Keisarinna

Politiikan tutkimuksen laitoksen huudeilla.

Zdravo, moikka! Tänään mulla ei ole sen kummempaa asiaa. Arki on arkea kaikkialla, Balkanin ruutitynnyrissäkin (siis faijan mielestä ruutitynnyri, kuten sanottu, mielenosoitukset on täällä jatkuneet kuukausikaupalla rauhanomaisesti, toisin kuin esim. Pariisin mellakoiksi kärjistyneet miekkarit tovi sitten).

Mun dormihuoneen ikkunan takaisella tiellä tehdään tietöitä, jotka hieman häiritsee mun serbianläksyjen tekemistä. Osaan esitellä itseni serbiaksi ja kertoa olevani Suomesta, ja tilata ravintolassa yksinkertaisia asioita ja pyytää laskun. Osaan myös sanoa ”olet keisarinna!” mikä käytännössä tarkoittaa että oot niiiiin cool. Käytän kaikkia aina kun voin.

Novi Gradin arkkitehtuuri tuo kuulemma onnen kyyneleet brutalismia rakastavan arkkitehtikamuni silmiin.
Juoksuradalla käy oikeesti kaikenikäisiä reippailijoita!

Mun serbiantunnit pidetään Novin puolella, on ihan hauskaa että tulee kuljettua sinne asti (alle 10km päähän mutta vakuutan että se on näissä ruuhkissa välillä todella pitkä matka) kahdesti viikossa. Vielä kun malttaisi jäädä joku kerta kunnolla tutkiskelemaan, mutta oppitunnin jälkeen on yleensä nälkä ja vähän hoppu kirjastoon lukemaan. Mulla on neljä kurssia ja jokaisesta pitkät lukulistat. (Tosin kaikki lukemisto ei ole pakollista, vaan taustamatskua.) Eka tenttikin on tulossa vajaan kahden viikon päästä, enkä yhtään osaa arvioida, kuinka  hyvin materiaali pitäisi tuntea että pääsee varmasti läpi.

Tällä viikolla mulla on vielä tänään illalla luentoja, Paths to Reconciliation-kurssilta ja Peace and Development-kurssilta. Tykkään molemmista. Itse asiassa tykkään kaikista opinnoistani täällä! Ennen illan luentoja aion käydä lenkillä ja vihannesmarketilla, lounaalla pitkästä aikaa Jazzayoga-vegekahvilassa, ja opiskella muuttoliikkeitä ja kehitystä. Huomenna eli torstaina en ehkä tee mitään ihmeempää serbiantunnin lisäksi, perjantaina on salsa. Viikonlopuksi on suunnitteilla Zemunin kaupungissa/kaupunginosassa (riippuu, keneltä kysyy) vierailu opiskelukavereiden kanssa, ja yhden serbialaisen kaverini luona vierailu, että voin silittää pörröistä kissaa. Semmosta ihan tavallista.

koti ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *