Tuparikuulumiset ja kesäbooli-resepti

Vilhelmiina oli lauantaina mummilas yökyläilees. Me ei kylppäriremontin keskel viittitty juhlii ja sen valmistuttuu aateltiin, et taidetaaanki saman tien oottaa lämpimii kelei. Meillä oli siis tuparit näin reilu puol vuotta täs kodis asumisen jälkeen. Oli kyl ihana ilta lämpimäs kesäsääs ja terassin täydeltä ystävii mukana. Meidän perheel on niin ihanii tyyppei ympärillä, et mä en kyl kestä. Ja hei, neljäst pelatust mölkky-erästä mäki voitin yhen, eli ei todellakaa mikää turha päivä. 

Tarjoomisten osalta mentii vähä sieltä mis aita on matalin, mut hyvin maistu herkut ja pöytä oli aikalail nuoltu puhtaaks jo puolvälis iltaa.  Oli wrappei, sipsii ja mansikka-mustikka-vaahtis-suklaa-vartaita. (Hauska tuparimuisto: mun ekan oman kodin tupareis mun pankkikortti oli vanhentunu edellisen päivänä ja uus alko edelleen tuntemattomast syystä toimimaan vasta seuraaval viikolla. Joten, elämäni ensimmäisissä tupaantuliaisis oli tarjolla vikoilla käteisilläni ostettu yks pussi sipsejä. Jos tän kodin tupareissa mentiin sielt mis aita on matalin, ei mun ekois tupareis tainnu olla aitaa ollenkaa.) Boolin suhtee halusin kumminki vähä panostaa ja tehdä jotai erilaista. Löysin ihanan kuulosen ohjeen ja varioin siitä omanlaisen version; kokeilu oli todellaki onnistunu ja siitä tuli ihan niinki hyvää, et päätin jakaa tän reseptin myös teille.

Raparperinen kesäbooli

n. 20 vartta raparperii

n. 6 litraa vettä

4dl sokerii

1,5l vichyy

2 limee

0,5l vaaleeta rommii

Raparperi; ihan ekaks varret palotellaan sellasiks suht isoiks, noin 10cm pätkiks ja heitellään kattilaan. Vesi; mittaa raparperien sekaan oikee määrä vettä. Kiehauta, ja jätä noin puolelle teholle porisemaan 60 min ajaks. Tunnin jälkeen siivilöi raparperit veks, ne voi kuulemma käyttää esim muffineihin jos haluu välttyy hävikiltä! (Jos sul ei oo tarpeeks isoi kattiloita, niin tänhän voi tehdä paris osassa. Mä tein ite kolmes osassa niin, että about 6 vartta ja 2 litraa vettä per satsi.)  Sokeri; lisää kuuman mehun (onks se mehuu?) sekaan, anna täs välis jäähtyä. Vichy; mä en laittanu ihan koko pullollista, mut tää on makuasia! Lime; purista puolikkaan limen mehut juomaan ja viipaloi loput boolin sekaan. Rommi; lisätään lopuks, mut tää ei tietenkään oo pakollinen. Ilman rommiiha tää on ihana, raikas ja varmasti lastenki makuun sopiva kesäjuoma!

<3: Noora

puheenaiheet tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *