Macuja keventynyttä olomuotoa hakiessa

Vierailin Ekolossa hakiessani chiasiemeniä. Mukaan tarttui samalla pienet kokeilupurkit macaa ja viherjauhetta, joista viherjauhe on uusi tuttavuus. Macaa olen kokeillut aikaisemmin, mutta kellertävä&maustamaton versio oli vähän liikaa. Kokeilupurkin macassa on mukana inkivääriä sekä vaniljaa, joten annoin sillekin vielä uuden mahdollisuuden. Vihreitä smoothieita on tullut tehtyä viime aikoina todella vähän, mutta jospa se tästä.

Mihinkään muuhun kuin vihersmoothieisiin en nimittäin osaa kuvitella noita laittavani, sillä erityisesti macan maku on jotain aivan käsittämätöntä. Mihin sitä pitäisi laittaa niin, että se macu ei sieltä tunkisi läpi? Vinkkejä otetaan erittäin kiitollisena vastaan. Myös hyväksi havaittuja smoothiereseptejä saa jakaa kommenttiboksiin, sillä vielä en ole löytänyt itselleni sopivaa luottokomboa.

Taustalla näissä hankinnoissa on keventyneen olomuodon haaveilu. Pyrkimys olisi noin viiden kilon painonpudotukseen; painoon, jossa olin kovin tyytyväinen muutama vuosi sitten. Urheilun määrää en juuri voi lisätä, sillä liikuttua tulee todella paljon jo muutenkin. Kuljen pyörällä kaikkialle, käyn ohjatuilla hikiliikuntatunneilla ja juoksen n. 10km/h vauhtia 2-4 kertaa viikossa vaihtelevan matkan (0,5-1,25h kerrallaan).

Syömiset sen sijaan ovat heikko kohtani. Nytkin kaapissa huuteleva mustikkapiirakka eilen kerätyistä mustikoista on aivan liian kovaääninen. Pala jo menikin aamukahvin seurana. Oon toisinaan tässä skarppaamisessa aika onneton.

Kommentit (4)
  1. Muuttopuuhat ovat vieneet lilyttämiseltä aikaa, pahoittelen vastauksen kestoa! En tiedä onko mulla jotain periaatteellisempaa macaa vastaan, sillä sen lisäksi että se tuntuu heittävän vatsan sekaisin, en saa sitä macua katoamaan. Laitoin yhteen annokseen lucumaa mukaan, mutta määrä (vajaa tl) ei ainakaan minulla peittänyt sitä. Örps ja yöks. Pikkuinen macan testierä on nyt kulutettu loppuun ja intoa ostaa uutta ei ole :/

  2. Kerrohan onnistuiko tuo lucumakin peittämään maun? Itse en ole saanut vielä aikaiseksi hommata lucumaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *