Torstai on toivoo täynnä – ja tuoreita mansikoita

6:45 Vilhelmiina päättää meillä koska herätään, tänään se aika oli tämä. Usein jäädään viel yhes köllöttelee sänkyyn siihen saakka et jaksaisin ees joten kuten avata silmät, mut tänään päätettiinki noust suoraan olkkarii leikkimää. Vitsi mä kadehdin niitä äitejä joiden lapset nukkuu yhdeksään, oon kyl niiiiin epä-aamuihminen.

8:00 Aamupalaks äitille jogurttii myslil ja mansuilla, pikkumimmil avocadoo, banskuu, maissinaksui ja talk-murui. Yläfemmat sille, et vaan yks muru löyty lattialta! Mun yks ehdoton lempparijuttu kesäs on kyllä tuoreet mansikat, suomalaisii viel odotellessa.

8:30 Hampaat harjattu ja päivävaatteet puettu. Vilhelmiina viihtyy kerranki omien leikkies paris niin hyvi, et mä saan vähä siivoiltuu, jes. Yleensä hän on sellane sylivauva, et siivoomisii on turha kuvitellakkaa hoitavas muullon ku päikkäriaikaan.

9:30 Noniin, mansikat joita aion päivällä tarjota oliki huonoja, elikkäs kauppaan. Ihan melkein jo lähdettii reippailee kävellen, mut ”ei paista aurinko”-tekosyyn varjolla valittiinki auto kulkuvälineeks.

11:30 Lounas! Tänää meil syödää kanakastiketta, makaronii ja kasviksii. Valehtelisin jos väittäsin et on viikkoja, millon meil ei syödä kanakastiketta. Vilhelmiinalle sulatellaa pakkasesta omat kanakastikkeet ja riisit.

13:00 Me saatiin ihanii vieraita kyläilee! Oon nii kovin onnekas ku mul on kivoi äitikavereita kenen kaa vaihtaa ajatuksii ja syödä herkkui. Bongasin muuten allaolevan kuvan kesäherkun instagramista, yleensä en ees tykkää tuulihatuista, mut tätä oli pakko saada. Mansikoide ja suklaan yhdistelmä ei vaan voi men pieleen.

15:00 Jennin ja Eelikse lähettyy Vilhelmiina nukahti rattaisii ja jäi ulos päikkäreille. Meil nukutaan yleensä aina toiset päikkärit äitin vieres tai vaihtoehtosesti autos ja toiset ulkona rattais. Vilhelmiinan päikkäriajan mä aion tänää käyttää pyykkäämiseen, keittiön siivoomisee ja klapien pinoomiseen Jessen kaa.

17:30 Minimimmi heräs puolisen tuntii sitte, heiteltiin viel muutamat klapit pinoihi ja tultiin sisälle syömää. Vilhelmiinalle pakkasesta makaroni-jauhelihakastike-kasviss-sosetta, mulle ja Jesselle päivällä tehtyy ruokaa jääkaapist mikron kautta.

18:00 Lähdetään käymään Porissa kaupas. Haaveilen tulevast makkariremontista ja keräilen maalinäytelappusia (onks näille joku oikee nimi?). Keksein, et mun tekis hirveesti mieli lettui ja että niit voiski ol kiva syödä äitin tykönä. Nopee puhelu paljasti, et äitiltä löytyy lettuvärkit ja sopivasti aikaa niiden paisteluun, elikkäs suunta kotikotiin. Mikä tuuri, et saatiin lettujen alkupalaks herkutella viel nachopellilläki.

20:50 Vilhelmiina söi iltapuuros mummilassa, joten kotiin tulles vaan yökkäri päälle ja suoraan sänkyy. Jesse hoitaa meil lähestulkoon aina neidin nukuttamisen (i-h-a-n-a-a) ja tänää se ainaki kuulostais sujuvan aika kivuttomasti. Fun fact: Mulla on yleensä tapana laittaa mun äitille kuvia tavaroista, joita se unohtelee millon minnekin. Kerran esim. olin soittamassa hänelle, et unohdit työavaimes meille, mut yllättäen kuulenki tutun soittoäänen alkavan soimaan viereises huoneessa.. Nyt mä sit oonki alkanu saamaan samanmoisii kuvaviestejä takaspäin, ei oo vissiin omena kauas puusta pudonnu tässäkään aiheessa. Täl kertaa unohtu työhuppari ja jo kertaalleen samaan paikkaan unohtunut korvis.

21:00 This is us! Ehdottomasti ihan mainitsemisen arvonen hetki päivässä. En oo oikeen telkkarin kattoja (nii tietysti pois lukien Emmerdale, Salkkarit, Kauniit ja Rohkeat) ja yleensä se onki vaan mun somettelun taustameluna, mut tää sarja on kyl hyvä. Ja tänää näköjää varmaan ensimmäinen jakso tätä sarjaa, mitä katsoes en tirauttanu yhtäkää kyyneltä.

22:50 Suuntaan hammaspesun kautta sänkyy. Oon ottanut tavaks, että  laitan puhelimen laturiin sänkyy mennessä enkä selaile sitä enää siellä, vaa luen kirjaa sen sijaan. Sain just päätökseen Irene Naakan Hullu kuin äidiksi tullut -kirjan (suosittelen!) ja nyt luen toista iltaa psykologi Leea Mattilan ja lastenpsykiatri Janna Rantalan Mitä ihmettä? -nimistä kirjaa.

Jes, tälläne oli mun torstai-päivä. Oikeestaan suht samaa kaavaa noudattaa meillä lähestulkoon jokanen arkipäivä. Tätä oli hauska tehä, tykkäätteks te tän tyylisistä postauksista? Ja samaan syssyyn hei mainittakoon, et otan mielelläni myös toiveita vastaan postausaiheista! Parasta mahdollista viikonloppuu sulle ja sulle, yritetään repii kaikesta jotain hyvää ja nautitaan nyt siitä, et voi hyväl omatunnol hengata sisäl ku tulee vettä.

<3: Noora

perhe ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *