Ladataan...
NUDE

Hesarissa oli pari viikkoa sitten hyvä juttu, joka avasi syitä ja selityksiä sille, miksi tubettaja ja bloggaaja voi yllättävän helposti uupua työssään. Omia kokemuksiaan oli kertomassa tubettaja Lakko ja Lähimutsi-blogin Hanne Valtari.

Mielestäni on ensinnäkin todella hienoa, että nuorten aikuisten, joskus jopa alle 30-vuotiaiden työuupumuksesta puhutaan yhä enemmän ja erityisen kiitollinen olin siitä, että näkökulmaksi otettiin henkilöbrändiin nojautuva työ.

Keskustelin aiheesta useankin ystäväni kanssa ja keskustelut vahvistivat edelleen sitä, mistä jutussakin puhutaan, bloggaamista ei edelleenkään pidetä oikeana työnä ja harvat ymmärtävät, miten muutaman vuoden työtä tehnyt nuori aikuinen voi jo uupua unelmatyössään.

Itse olen ollut myös uupumuksen partaalla kerran ja aivosumusta kärsin aika usein (josta on myöskin erittäin hyvä juttu HS:ssä ja josta sain paljon uusia ajatuksia omaan arkeeni). Olen kuitenkin onnekseni huomannut oireet ja tuntemukset aika pian ja tajunnut kieltäytyä yhteistöistä ja muista uusista vähän enemmän kuormittavista jutuista heti ja päässyt taas suht normaaliin olotilaan. Kerroinkin omista fiiliksistä täällä blogissa viimeksi, kun olo oli nuupahtanut.

Tässä uusimmassa Hesarin jutussa selitettiin melkeinpä juurta jaksain se, miksi tällaisessakin ei-niin-fyysisessä ja vahvasti henkilöbrändiin nojautuvassa työssä voi uupua. Juttu antoi uusia ajatuksia myös minulle, joka on blogannut jo 7 vuotta putkeen - ilman sen kummempia kesälomia saati sitten kolmea päivää pidempää postaustaukoa.

Erityisesti henkilöbrändiin nojautuvassa työssä on äärimmäisen tärkeää pyrkiä erottamaan työ ja vapaa-aika. Bloggaajana se on haastavaa, koska uusia ideoita on vähän pakko pyöritellä päässään "normaalin" työajan ulkopuolellakin ja kahta työtä tehdessä joskus aikaa bloggaamiselle on vain iltaisin ja viikonloppuisin. Joskus postausideat pyörivät päässä nukkumaan mennessä ja unen päästä on vaikeaa saada kiinni.

Jutussa puhutaan myös siitä, miten olisi tärkeää erottaa työ-minä ja koti-minä. Tämä oli erittäin tärkeä pointti, mutta koska blogi eli työsi ja tulonlähteesi nojautuu juuri sinuun, vain sinuun ja sinun taitoihisi, tekimisiisi ja osittain myös persoonaasi, mitään koti-minää on lähes mahdotonta erottaa työ-minästä. Suurin osa työstäkin tehdään kotoa käsin eli irtaantumista on vaikeaa tehdä edes sillä, että poistuu työpaikaltaan.

Itse olen niitä, joita sosiaaliset kanssakäymiset muiden kuin parhaiden ystävien kanssa kuormittaa. Bloggaajan työhön kuuluu PR-tapahtumissa käyminen, ehkä kymmeniin uusiin ihmisiin tutustumista viikossa ja lisäksi yhteistyötapaamiset uusien asioiden ja uusien ihmisten kanssa. Harmikseni en ole saanut sellaisia geenejä, joilla näissä tilaisuuksissa ravattaisiin joka viikko ja illalla vielä paiskittaisiin töitä kirjoittaen. Olen usein aika uupunut jo parin tunnin aamutapahtumasta ja kirjoittamiseen on vaikeaa tarttua enää iltapäivällä. Parhaimillani olen siis kotona töitä painaessani täydessä hiljaisuudessa ja omiin juttuihini keskittyen.

