Harjafaktaa ja helppo pinnikampaus

NUDE

Kaupallinen yhteistyö: Ibero

Jokin aikaa sitten sain postaustoiveen hiusharjoihin liittyen. Harjojahan on kauppojen hyllyissä joka lähtöön ja monesta eri materiaalista, joten päätin selventää harja-asioita tämän Iberon kanssa tehdyn yhteistyön lomassa.

Hiusharjoja valmistetaan joko muovista tai luonnonmateriaalista, joka on useimmiten villisiankarvaa. Luonnonharjakset levittävät synteettisiä harjaksia tehokkaamin hiuspohjan omia öljyjä hiusten pituuksiin, mikä vahvistaa ja ravitsee hiuksia. Tällainen "100 harjanvetoa päivässä" -sääntö onkin tullut ajoilta ennen hiusseerumien ja erilaisten hiusöljyjen keksimistä. Silloin hiukset piti kunnolla ihon omat öljyt, jotka luonnonharjaksisilla harjoilla saatiin levitettyä tyvestä latvaan asti.

Millainen harja sitten sopivi juuri sinun hiuslaadullesi? Se riippuu niiden kunnosta ja pituudesta. Hentohiuksisten kannattaa ehdottomasti suosia luonnonharjaksisia harjoja ja jos hiuksesi ovat paksut ja takkuuntuvat, tarttuisin synteettiseen tai tämän sarjan bambuharjaksiseen selvitysharjaan. Hiusten pituus taas vaikuttaa siihen kuinka leveä lapa harjaan kannattaa valita. Mitä pidemmät hiukset, sitä helpommin saat pikkuharjan takkuuntumaan tukkaasi. Eli pitkähiuksisten kannattaa valita mahdollisimman leveä harja.

Iberon uusien harjojen varret on tehty kokonaan bambusta, joka siis on se pandojen rakastama nopeasti kasvava heinäkasvi ;) Se uusiutuu kaksi kertaa nopeammin kuin puu, mikä tekee siitä erittäin ekologisen hyödyntää. Seuraavaksi esittelen kaikki bambusarjan uutuudet ja kaikkien näiden hinta pyörii 9,90 € ja 12,90 € välissä.

TAKKUJEN TALTUTTAMINEN

Iberon selvitysharja (kuvassa vasemmalla) on tarkoitettu niiden kaikista pahimpien takkujen selvittämiseen. Se tehty kokonaan bambusta, harjaksia myöten. Harjakset ovat erityisen hygieeniset ja joustavat reippaasti eli hiuksia ei tule revittyä takkuja selvitellessä. Takkujen selvittämisen lisäksi tämä sopii täydellisesti myös juuri tehtyjen kiharoiden kevyeen läpiharjaamiseen, koska harvassa olevat harjakset eivät vedä hiusta liian suoraksi. Hauska pikkuharja kulkee helposti mukana laukussa!

Vaikka synteettiset harjakset selvittävät hiukset tehokkaammin, omat hiukseni kaipaavat hiuspohjan omia öljyjä ravitsemaan talven kuivattamia hiuksia. Onneksi tästä nelikosta löytyy myös tämä hybridiharja, josta on tullut minun uusin suosikkini!

Tämä toinen bambuvartinen harja sisältää aidon harjaksen lisäksi synteettisiä nylonpiikkiharjaksia. Hybridi-harja on hiusharjoista kaikista suosituin muoto, sillä tällaisella saa samalla kertaa hiukset nylonharjaksilla takuttomiksi ja luonnoharjaksilla kiiltäviksi. Tämä sopiikin näistä kolmesta ensimmäisestä parhaiten meikäläisen takkuuntuvaan, mutta siloitusta kaipaavaan tukkaan.

FÖÖNAUS JA HENTOHIUKSISTEN PELASTUS

Föönaukseen kaikista paras harja on pyöröharja, jolla saat hiusten tyveen tehokkaimmin volyymia. Käytä sitä föönin kanssa, nosta hiuksia juuresta suoraan ylöspäin ja puhalla kuumaa ilmaa suoraan tyveen. Pyöröharjalla saat myös kerrostetun tukan eri osiot esiin ja tällainen sopii hyvin myös otsatukan harjaamiseen paikoilleen.

Iberon uusi pyöröharja on 100% luonnonharjaksinen eli erittäin hellävarainen ohuillekin hiuksille. Ja hei, tämä pyöröharja on ensimmäinen ikinä kokeilemani, jolla en saa omia pitkiä hiuksiani takkuun kuivauksen aikana!

Neljäs bambu-sarjan harja on myöskin kokonaan luonnonharjaksinen ja muodoltaan tasainen, mikä tekee siitä täydellisen hentohiuksisille. Pahimmille takkutukille suosittelisin tämä kaveriksi vielä tuota pientä selvitysharjaa.

Postauksen päätteeksi päätin jakaa teille hyvin helpon ja yksinkertaisen tyylikkään arkikampauksen ohjeen. Pinnithän saavat nykyään olla näkyvissä ja pinnikampauksia on nähty viimeisen vuoden aikana niin muotinäytöksissä kuin punaisilla matoillakin. Moni varmasti törmäsi kuvaan Khloe Kardsahianin komeasta pinnikampauksesta jokin aikaa sitten eli pinnibuumi ei varmasti ole laantumassa. Yksinkertaisen bobby-pinnit sopivat niin kampauksen tueksi kuin vaikkapa tällaisen hauskan arkikampauksen tekemiseen. Ei muuta kuin kokeilemaan!

1. Aloita tupeeraamalla hieman takaraivon hiusten tyveä. Tähän hommaan sopii täydellisesti tuo Iberon hybridiharja.
2. Ota sitten edestä pienehkö hiussuortuva ja kiinnitä se pinnillä taakse. Jätä pinni viistoon. Ja muistathan, että pinni on oikein päin kun sen aaltoileva puoli on päänahkaa vasten ja sileä puoli on näkyvissä!
3. Tee sitten sama juttu toiselle puolelle ja yhdistä pinnit niin, että ne pysyvät toisissaan kärjistään kiinni.
4. Aseta sitten vielä yksi pinni niin, että lopputuloksesta tulee hauska kolmio. Viimeistele kampaus hiuslakalla.

Entä löytyykö sinulta eri harjoja eri tarkoituksiin vai saako yksi hoitaa kaikki hommat? :)

Kommentit

ShakespeareJen (Ei varmistettu) http://shakespeareandsparkle.com/

Ihana kampausvinkki! Ja niin simppeli että tällainen rähmäkäpäläkin saa varmasti tuon loihdittua :D.

http://shakespeareandsparkle.com/

Vierailija (Ei varmistettu)

Nää on niin hyviä harjoja! Mulla on tuo ensimmäisen kuvan toinen vasemmalta. Tangle Teezerin heitin mäkeen kun alkoi tuntua, että harja vain ohentaa hiuksia eikä kuitenkaan tehoa kohtalaisenkaan kokoisiin takkuihin. Tuntuu, että tämän Iberon harjan myötä hiukset ovat selvästi paremmassa kunnossa, ja takut selvittyvät ihanasti :) Tuon pienemmän kokobambuharjan aion vielä hommata just pienempään laukkuun mukaan. Ei enää paluuta Tangle Teezeriin!

Erika Naakka
NUDE

No toi sama harja meni kyllä mullaki kerta heitolla ehdottomaks suosikiks! :)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Näitä harjoja en ole kokeillut, mutta lähes samanlaista kuin tuo selvitysharja olen kokeillut vuosia sitten ja en tykännyt yhtään. Kyseinen harja oli aivan liian pieni ja piikit olivat harvassa. Tuo pyöröharja vaikuttaa kiinnostavalta, sillä mulla menee kans hiukset aivan takkuun föönatessa. Mulla meni Tangle Teezer roskiin kun ostin muutama päivä sitten Wikkeltä Wet Brush -harjan. Se on siis aivan loistava harja! En ole koskaan törmänny yhtä hyvään harjaan <3 Ostamani Wet Brush on juurikin tuollainen hybridiharjan kaltainen. Ja kerrankin harja on tarpeeksi iso! Kun on paljon tukkaa ja se on pitkää ja aina takussa tarvitaan isoja välineitä. Mulla on myös aika taipuisat hiukset ja Wet Brush toimii täydellisesti. Pitää varmaankin seuraavalla reissulla Wikkelle hakea toinenkin :D

Vonski (Ei varmistettu)

Mulla on ollut käytössä vain Tangle Teezer mutta nyt taitaa olla aika lähteä harjaostoksille :D

Lenar (Ei varmistettu)

Houkuttelee kovasti mutten ole löytänyt Helsingistä mistään. Missä näitä myydään?

Anni (Ei varmistettu)

Oon jo pitkään miettiny, et miten tollanen luonnonharja / bambuharja puhdistetaan, kun musta tossa Iberon harjassa luki, et sitä ei sais kastella? : o Hankin varmaan heti myös tommosen harjan, jos vaan kuulisin täst pesusta enemmän. : )

Erika Naakka
NUDE

Luulisi että harjakset saa kastella. Ehkä kastelua täytyy välttää bambuosassa. Pesisin harjan silti shampoovedellä varovasti. Täällä video jutusta :) 

Kommentoi