Hampaiden valkaisu Munkkiniemen Hammaslääkäreillä

NUDE

Yhdestä asiasta olen haaveillut jo vuosikausia, nimittäin hampaiden valkaisusta. Itselläni ei ole sinänsä ollut sen suurempia värjäymiä, mutta kulmahampaani ovat aina olleet jopa häiritsevän keltaiset verrattuna muihin hampaisiin. Onneksi vähän aikaa sitten sain yhteydenoton Munkkiniemen Hammaslääkäreiltä ja he ehdottivat, että tulisin testaamaan heidän valkaisuaan ja meikäläinenhän suostui heti!

Hampaiden valkaisu on aina ollut minulle jotenkin hämärän peitossa. En tiennyt, millaisilla aineilla se tehdään, sattuuko se ja kuinka kauan vaikutus kestää. Lisäksi minua mietitytti voiko valkaisu poistaa värin myös hampaan sisältä, ei vain värjäymiä pinnalta. No näihin kaikkiin asioihin sain tämän reissun aikana vastaukset, joten seuraavassa runsas tietopaketti kaikille valkaisua harkitseville! :)

MITÄ TÄYTYY HUOMIOIDA ENNEN VALKAISUA?

Ennen valkaisua hampaisto pitää tarkistaa mahdollisten reikien sekä hammaskiven takia. Tämä oli itselleni täysi yllätys, sillä kuvittelin, että valkaisu tehdään yhdellä käyntikerralla. Mikäli hampaissa on reikiä, ne voivat vihloa todella pahasti valkaisun aikana. Hammaskivi taas estää hampaan valkaistumisen hammaskiven alta. Valkaisuaine ei pääse vaikuttamaan puhdistamattomaan hampaaseen.

Hammaskivi poistetaan ensimmäisellä käyntikerralla ja valkaisu tehdään itseasiassa vasta toisella. Tähänhän asiaan kauneushoitoloissa tehtävät valkaisut eivät puutu, vaan valkaisu tehdään tarkistamattomiin hampaisiin.

Hampaista tarkistetaan myös mahdolliset paikat, sillä valkaisuaineet eivät muuta paikkojen väriä. Jos esimerkiksi etuhampaista löytyy paikka ja hammas valkaistaan, voi paikka jäädä tummemmaksi kuin itse hammas. Tällaisiin hampaisiin harkitaan paikkojen vaihtoa yleensä valkaisun jälkeen, kun on nähty valkaisun tulos.

Jos hampaat ovat helposti vihlovat, kannattaa muutamaa päivää ennen valkaisua käyttää vihlontaan tarkoitettua hammastahnaa.

MITEN VALKAISU TEHDÄÄN?

Vastaanotolla valkaisun tekee hammaslääkäri tai suuhygienisti, kuten minun tapauksessani sen teki suuhygienisti Irene Närvänen.

Valkaisuaineena käytetään karbamidiperoksidia tai vetyperoksidia, joka on ensimmäistä hieman voimakkaampaa. Ne kulkeutuvat hampaan sisälle, missä ne hajottavat väripigmenttejä. Hoitoloissa ei vetyperoksidia sisältäviä tuotteita saa uuden lain mukaan käyttää ollenkaan, vaan käyttö on sallittua ainoastaan hammaslääkärien vastaanotolla.

Valkaisukäynti kestää noin 1,5 tuntia. Ensin hampaat puhdistetaan. Tämän jälkeen ikenet suojataan suoja-aineella, joka kovetetaan ikenen pinnalle valolla. Suoja-aine näkyy yllä olevissa kuvissa valkoisena vallina ikenen päällä. Ikenien suojaaminen on erityisen tärkeää, sillä peroksidit ärsyttävät limakalvoja ja ikeniä.

Seuraavaksi hampaan pinnalle levitetään valkaisuaine, joka tällä kertaa oli punaista ja näyttää aika hullulta hampaissa! Valkaisuaineen annetaan vaikuttaa 10-20 minuuttia riippuen hampaiden sävystä. Tämän jälkeen aine pestään pois ja hampaiden pinnalle levitetään tarvittaessa toinen kerros valkaisuainetta. Yläkuvassa näkyykin vain toinen valkaisukerta, jolloin ainetta levitettiin vain kulmahampaisiini. Tarpeen vaatiessa tämä toistetaan vielä enintään kolmannen kerran.

Lopuksi hampaille tehdään fluorikäsittely, jonka tarkoituksena on vähentää mahdollista vihlontaa.

ENTÄ KOTIVALKAISU?

Kotona valkaisu tehdään valkaisulusikan avulla. Hammasteknikko tekee lusikan muotin avulla, joka on tehty omien hampaiden mukaisesti vastaanotolla. Valkaisuaine levitetään lusikkaan ja aineen annetaan vaikuttaa suussa yön yli. Valkaisuaineina toimivat samat, kuin vastaanottovalkaisussa, mutta pitoisuudet ovat pienempiä.

HAMPAIDEN VALKAISUN JÄLKEEN:

Hampaita värjääviä tuotteita tulee välttää noin viikon ajan, koska hampaat ovat herkemmät värjäytymaan uudestaan juuri valkaisun jälkeen. Näitä ovat esimerkiksi kahvi, tee, sinappi, ketsuppi, cola-juomat, punaviini, soija, marjat, lakritsi ja punajuuri.

Valkaisuaine jatkaa vaikutustaan hampaan sisällä vielä muutamia päiviä valkaisun jälkeen. Tämän takia ja muutenkin valkaisun jälkeen hampaissa voi esiintyä vihlontaa, johon auttaa ylimääräinen fluori esimerkiksi purskuteltavana fluorihuuhteena.

Hampaiden väri saattaa ensimmäisten päivien ajan olla epätasainen. Sävy tasoittuu ja lopullinen sävy on nähtävissä vasta parin viikon kuluttua.

Ja lopuksi: hymyile paljon! ;)

Itselläni vihlontaa oli vain ensimmäisen päivän ajan, vaikka hampaani ovat yleensä todella herkät vihlomaan esimerkiksi kylmistä juomista. Käytin itse vihlontaan tarkoitettua hammastahnaa viikon verran ennen valkaisua, mikä varmasti ehkäisi vihlonnan syntymistä. Joten suosittelen ehdottomasti ennaltaehkäisyä!

Lopputulokseenhan olen tietysti aivan supertyytyväinen. Hampaiden sävyt ovat tasoittuneet, eivätkä kulmahampaat enää loista keltaisuuttaan muiden hampaiden lomasta ;) Omat hampaani olivat hammaslääkärisanoin sävyä "A2", joka on toisiksi valkoisin luonnollinen sävy. Valkaisun jälkeen etuhampaani olivat kuulemma hieman vaaleammatkin kuin vaalein "A1"-sävy ja kulmahampaista saatiin A1. Toivottavasti ylemmistä kuvista saa jotain tolkkua eroista, vaikka ennen- ja jälkeen-kuvat on otettu täysin eri valaistuksissa. Mutta kyllä nyt kelpaa nauraa! :)

Munkkiniemen Hammaslääkärit halusivat tarjota myös lukijoilleni tarjoushinnan. Jos siis olet itse harkinnut hampaden valkaisua, kannattaa napata kiinni tähän tarjoukseen: blogini mainitsemalla saat hampaiden valkaisusta Munkkiniemen Hammaslääkäreiltä -20% alennuksen! Normaalihinta 320 € + tarkastusmaksu 85 €, tarjouksen kanssa hinta 265 € + 65 €. Tarjous on voimassa 16.1.2015 mennessä varatuista valkaisuista. Ajan voit varata alla näkyvästä numerosta.

Munkkiniemen Hammaslääkärit Munkkiniemen puistotie 11 A, katutaso 00330 Helsinki

Puh 09 4774 300

Kommentit

Elisa (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.blogspot.com

Musta sulla oli tosi kauniit hampaat jo ennestäänkin :) Mulla on paitsi keltaiset hampaat, myös yksi alarivin hammas taaempana kuin muut ja sehän keltaistuu sitten oikein urakalla. Kaiken lisäksi mulla on etuhampaissa lukuisia paikkoja, koska hammasluuni on luonnostaan aika heikko. Tästä tulisikin aika projekti :D

Paulasofia (Ei varmistettu) http://fash1ontherapy.blogspot.fi/

vauu upeen valkoiset hampaat sait!!<3 myös ennen kuvissa hampaasi näytti tosi hyviltä! loistava lopputulos<3

Kommentoi