Hiustenkuivaajien kummajainen

Olen tässä viimeisen vuoden ollut siinä uskossa, että melkein pränikkää hiustenkuivaajaani hirveästi parempaa markkinoilta ei varmaankaan löydy. Kunnes sain testiin kauneusmaailmaa tällä hetkellä eniten puhuttavan kuivaajan: Dyson Supersonicin.

Bongasin tämän kummajaisen ensimmäisen kerran Jaclyn Hillin suosikkivideolta, jossa kauneusguru kehuu kuivaajan tehoa ja nopeutta. Kiinnostukseni heräsi heti ja nyt kun olen laitetta kuukauden päivät, en voi muuta kuin yhtyä Jaclynin ylistykseen. Miten tuollainen kummallinen aukkokapistus voi muka kuivata hiukset näin nopeasti ja tehokkaasti?

Kuvitelmat edellisistä hyvistä kuivaajistani (ja ne kuivaajat) on nyt joutuneet romukoppaan ja nyt on aika selvittää, mikä ihme tekee tästä laitteesta niin arjen mullistavan.

dyson 2.jpg

Ergonomiassa Dyson on onnistunut älyttömän hyvin ja laitteen muotoilu onkin tässä yksi parhaista ominaisuuksista. Kuivaaja on ylivoimaisesti parhaimman tuntuinen kädessä kuin mikään aiempi kuivaajani ja lisäksi se on äärettömän kevyt (618 grammaa), joten kuivaus ei ala tuntua muutaman minuutin päästä väsymyksenä olkapäässä.

Tästä lukikin mielenkiintoinen juttu Dysonin esittelyssä: normaaleissa kuivaimissa kookas ja painava moottori on ollut pakko sijoittaa laitteen yläosaan. Dyson on kehittänyt kuivaajaansa uuden, paljon pienemmän ja kevyemmän moottorin, jonka he ovat pystyneet sijoittamaan laitteen kädensijaan. Painopiste tuntuu käteen paljon mukavammalta ja kuivaajaa on kevyempi käännellä hiuksia kuivatessa.

dyson.jpg

Toinen omia älynystyröitäni kutkutellut seikka on se, että Dyson Supersonic kuivaa hiukset äärettömän nopeasti. Siis kävin juuri äsken kuivaamassa tällä hiukseni ja minuutteja taisi mennä koko pään kuivaukseen noin kolme. Mutta kuumuuteen tämä ei perustu. Dysonin kanssa päänahka ja hiukset eivät kuumene, eikä siitä tule yhtä kuumaa ilmaa, kuin aiemmista kuivaimistani. Mutta silti se kuivaa hiukset paljon nopeammin. Miten ihmeessä tämä yhtälö on oikein mahdollinen?

Dysoni Supersonic -hiustenkuivaajassa on 20 kertaa sekunnissa toimiva lämmöntarkkailu, joka ilmoittaa lämpötilan siitä vastaavalle mikroprosessorille, eikä ilma tai hiukset pääse näin kuumenemaan liikaa. Kuivausta tehostaa Dysonin Air Multiplier -teknologia, joka kolminkertaistaa moottoriin tulevan ilman ja luo todella tehokkaan ilmavirran. Ja tämän ilman valtavan määrän huomaa kyllä käytössäkin. Kuivaaja tuntuu siltä, kuin se voisi puhalluksen takia lentää pois kädestä, jos siitä ei pitäisi tarpeeksi jämäkästi kiinni.

dyson 4.jpg

Keveyden, taianomaisen tehon ja muotoilun lisäksi laitteessa on vielä yksi kummallisuus: sen ääni. Laite on hiljaisempi kuin aiemmat kuivaajani ja ääni on erilainen. Se on kuin korkeahko suhina, jota on vähän vaikeaa selittää. Samoin sen teknologiaa on ainakin tällaiselle fysiikasta mitään ymmärtämättömälle vaikeaa selittää. Jotenkin se liittyi siipipyöriin, turbulenssin ja värinän minimoimiseen ja ihmiskorvalle kuulumattomaan taajuuteen… Mutta oli siipipyörä mikä oli, laite on todella hiljainen, eikä kylppäristä tarvitse karjua kurkkuaan kipeäksi.

dyson 3.jpg

Laitteessa on kolme tehoasetusta ja neljä eri lämpöasetusta: 28°C, 60°C, 80°C ja 100°C. Siinä on 2,7 metrinen johto ja kahden vuoden takuu. Myös lisäosille, jotka kiinnittyvät laitteeseen kätevästi magneetin avulla. Lisäpisteitä hauskoista valoista, jotka syttyvät aina tietyn tehon ja lämpöasetuksen ollessa päällä.

Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, Dyson Supersonicin hinta, joka  on tuotteessa iso miinus: siitä kun saa pulittaa Stockmanneilla 399 euroa. Kyllä, luit oikein, 399 euron hintainen hiustenkuivaaja. Mutta siinä näkyy äärimmilleen hiottu täysin uusi ja alan mullistava teknologia, 4 vuoden tuotekehitys ja 600 prototyyppiä. Ja se, että no… se on Dyson.

seuraa: bloglovin’ + facebook + youtube + instagram

Kommentit (12)
  1. näin tästä vuosi sitten dokumentin ja niin haluaisin kokeilla sitä! hiustenkuivaus on mun aamurutiinien ehdoton inhokki. vie aikaa, on kovaäänistä ja käsi väsyy. föönikin on uusi ja tehokas, ei mikään kivikautinen… mutta silti!

    1. Varo vaan! Jos tätä testaat niin et voi enää palata vanhan kuivaimen pariin ja oot melkein 400 euroa köyhempi 😀

  2. Ohhoh mikä hinta! Näyttää kyllä söpöltä ja näppärältä!

    1. No niinpä. Olisi nyt ollut edes satasen halvempi, niin vempain olisi moninkerroin vielä houkuttelevampi :/ Näppärä tämä kyllä on vähintäänkin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *