Islam ei ole yhtä kuin Terrorismi.

Yleensä pysyttelen taka-alalla, kun kuumimpia keskustelun aiheita ovat politiikkaan ja mielipiteisiin liittyvät kysymykset, koska ymmärrän kaikkien omaavan erilaiset ja yksilölliset mielipiteet, mitkä ovat muotoutuneet todennäköisesti oman ympäristön ja elämän mukaan. Minullakkin on mielipiteet ja kyllä, koen ne oikeiksi, jos niin voi sanoa. Ymmärrän kuitenkin, että muutkin kokevat mielipiteensä niiksi ”oikeiksi mielipiteiksi”. Tästä syystä en sosiaalisessa mediassa yleensä pidä mielipiteitäni äänessä tai riehu epäkorrektien artikkeileiden kommenttikentissä.  Oikeassa elämässä rakastan keskusteluita, joissa erilaisista mielipiteistä ja näkökulmista keskustellaan rakentavasti ja asiallisesti – enkä todellakaan tarkoita, etten ilmaisisi omaa mielipidettäni, ei. En vain koe tarpeelliseksi lietsoa sitä somessa. Nyt taidan kuitenkin sanoa jotain asiasta, mikä minua syvästi häiritsee ja ihmetyttää.

Olen kuullut ja lukenut paljon kommentteja, jotka ikään kuin yhdistävät Islamin terrorismiin. Nyt aion kertoa mielipiteeni tästä asiasta. Tuntuu typerältä edes sanoa ”mielipide”, koska se, että Islam ei ole sama kuin Terrorismi, ei ole mielipide, vaan itsestään selvä fakta.

Jos oyleisesti ottaen ajattelet, että terrorismi toteutetaan uskonnollisten oppien tai perusteiden valossa (erityisesti islamin), perehdy Islamiin ja tarkastele muitakin uskontoja. Sitten voit pohtia, että onko esimerkiksi Kristinusko sotaisa ja verinen uskonto. Islam on lukemani ja kokemani perusteella uskonto, joka korostaa rauhaa ja rakkautta. ”Ai sen valossa tehdään terrorismia! Onko se rauhaa ja rakkautta?” – Terroristinen järjestö ISIS, pitää itseään islamistisena järjestönä, eli he tulkitsevat Islamia ja sen opetuksia fundamentalisesti, eli ovat täydellinen ääripää. IKINÄ ei pitäisi ääripäiden perusteella tehdä minkäänlaisia stereotypioita tai yleisiä käsityksiä. Jos leimaisimme yleisesti, johonkin ryhmään kuuluvat sen jonkin ääripään mukaan, se kuulostaisi sairaalta. ”Kaikki suomalaiset ovat rasisteja, koska Teuvo Hakkarainen on rasisti ja hän on suomalainen” Kuulostaako hauskalta? 

Entä oletteko perehtyneet muiden uskontojen ääripäihin? Buddhalaisuus, maailman rauhaa ja rakkautta jakava yhteisö. Kas, Buddhalaisuudellakin on ääripää – ääripää, joka muodostuu munkki armeijasta, jotka kivittävät ja tappavat heidän näkemyksensä mukaan vääräuskoisia siviilejä. Onko buddhalaisuus terrorismia? Kristinusko. Kristityt tappoivat ainakin 50 000 siviiliä noitavainoissa, polttaen yhteisöjen kokoontumispaikkoja ja ihmisten koteja, kuulostaa tietynlaiselta terrorismilta, mutta ovatko Kristityt terroristeja?

Se toiminta, mitä ISIS harjoittaa, on äärimmäisen radikaalia ja psykopaattista pahaa, jota ei voi minkään uskonnon opein perustella. Tällaisten järjestöjen johdossa, on aika varmasti psykopaatteja, antisosiaalisen persoonallisuushäiriön omaavia, sairaita ihmisiä, Joilla ei ole kykyä noudattaa normeja tai sääntöjä. He haluavat valtaa ja kauhua, koska se on ainoa tunne mitä he voivat saavuttaa. He ovat manipuloivia ja saavat kannattajia, jotka ovat kasvaneet kaaoksessa ja omaavat aivan vääristyneen maailmankuvan. Nämä kannattajat ovat ns. helppoja uhreja, jotka luulevat olevansa hyvällä asialla, mutta eivät tosi asiassa tiedä paremmasta. Heidät huijataan tähän toimintaan mukaan ja aivopestään, perustelemalla sellaisella asialla, mikä on ollut ainoa hyvä asia heidän elämässään  – Jumala ja uskonto. Nämä aatteet eivät ole millään tavalla lähteneet uskonnollisista aatteista, ne on vain perusteltu jumalalla, sillä siihen nämä ihmiset usein turvautuvat ja luottavat – uskovat.