En sano, että tämä sosiaalinen puoli olisi kaikille bloggaajille ongelma tai että olisi mitenkään normaalia kuormittua tavallisista kanssakäymisistä. Olen vain huomannut, että aika iso osa bloggaajista on herkkiä ja taiteellisia introverttejä, jotka näiden samojen asioiden kanssa painiskelevat. Sinun täytyy siis täyttää kaksi eri roolia; luova taiteilija ja yksityisyrittäjä, joka pystyy ideoimaan päivittäin uusia juttuja ja toisaalta itseään hyvin markkinoiva oman elämänsä PR-manageri, joka luovii täydellisesti missä tahansa kekkereissä ja asiakastapaamisissa. Huh, siinäpä on hommaa kerrakseen, ainakin itselleni.

No lomathan ovat myös ihan oma lukunsa ja monille blogeja lukeville on varmasti tullut selväksi, ettei bloggaaja lomapäivää nää. Jokaisella lomareissulla täytyy somettaa (ethän sinä nyt voi somesta kadota kahdeksi viikoksi, koska kävijämäärät romahtavat alle viikossa) ja jos yrität olla ainakin postaamatta normaalien kesälomien aikana, täytyy postaukset tehdä etukäteen valmiiksi, mikä tietysti vaatii aikamoisen lisä-super-ekstra-panostuksen siviilityön rinnalla, kun blogata pitäisi ehtiä yhtäkkiä kolme kertaa enemmän.

Esimerkiksi lomanpitämisen seurauksesta HS:n jutussa oli otettu aika ääripään tapaus, mutta se kuitenkin kuvaa ammatti-some-alaa aika hyvin: "The Guardian -lehdessä pelivi­deoita Twich-nimiseen suoratoistopalveluun tekevä Tyler 'NINJA' Blevins kertoi: 'Poistuin alle 48 tunniksi, ja menetin 40 000 tilaajaa Twichissa.'" Tällainen tilaajien ja kävijämäärien tippuminen voi näkyä bloggaajan tai vloggaajan palkkapussissa (itsenikin mukaan lukien) nopeastikin esimerkiksi lähes 15% kuukausipalkan alenemisella. Eli kun Trendi kysyy #onkopakkojaksaa, vastaus voi asunto- ja opintolainan kuorman alla olla #kyllä.

Heitetäänpä päälle vielä blogiasi eli käytännössä sinua kohtaan kohdistuva arvostelu netin keskustelupalstoilla ja Jodelissa. Kuvittelepa toimistotyöpaikka, jossa kaikki työkaverisi kokoontuisivat tasaisin väliajoin arvostelemaan sinua ja työtäsi selkäsi taakse välittämättä siitä, kuuletko juoruilun tai et. Harvoilla, tai ei varmaan millään, työpaikalla tulee tällaista "palautetta", jos yrität tehdä parhaasi, mutta se ei silti jollekin asiakkaalle riitä. Jos vaikka kirjoittaisin lehtijuttuja nimettömänä ja juttujani arvosteltaisiin, se ei tuntuisi ollenkaan niin pahalta, kuin jos persoonastasi ja elämästäsi vedettäisiin älyttömiä johtopäätöksiä sen perusteella, mitä kirjoitat blogiisi tai Instagramiisi. Arvostelu ei silloin kohdistuisi minuun henkilökohtaisesti.

Ja kaiken kukkuraksi tulee se, johon itsekin olen törmännyt useasti ja johon törmäsin taas tästä artikkelista puhuessani; sometyötä ei pidetä oikeana työnä, joten siitä ei saa valittaa. Mielestäni se, joka ei ymmärrä miten maailma on muuttunut vaikkapa 15 vuoden takaisesta ja millaisella työllä nykyihminen voi itsensä elättää, on jämähtänyt pahasti takavuosikymmenille. Onhan se jo nähty monesti, kuinka tärkeän osan bloggaajat tekevät vaikkapa isojen kosmetiikkayhtiöiden markkinointibudjetista ja kuinka blogit ovat nousseet aikakauslehtien rinnalle ja niiden ohi vaikuttavina medioina.

Ehkäpä bloggaamista arvostettaisiin enemmän, jos ajankäyttö näkyisi suoraan näkyvänä materiaalina. Ei siis niin, että 10 minuutin videoon menisi ainakin se 8 tunnin työpäivä + kaikki suunnittelu ennen itse kuvaamista ja editointia. Saisimmeko vähemmän "koska sä alat siis tekee oikeita töitä" -kommentteja, jos uurastuksellani rakentuisi vaikkapa talo tai edes keskikertainen remontti?

Onneksi on sentään suuri vertaistukijoukko. Suomessa blogipiirit ovat pienet ja jokainen tuntee jollain tavalla toisensa, joten jutella voi aina jonkun kanssa. Ties kuinka monesti mekin olemme vaikka Irene-siskoni tai ystäväni Miian kanssa purkaneet bloggaamiseen liittyviä turhautumisia joko tuntikaupalla viikonloppuiltana tai muiden töiden välissä kiihkeällä Whatsapp-viestittelyllä. Kaikki ovat samassa veneessä ja kohtalotovereita löytyy aina jonkun blogi-Facebook-ryhmän kautta.

Huh, että sellainen avautuminen heti maanantaihin :D Mitä ajatuksia tämä teissä herättää? Pidätkö sinä bloggaamista oikeana työnä vai narisevatko vaikuttajat turhasta?

Ladataan...
NUDE

Torstaina kävin PR-tapahtumassa, joka oli kyllä kiinnostavin vähään aikaan, siellä nimittäin esiintyivät Real Techniquesin perustajat Sam ja Nic Chapman. Sam ja Nic aka Pixiwoo ovat Youtube-videoillaan olleet minunkin blogimatkallani mukana aina, sillä aloin seurata heitä jo ennen kuin perustin tämän blogin seitsemän vuotta sitten. Lisäksi olen aina pitänyt Real Techniquesin siveltimistä, joten oli ihan huikeaa päästä tapaamaan nämä boss dalyt. En ole koskaan kokenut fanittavani ketään, mutta torstaina sisältäni kaivautui kyllä pieni fanityttö esiin.

Illan aikana naiset pitivät meille mielenkiintoisen meikki-demon, jonka aikana molemmat mainitsivat omia lempituotteitaan ja kertoivat pari karua totuutta kosmetiikasta.

Paras silmämeikkiprimer: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Kuten allekirjoittaneenkin, myös näiden naisten lempi-primer tulee UD:lta. Primer pitää silmämeikin superhyvin paikoillaan ja lisäksi itse luomiväri tarttuu iholle paremmin, kun alusta on hieman tahmea.

Parhaat luomivärit: MAC ja Viseart. Lisäksi kehuja saivat mm. Stila ja Too Faced. Monet Nicin ja Samin lemppareista tulivat MACilta. Molemmat ovat työskennelleet merkille aikaisemmin ja tietävät, kuinka laadukkaita tuotteita MACilta tulee. Tosin MACin mattahuulipunat siskokset lyttäsivät ihan totaalisesti! Heidän mielestään ne kuivattavat ihan liikaa ja meikäläinen on kyllä ihan samaa mieltä; en edelleenkään voi sietää MACin Ruby Woota!

Ja Samin lemppari luomiväripaletti on tällä hetkellä Viseart Grande PRO 01 Limited Edition Palette. Merkki on minulle täysin tuntematon, mutta kun pääsin testaamaan palettia, olin kyllä ihan myyty. Siskokset laittoivat tämän ja kaikki muutkin luomiväripalettinsa aina kiertämään yleisöön ja pääsimme hiplailemaan tuotteita, joita ei meillä Suomessa myydä. Kova luotto naisilla oli myös siihen, ettemme me hajota heidän kallisarvoisia työvälineitään :D

Paras puuteri: Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish. Myös Charlotte Tilburyn tuotteet tuntuivat olevan siskosten lemppareita ja merkki taitaa olla ihan supersuosittu juuri Briteissä. Tässä kohtaa Sam laukoi, että hassua miten ihmiset etsivät juonteisiin kertymättömiä tuotteita, esimerkiksi peiteaineita. Hard fact: sellaista ei ole. Jos haluat, että peiteaine ei pakkaudu juonteisiin (engl. crease), kiinnitä se puuterilla ja ota puuteri mukaasi menoihin, jotta voit korjailla vääjäämättä muuttuvaa meikkiä pitkin päivää.

Parhaat kulmatuotteet: Nic tekin mallin kulmat ainakin kolmella eri tuotteella. Ensin hän teki pohjan Clinique Superfine Liner for Brows -kulmakynällä, josta itsekin olen pitänyt ja tämän päälle hän piirsi yksittäisiä karvoja Stila Stay All Day Waterproof Brow Color -kulmakarvatussilla kolmella eri sävyllä. Pitääpä itsekin kokeilla tätä tekniikkaa! Näin kulmista tuli tuuhean, kolmiuloitteisen ja aidon näköiset.

Parhaat huulipunat: Mattapunien kanssa Sam ja Nic ovat hyvin tarkkoja, eikä Nic käytä niitä itsellään oikeastaan juuri ollenkaan, sillä hän ei kestä joidenkin aiheuttamaa kuivuutta huulillaan. Kuten jo mainitsin, MACin mattapunat eivät naisia ole vakuuttaneet, kuten eivät ole muuten myöskään Kylie Jennerin nestemäiset mattahuulipunat. Parhaimmiksi he mainitsivat Kevyn Auconin mattapunat ja tuo merkki sai muutenkin paljon kehuja heiltä. Pitääpä itsekin tutustua tähän merkkiin.

Kerrassaan mukavia naisia ja tapahtuma toi kyllä lisää syvyyttä ja karismaa Real Techniquesiin ja jos mahdollista, pidän merkistä entistä enemmän tämän jälkeen. Siis sen lisäksi, että itse tuotteet on tietysti ihan huippuja. Viime aikoina olen muutenkin huomannut, kuinka paljon ihmiset brändien takana tai PR-toiminnassa vaikuttavat siihen tuntemukseen, joka itse tuotteenkin käytöstä tulee. Joitain merkkejä haluaa hehkuttaa toisia enemmän, kun tietää millaiset ihanat tyypit ja kova työ niiden takana seisoo.

Sam ja Nic pitävät tänäänkin meikki-demon I love me -messuilla Real Techniquesin pisteellä. Käykääpä tsekkaamassa, meikäläinen oli jo eilen :)

Viimeisessä kuvassa mietimme illallispöytäseurueemme kanssa, mihin Real Techniquesin uusi pienenpieni viuhkasivellin on tarkoitettu. Miia kokeili, miten sivellin toimii Marian otsan varjostuksessa :D

Ladataan...
NUDE

Taas on se aika vuodesta, kun kosmetiikkaintoilijat miettivät, mihin joulukalenteriin ne rahat kannattaa pistää. Hassua, miten ihan pari vuotta sitten juuri millään merkillä ei ollut omaa kalenteriaan ja nyt niitä on taas viime vuotta enemmän markkinoilla! Nyt kalentereita löytyy useilta verkkokaupoilta ja jopa luonnonkosmetiikkamerkeiltä ja useimmat ovat niin suosittuja, että saa olla aika kärppänä, jos meinaa kalenterin itselleen saada.

Halusin koluta läpi aikalailla kaikki joulukalenterit, jotka löysin ja kokosin tähän postaukseen ne mun mielestä kiinnostavimmat ja ehkäpä parhaimmalla hinta-laatu-suhteella varustetut :) Jos ette halua omaan mahdolliseen kalenteriisi spoilereita, älä jatka tämän postauksen lukemista! ;)

Ulkomaisten nettikauppojen herkut

Feelunique The Little Beauty Parcel - 24 Day Beauty Advent Calendar*. 90 e, tuotteiden arvo 300 e. Tämä yksi omasta mielestäni mielenkiintoisimmista kalentereista pitää sisällään tuotteita mm. Charlotte Tilburylta, Sigmalta ja Make Up Foreveriltä.

Lookfantastic Joulukalenteri 2018*. 109 e, tuotteiden arvo 325 e. Tämä kalenteri sisältää mm. Glamglowta, Illamasquaa ja Sleekiä.

Selfridges Glam Sparkle Beauty Advent Calendar. 148 e (+ toimituskulut n. 17 e). Tämä kalenteri sisältää L'Oréal-konsernin tuotteita aina Urban Decaysta YSL:n meikkeihin ja Lancomen hajuvesiin.

Selfridges Beauty Workshop Selection Box. 80 e (+ toimituskulut n. 17 e), arvo noin 300 e. Tästä kalenterista löytyy merkkejä, joita ei Suomesta saa, esim. Ouai, Cover FX ja Zoeva.

Space NK Advent Calendar. 285 , tuotteiden arvo 685 e. Tämä brittikaupan kalenteri sisältää jänniä merkkejä aina NARSista ja Hourglassiin. Myös yksi mielenkiintoisimmista, mutta hinta on aaaikamoinen.

ASOS The Face + Body Advent Calendar. 77 e. Erityisen kiinnostavaa tässä joulukalenterissa on minikoot Benefit Hoolasta ja MAC Strobe Creamista.

Ihanaa ihonhoitoa

Lumene 24 Pohjoista kauneusaarretta. 89,90 e. Viime vuoden Lumenen joulukalenteri oli menestys ja vaikka omat varastoni pursuvat kosmetiikkaa, jäi tuosta kalenterista todella monta tuotetta käyttöön ja erityisesti matkoille niiden kätevän koon ansiosta. Lumenen huippuihonhoitotuotteiden lisäksi kalenterissa on myös muutamia meikkituotteita.

Clinique 24 Days Of Clinique Calendar*. 89 e. Tästä kalenterista löytyy laadukasta ihonhoitoa ja muutamia meikäläisenkin lemppareita; Cliniquen silmänympärysvoiteita ja huulimeikkejä.

The Body Shop Advent Calendars*. The Body Shopilta löytyy viime vuoden tapaan monta eri vaihtoehtoa eri kukkaroille. Tänä vuonna kalenterit maksavat 79, 99 ja 139 euroa. Ja jokainen on tietysti täynnä TBS:n luottokosmetiikkaa.

TwistBe Joulukalenteri. 159 e. Kotimainen luomuun ja eettisiin tuotteisiin erikoistunut kauppa ja verkkokauppa TwistBe tarjoaa myös oman kalenterinta. Sisällöstä ei selviä muuta, kuin että se sisältää kaupan suosikkeja kosmetiikasta ja herkuista. Kalenteri on saatavana myös vegaanisena.

Edullisempia vaihtoehtoja

Weleda Nature's Collection Advent Calendar*, n. 41 e. Tämä kalenteri sisältää 12 Weledan luonnonkosmetiikkatuotetta ja se on tietääkseni ainoa vain luonnonkosmetiikkaa sisältävä joulukalenteri.

NYX Professional Makeup Sugar Trip 24 Days Of Beauty Advent Calendar*, 60 e. Tykkäsin kovasti viime vuoden NYX-kalenterista, vaikka siinä oli vain huulituotteita. Tästä kalenterista löytyy myös merkin luomivärejä ja highlightereita eli ehdottomasti iso peukku!

KICKS Beauty Christmas Calendar*. 45 e, arvo 147 e. Jos et halua heittää 200 euroa pelkkään kalenteriin, tässä oiva vaihtoehto KICKSin omalta brändiltä. Kalenterissa on kaikkea kivaa aina ihonhoidosta meikkeihin.

L'Occitane Classic Calendar Holiday 2018*. 54,50 e, tuotteiden arvo n. 86 e. Tämä kalenteri sisältää merkin ihania ihonhoitotuotteita, mm. superhyviä käsivoiteita, minikokoisina.

Aitko sinä ostaa kosmetiikkajoulukalenterin tänä vuonna?

*Mainoslinkki.

Ladataan...
NUDE

Kaupallinen yhteistyö: Lumene

Kuten te kaikki taidatte tietää, meikäläinen on kuulaiden ja kepeiden meikkivoiteiden ystävä. Arkena tykkään meikata vain vähän ja haluan, että iho näyttää raikkaalta ja heleältä, en mattaiselta ja peitetyltä. Sekoitan meikkivoiteeseeni usein seerumia, vieläkin luonnollisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi ja puuteriakin tulee käytettyä vain se ihan pakollinen määrä.

Lumene toi markkinoille arkeen sopivan kuulauden ja raikkauden uudelle tasolle vievän sävyvoiteen. Ei siis meikkivoidetta vaan sävyvoiteen, jota nyt yhteistyön merkeissä pääsin testailemaan. Ja nyt voin vihdoni unohtaa ihonhoitotuotteiden ja meikkivoiteen sekoittamisen; tämä on tehnyt sen puolestani!

Lumene Invisible Illumination Instant Glow Sävyvoiteen peruspilareita ovat 24 tunnin syväkosteutus ja kevyt, kerrostettava peittävyys. Se sisältää Lumenelle tuttuun tapaan pohjoisia tehoainesosia: runsaasti mineraaleja sisältävää koivunmahlaa, pohjoista lähdevettä ihoa kosteuttamaan, vitamiinipitoista ja kirkastavaa lakkaa ja kosteutta sitovaa ja ihon omaa hyaluronihappotuotantoa aktivoivaa punaista haarukkalevää.

Koostumukseltaan Instant Glow Sävyvoide on kuin geelimäistä päivävoidetta. Se on siksi tietysti ihan äärettömän helppo levittää ja sen antama kosteutus tosiaan tuntuu. Omakin ihoni on jo alkanut kärsiä viileydestä, joten ekstra-kosteutus tulee olemaan ensi kesään asti tarpeellista. Tuote sopii siis erityisesti kuivaihoisille, jotka eivät halua käyttää vain pigmenttisiä meikkivoiteita, vaan vain hieman parannusta ja kuulautta omille kasvoille. Toisaalta tämä sopii mielestäni myös rasvoittuvalle iholle, koska kosteus tulee vedestä, ei niinkään öljyistä.

Peittävyyden säätely kyllä toimii tämän kanssa erittäin hyvin. Yhdellä ohuella kerroksella saat heleyttä ja hieman sävyn tasoitusta, kahdella kerroksella jo ihan sellaisen medium-peittävyyden, ilman että iho kuitenkaan tuntuu meikatulta. Näin olen itse tehnyt tässä postauksessa näkyvissä kuvissa.

Suosittuun Invisible Illumination -tuoteperheeseenhän kuului jo yksi kevyt pohjameikkituote: Instant Glow Sävyseerumi. Se eroaa tästä Sävyvoiteesta eniten koostumuksen puolesta. Seerumi on vesimäinen ja jättää iholle erittäin ohuen kerroksen, voiteella taas saa parempaakin peittävyyttä kerrostamisella ja koostumus on enemmän kasvovoidemainen. Voide tuntuu myös pitävän kosteuden iholla pidempään, joten käyttäisin Sävyseerumia kesällä, kun iho ei ole niin kosteusköyhä ja Sävyvoidetta näin talven tullen. Molemmissa on kuitenkin sama nerokas idea; meikki voi myös tehdä hyvää iholle.

Jännää tässä on se, että vaikka Instant Glow on iholla kuin päivävoide, se imeytyy ja asettuu niin hyvin, etten juuri tarvitse puuterointia sen levittämisen jälkeen! Yleensä joudun puuteroimaan kasvojen keskiosat, mutta tämän kanssa kiinnitän vain peiteaineen silmien alle. Lopputulos on todellakin superkuulas, enkä kyllä tähän hätään keksi mitään muuta tuotetta, josta saisi tällaisen hehkun aikaiseksi.

Lumene Invisible Illumination Instant Glow Sävyvoidetta on saatavana kolmessa eri sävyssä; Universal Light, Universal Medium ja Universal Dark. Hintaa sillä on 34,90 ja löydät tuotteen mm. Lumenen omasta verkkokaupasta! Ja hei, koodilla erika25 saat -25% alennuksen tilauksestasi. Alennus ei koske lahjapakkauksia, eikä joulukalenteria ja se on voimassa kuukauden.

Onko joku jo kenties ehtinyt testata tätä?

Ladataan...
NUDE

Aiemmin jakamani videovinkit lyhyille hiuksille ovat olleet parempia ehkä sellaiselle lyhyelle polkalle, mutta tämän päivän videon kampaukset sopivat oikeasti lyhyelle tukalle! Chloe Brownin video koostaa 10 todella helppoa keinoa saada lyhyeenkin tukkaan jotain erilaista ja antaa vaihtoehtoja silloin, kun tuntuu, ettei lyhyelle hiukselle saa mitään kivaa tehtyä.

Ihanaa alkanutta syysviikkoa <3

Pages