On hauska huomata miten syksy ja viilenevät ilmat tuovat mukanaan brunssit viikonloppujen kalenterimerkintöihin. Brunssit ovat mielestäni mitä ihanin tapa tavata ystäviä kiireettöminä viikonloppuaamuina ja iloitsenkin kovasti brunssikulttuurin rantautumisesta Suomeen. Vierailimme lauantaina Ravintola Kiilassa brunssilla, jossa olin itse käynyt ainoastaan arkena aamiaispalaverissa. Tuolloin kokemus oli kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä ja onnistunut, joten odotukset brunssille olivat varsin korkealla. Pidän kovasti Kiilan aamiaisajatuksesta!
Hämmästyksekseni huomasin vasta lauantaisen brunssin jälkeen, että Kiilassa on ilmeisesti täysin eri brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin. En ole itse huomannut tämän tyyppistä ratkaisua muualla, joten se tuli hieman yllätyksenä seurueellemme. Tämä ehkä selittikin hieman brunssin tarjontaa; laajuudeltaan brunssi oli ikään kuin runsas, lounassalaatteja sisältävä aamiainen, mutta siitä puuttui brunsseille tyypillinen makeiden herkkujen osuus (vaahtokarkkeja ja jonkinlaista vaahtoa lukuunottamatta). Meidän seurueemme jäi hieman kaipaamaan näitä herkkuja, jotka ovat ilmeisesti osa sunnuntaina tarjoiltavaa laajempaa brunssia.
Kaiken kaikkiaan mielestäni Kiilan brunssi oli ihan mukava kokemus ja lopulta itseasiassa viihdyimmekin brunssilla monta tuntia. Tilana ravintola on mielestäni kaunis, valoisa ja avara. Tarjoilujen puolesta Kiila sen sijaan ansaitsee ehkä toisen mahdollisuuden sunnuntaibrunssina herkkujen kanssa 😉
On Saturday we tried out the brunch at Kiila; a nice experience, but we would’ve loved some sweets!