Islam ei aiheuta terrorismia, mikään uskonto ei aiheuta. Ihmiset aiheuttavat. Ihmiset, joilla on vääristynyt käsitys maailmasta ja ihmiset, jotka on aivopesty toimimaan jonkun vallanhimoisen ja tunnekyvyttömän manipuloijan puolesta.

Pahuus ei ole uskonnoissa, pahuus on ihmisissä. Pahuus voi olla muslimissa, kristityssä, buddhalaisessa tai ateistissa. Pahuus syntyy ympäristössä. Siksi kitkeäksemme terrorismin, meidän pitää muodostaa terveellinen ja turvallinen elinympäristö kaikille, ympäristö, missä opitaan suvaitsuvaisuus, rakkaus ja yhteisymmärrys. Pahuus ei ole uskonnoissa, vaan ihmisissä joihin se on muovautunut ympäristöstä.

Kommentit (2)
  1. Oikea kristitty ei tapa ketään. ”Rakasta vihamiestäsi” Islam sallii väkivallan niin sanoo Koraani. Islam on antikristuksen uskonto eli Saatanan uskonto (jo Koraanikin sen kertoo, miten seuraavia otteita voi kumota? Koraani 8:12 (Sotasaaliin suura) ”Täytän pian uskottomien sydämet pelolla; silloin hakatkaa poikki heidän kaulansa ja heidän kaikki sormensa.” Siis muslimeja käsketään hakkaamaan pois joidenkin sormia? Mitä tämä on? Ja tuo on Koraanin sanaa. Samaa puhuu Koraanista 5:33 (Pöydän suura) ”Ainoa palkka niille, jotka sotivat Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan sekä levittävät turmiota maassa, on että heidät tapetaan (?) tai ristiinnaulitaan (?), tai heidän kätensä ja jalkansa hakataan poikki eri puolilta, ristiin, tai heidät karkoitetaan maasta (?). Sellainen on heidän häväistyksensä tässä elämässä” Siis, miten tämä sanoma sopii siihen, että Jeesus käski rakastamaan lähimmäisiään, onko tappaminen koskaan oikeutettua? Ei. Silti tämä islam sallii sen, noista otteista voi sen nähdä selvästi, mutta koskaan tappaminen ei ole oikein.

    Raamatun mukaan se , joka kieltää Pojan on antikristus. 1 Johanneksen kirje 2:22 ”Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja POJAN.” Kyseessä ei ole sama jumala tämän takia. Islamissa annetaan oikeus tappaa jos puolustaudutaan, mutta koskaan tappaminen ei ole oikein. Jeesus sanoi Matteuksen evankeliumi 26:52 Silloin Jeesus sanoi hänelle: “Pistä miekkasi tuppeen; sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat.” Ja ”rakasta vihamiestäsi”. Muslimeja ei kuulu vihata todellakaan, viha on AINA saatanasta ja viha ei ole koskaan missään tilanteessa sallittua, heitä kuuluu aina rakastaa, mutta heidänkin pitäisi uskoa Jeesukseen jotta pelastuvat. Sillä Jumala rakastaa kaikkia siksi meidän kuuluu rakastaa kaikkia, mutta silti islam ei tätä tee.

    1. Tulkinta tapoja on äärrettömästi kaikissa asioissa. Sinä tullistset koraania noin, minä eri tavalla. Tulkitset Raamattua noin, minä huomaan myös yhtälailla väkivaltaan kehottavat ja ”Jumalan käskyjen” kanssa ristiriidassa olevat kehoitukset/sanomat. Harmi, ettet ymmärrä näkökulmaani ja pointtiani, mutta en ala sitä tässä tämän tekstin ohella enempaa avaamaan tai rautalangasta vääntämään – sillä kommenttisi luettuani, uskon ettemme ikinä tule olemaan samoilla linjoilla tai lähelläkään yhteisymmärrystä. Uskon myös evoluutioon ja uskon siihen, että Jumalia, saatanaa tai muita transendenttisia voimia ei ole olemassakaan. Uskon ateismini kanssa myös siihen, ettei yksikään uskonto opeta tai kehota väkivaltaan, jollei sitä niin väen vängällä tahdo tulkita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *