20 vinkkiä kestävään meikkiin

NUDE

Olin tällä viikolla mukana Demi-lehden nettikeskustelussa, jossa kauneusbloggaajalta eli meikäläiseltä sai kysyä kauneuteen liittyvistä asioista. Yksi eniten askarruttavia jutuista oli kestävän meikin teko ja parhaat tuotteet. Keskustelun inspiroimana päätin kerätä 20 toimivaa vinkkiä koko päivän kestävään juhlameikkiin. Tsekkaa siis nämä ennen viikonlopun valmistujaisjuhlia!

Pohjameikki

- Juhlameikkiin valmistautuminen kannattaa aloittaa jo edellisenä iltana. Kuori iho ja levitä seerumi ja reipas kerros kosteusvoidetta ennen nukkumaanmenoa. Aamulla iho on kuulas ja sileä, eikä meikkivoide takerru kuiviin ihorämmäleisiin.

- Iho kannattaa kosteuttaa myös ennen itse meikin tekoa. Levitä seerumi ja kosteusvoide ja anna niiden imeytyä 15-30 minuuttia ennen pohjameikkiä. Näin iho on imenyt kaiken kosteuden, eikä meikkivoide liu'u liian rasvaisen ihon pinnalla.

- Kestävä pohjameikki vaatii pysyäkseen hyvän pohjustustuotteen eli primerin. Primer tasoittaa ihoa ja täyttää pieniä juonteita ja näkyviä ihohuokosia, jolloin meikki ei päivän mittaan ala kertyä niihin ja tee meikistä epätasaista. Primer myös estää ihon oman rasvan puskemasta pinnale ja pilaamasta vaivalla tehtyä meikkiä. Parhaimmillaan se myös auttaa meikkiä pysymään iholla paljon pidempään.

- Valitse ihollesi sopiva meikkivoide ja levitä sitä ohut kerros haluamallasi välineellä. Ohut kerros syntyy sormin ja esimerkiksi BeautyBlender-meikkisienellä. Jos haluat paksumman ja peittävämmän pohjan, levitä meikkivoide siveltimellä ja kerrosta tarvittaessa.

- Kiinnitä pohjameikki värittömällä irtopuuterilla. Sipaise sitä pienehköllä siveltimellä vain rasvoittuville alueille, eli esimerkiksi otsalle, nenän sivuille ja leukaan. Liika puuteri saa ihon näyttämään samealta ja pakkelimaiselta.

- Voidemaiset meikkituotteet pysyvät lähes poikkeuksetta iholla paremmin kuin puuterimaiset kollegansa. Jos siis haluat pysyvät poskipunauksen, käytä voidemaista poskipunaa jauhemaisen sijaan.

- Tuotevinkkejä: No7 Airbrush Away Primer, Rimmel Stay Matte Primer (rasvoittuvalle iholle), KICKS Face Primer ja L'Oréal Paris Studio Secrets primer (tsekkaa ennen-jälkeen-kuva Karkkipäivä-blogista). Lisäksi suosittelen meikin kiinnityssuihketta (esim. MAC ja NYX), jolla meikkiin saa vielä lisää kestävyyttä ja tasaisuutta.

Silmämeikki

- Jos silmänalusesi ovat kovin kuivat, levitä ennen silmämeikkiä silmänalusvoidetta ja anna sen imeytyä vähintään 15 min. Tämä ehkäisee meikki- ja peitevoiteen kerääntymistä ihopoimuihin.

- Silmämeikistä saa pysyvän pohjustusaineella. Hyvä silmämeikki-primer onkin ehdoton juhlameikkiä tehdessä! Kovin kisakestävyys on meikkaajien luottotuotteella Urban Decay Eyeshadow Primer Potion -primerilla.

- Töpöttele primeriä silmäluomille ohut kerros ja levitä luomiväri kun iho ei tunnu enää tahmealta.

- Jos primerin hankkiminen tähän hätään on sula mahdottomuus, levitä silmämeikin pohjaksi voidemaista luomiväriä. Luomiväri saa hyvän tarttumapinnan ja meikki pysyy paikoillaan kauemmin.

- Kestävin rajaus syntyy, kun kerrostat nestemäistä rajausväriä ja samansävyistä luomiväriä. Jos esimerkiksi haluat klassisen mustan rajauksen, tee se ensin eyelinerilla ja lisää päälle mustaa luomiväriä. Lisää lopuksi päälle vielä yksi kerros eyelineria.

- Ripsientaivutus pysyy paremmin, kun levität ripsiin taivuttamisen jälkeen vedenkestävää ripsiväriä.

- Pysyvä kulmakarvaehostus syntyy, kun levität kulmiin muutakin kuin luomiväriä. Kuten silmienrajauksessa, myös tässä kerrostaminen on hyvä keino saada lisää kestävyyttä. Kerrosta siis kynämäistä tai nestemäistä kulmaväriä ja "kuivaa" luomiväriä/kulmaväriä.

- Tuotevinkkejä: the one and only Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, Maybelline Color Tattoo 24HR voidemainen luomiväri, MAC Paint Pot voidemainen luomiväri ja Lumene Beauty Base Eyeshadow Primer silmämeikin pohjustusaine.

Huulimeikki

- Kuten iho, myös huulet kannattaa valmistella juhlameikkiin. Kuori ja kosteuta ihon lisäksi siis myös huulet jo edellisenä iltana. Huulten kuivuus pilaa meikin, olis kyse sitten kiilto- tai mattapunasta.

- Kosteutus on hyvä valmistelukeino, mutta huulilla ei enää meikkausvaiheessa saisi olla yhtään huulirasvaa. Hoida kosteutus ennen meikkausta ja pyyhkäise ylimääräiset rasvat paperiin ennen huulipunailua.

- Jälleen kerran, pohjustus on valttia. Jos et omista huulimeikin pohjustusainetta, rajaa ja väritä huulet huultenrajauskynällä. Vaikka huulipuna kuluisi päivän mittaan pois, pysyy rajauskynä paikoillaan paljon kauemmin.

- Mattapunat pysyvät usein kiiltopunia paremmin. Harkitse siis trendikästä mattasävyä kiiltopunan sijaan.

- Tuotevinkkejä: NYX Lip Liner -pohjustusaine, Isadora Perfect Lipliner väritön huultenrajauskynä (levitä huulten ympärille), MAC Lip Liner, Make Up Store mattahuulipuna ja MAC mattahuulipuna.

Iltalaukkuun kannattaa pakata mukaan ainakin huulipuna ja puuteri tai ns. "blotting"-papereita, joilla saa imettyä rasvaisuuden pois iholta ilman puuteria, eikä meikki muutu pakkeliseksi pitkän illan aikana. Tällaisia pikku lappusia löytyy ainakin Oriflamelta, mutta saman homman hoitaa myös kiskoilta löytyvä Rizla-paperi.

SEURAA / FOLLOW: BLOGLOVIN' / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Hyviä vinkkejä! Jaoimme täällä.

Erika Naakka
NUDE

Mahtavaa! Kiitos :)

beema (Ei varmistettu)

Hei pakko jakaa uus oma ehdoton suosikki: Macin huulien pohjustustuote (prep and prime) kosteuttaa huulia ja lisää huulimeikin kestoa! Lisäks esim mattapunan kanssa huulet tuntuu ihanan pehmeiltä (: mulle tosta on tullut uus vakkari meikkipussiin, suosittelen muillekin (:

Erika Naakka
NUDE

Oooooh hei kiitos tästä! Menenkin heti huomenna tutustumaan :)

Kukka (Ei varmistettu)

Heippa :) Pari kysymystä nousi mieleen lukiessa: Kirjoitit, että jos ei omista huulimeikin pohjustusainetta, tulis rajata ja värittää huulet huultenrajauskynällä. Kai tuo rajaus ja väritys tehdään myös pohjustusaineen päälle, jos sellaisen omistaa? Ja toinen kysymys tuosta IsaDoran värittömästä huultenrajauskynästä: Mä oon rajannut sillä ihan samaan tyyliin kuin värilliselläkin kynällä, mut ymmärsinkö oikein, että se kuuluiskin levittää huulten ulkopuolelle? Eikö se vahamaisuus sitten näy (värittömyydestä huolimatta) ja näytä siltä, että huulimeikki on mennyt yli?

Erika Naakka
NUDE

Kyllä, jos omistaa pohjustustuotteet, tehdään rajauskynällä väritys sen päälle. Ja IsaDoran väritön rajauskynä on tarkoitettu juuri huulten ulkopuolelle estämään punan leviämisen. Ja vahamaisuus ei näy iholla, kunhan nyt ei mitään ihan älytöntä kerrosta piirrä :) Eli piirrä sillä rajat aivan omien huulten rajojen ulkopuolelle.

_Tiltu (Ei varmistettu)

Mulla on Yves Rocherin näkymätön rajauskynä ja olen käyttänyt sitäkin huulipunan pohjana, mielestäni se parantaa kestoa. Tosin aika hankalaahan on nähdä, onko kynää joka paikassa ja tasaisesti, kun se on niin näkymätöntä :D

laura123 (Ei varmistettu)

Minusta paras ripsien taivutukseen: laittaa taivuttimet hetkeksi lämpiämään rintsikoihin :P Poskipunaan taas läpsäisen voidemmaisen päälle vielä puuterimaista. Intensiivistä, mutta tykkäänkin nukkeposkista!

HanneA (Ei varmistettu)

"Blotting"-paperina toimii hyvin myös Rizla-paperi. Paperi on huokoista, joten imee rasvan hyvin iholta, sitä saa lähes jokaisesta kaupasta ja kioskista (mistä vaan saa tupakkatuotteita), ja on yleensä vieläpä huomattavasti edullisempaa kuin ns. oikea blotting-paperi.

Erika Naakka
NUDE

Niin tosiaan tämähän vinkki unohtui kokonaan tästä listauksesta vaikka pitihän mun se sinne laittaa! Kiitos muistutuksesta, lisään tämän tekstiin :)

Kicksiläinen (Ei varmistettu)

Ihanaa, että mainitsit Kicksin tuotteen primereissa. Täytyy nyt vaan korjata, että tuota versiota ei ole enää hetkeen Kickseistä saanut vaan nykyään tilalla on kolme eri primeria - kosteuttava, blurraava ja matta :)

Itse olen huomannut, että voidemainen luomiväri vaatii mulla ehdottomasti pohjustuksen eli itsellä ei ole toiminut siinä tarkoituksessa. Voi olla, että on ollut täysin surkea tuote muutenkin käytössä x) Itse olen paremman puutteessa käyttänyt meikkivoide&puuteri tai peiteaine&puuteri -comboa, jos varsinaista pohjustustuotetta ei ole ollut saatavilla!

Ja tuo Isadoran lip fix on ihan oma lemppari! Juurikin niin, että rajaa huulten ympäriltä ja kevyesti pohjustaa myös huulet sillä. Kyllä muuten puna pysyy kuin tauti!

elviiraaj (Ei varmistettu)

Hei! Tulisiko sulla mieleen ripsiväriä (jota suosittelisit),kun toiveena olisivat luonnollisen kaarevat ja pitkät ripset:)? Tällä hetkellä mulla on käytössä Lancome Definicils-ripsari, tykkään kovin mut kaipaan vaihtelua..Kiiitos inspiroivasta blogistasi;)!

Erika Naakka
NUDE

No värillähän ei ripsiin saa kaarevuutta mutta omat suosikkini ovat Maybellinen Volum' Express, Oriflame 5-in-1 Wonder Lash ja Kicks Fibre Lash :) 

Kommentoi