää kamaa missä tahansa muodossa, vinkatkaa siitä kommenttiboksissa tai tehkää aiheesta vaikka kokonaan oma, tällä tägillä varustettu postaus.

Ai niin, ja koska te kuitenkin kaikki haluatte popittaa tätä biisiä jatkuvasti (meikä aikoo eh-dot-to-mas-ti soittaa tätä seuraavalla kohdalle osuvalla dj-keikalla!): sen voi ladata mp3-muodossa feministisen Bust-lehden sivuilta.

Oh no I’m getting my period!

Kommentit (9)
 1. Sen jälkeen kun hommasin kuukupin, totesin että kaikki side- ja tamponimainokset, jotka uskottelee olevansa imukykyisiä ja kuivia on suurta valetta. Yksi parhaimmista ostoksistani ikinä

 2. Mulla on ollu kuppi jo pidemmän aikaa, mutta en osaa käyttää sitä. Pitääkin varmaan kerrata ne ohjeet (taas) ja harjoitella lisää.

  1. Muistan, että myös omalla kohdallani kupin käyttö tuntui aluksi vähän hankalalta ja harjoittelussa meni aikaa. Taisinpa jossain vaiheessa jopa hylätä kupin peilikaapin nurkkaan, josta sitten kuukausia myöhemmin kaivoin sen esiin ja päätin antaa sille vielä pari tilaisuutta. Ja onneksi niin, meinaan nyt en vaihtaisi pois! Kannattaa siis tosiaan treenata rauhassa kupin asettelua, lukea ne ohjeet kunnolla ja etsiä yksinkertaisesti parasta tapaa toimia koko systeemin kanssa. Kyllä se siitä pikkuhiljaa sutviutuu, ihan varmasti.

   Niin ja esim. Kuukuppikunta-saitilta saattaa myös löytyä apua – ja samaten kysymyksiä saa tottakai tulla esittämään myös tänne, blogia kun näköjään lukee myös useampi kuppiuskollinen!

  2. Ensinnäkin kupin kannattaa olla kostea, muuten minä ainakin onnistun satuttamaan itseäni. Toiseksi voit kokeilla ihan kyykyssä laittamista, jalka pöntöllä (kutsun tätä supermieheksi omassa päässäni….) tai sitten aloitat asettamalla sen makuuasennossa niin, että olet mahdollisimman rento. Avain on se, että kuppi on taittunut, työnnetty tarpeeksi syvälle ja jos se tappi tuntuu hankaavan sitä voi lyhentää.

   Kyllä se siitä 🙂

   1. Hyviä pointteja! Etenkin tuo tapin lyhentäminen auttoi omalla kohdallani. Itse suosittelisin myös kuppiin tutustumista suihku ollessa, sillä se auttaa juurikin tuossa kosteudessa ja tekee mahdollisesti syntyvästä sotkustakin helpomman siivota. (Olettaen siis, että harjoitukset tapahtuvat kuukautisten aikaan.) Jos sattuu vielä olemaan niin onnekas, että omistaa kylpyammeen, myös tuohon ”supermiesasentoon” pääsee hienosti heilauttamalla yhden jalan ammeen reunalle.

    Harjoitus tekee kuppimestarin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *