SAARIMÖKKI

Hei vain ja ihanaa tiistaita!

Niinkun kerroin, olin vapun jälkeen visiitillä, perheemme uudella mökillä ensimmäistä kertaa. Isämme osti Kotkan saaristosta mökin ehkä noin vuosi sitten ja siitä alkoi kirves ja vasara heilua. Ja nämä heiluu edelleen.  Mökki ja sen piha-alue remontoidaan siis kokonaan, eikä siellä vielä pysty yöpymään. Paitsi isäni, hänen koiriensa kanssa. Mutta siis voi että, mikä ympäristö! Rakastan merta ja vesi on ollut minulle aina se oma elementti. Aaltojen rauhoittava ääni ja siinä vallitseva mystinen jatkuvuus kiehtoo ja pelottaa samaa aikaa. Lapsena minua oli todella vaikea saada pois vedstä, oli se sitten ulkomailla turkoosista vedestä, suomen järvistä mökkireissuilla tai ihan vaan kotona suihkunlattialta. Haha.

Kokonaisuudessaan tuohon meidän Kotkan mökin alueeseen kuuluu siis itse päärakennus, rantarakennus sekä ulkovessa, ihana ranta ja paljon metsää sekä kallioaluetta. Tällä hetkellä päärakennus koostuu tuvasta, jossa ei ole erillistä keittiötä, parvekeosasta sekä ihan järjettömän kokoisesta saunasta ja pukuhuonetilasta. Ja kun sanon järjettömän kokoisesta, tarkoitan sitä todella. Sauna oli varmasti ainakin puolet tuvan koosta, joten se oli ehkä jo naurettavan suuri siihen nähden, ettei mökissä missään nimessä olisi mahdollista yöpyä niin suurta määrää ihmisiä, mitä tuonne saunaan mahtuisi. Rantarakennuksessa on keittiö sekä jonkinlainen ehkä ruokailuun mahdollinen oma osio.

 

 

 

 

Niinkun sanoin, rakennuksessa ei voi yöpyä, sillä tämä remontti on aloitettu ja sanotaan näin, että paljon on tehtävää. Koko piha-alue täytyy siistiä kaikista pois halutuista puista, mereltä on tullut aivan valtavasti kaislaa rantaan ja kaikki edellisen omistajan  hiukan huvittavatkin taravat täytyy hävittää. Sen lisäksi itse rakennuksiin tulee valtavat muutokset. Päärakennukseen tehdään keittiötä enemmän, lattia uusitaan, ullakko rakennetaan kokonaan eli mökistä tulee periaatteessa ainakin kaksi kerroksinen (ellei kellariinkin rakenneta asuin kerrosta eli sillon mökistä tulisi kolmikerroksinen), sauna puretaan ja seinä kaadetaan tämän ja tuvan välistä, jolloin asuintilaa tulee valtavasti enemmän, parveketta laajennetaan pidemmälle, ellei jopa ympäri rakennuksen ja ulkoisesti uusitaan ja maalataan seinämän puulevyt. Tämän lisäksi mökille on vedetty sähköt sekä juokseva vesi, joka mahdollistaa ympärivuotisen mahdollisuuden mökillä olemiseen.

Piharakennus on oikeastaan  myös revitty kokonaan auki ja tästä säilyy vain takkaosa. Tarkoitus on siis tehdä tästä rakennuksesta ulkokeittiö ja toiselle puolelle sauna, jossa on ikkunat suoraan merelle ja nämä ikkunat kiertäisi muutenkin rakennuksessa.

 

 

 

 

Sen lisäksi, koska pihaa ja tonttia on paljon, olisi ajatuksena, mahdollisesti rakentaa pieneen rinteeseen yksi pieni rakennus, jossa olisi juurikin vain yksi sänky ja hiukan liikkumatilaa, mutta niin että rakennus olisi mahdollisimman paljon ikkunaa. Tämä olisi aivan mieletön, koska tämä rakennelma tulisi keskelle puita ja maisemissa näkyisi merta tämän lisäksi! Rakastan mökillä oloa. Siellä on jotenkin, niin oma fiilis ja paljon varmasti tekee se, kun on luonnon ympäröimänä. Kuule paljon linnun lauluja ja meren tuomien aaltojen kohinaa.

 

Onko siellä mökkeilijöitä? Millainen on teidän unelmamökki?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *