Huulirasvariippumattomuus

NUDE

Huulirasvariippuvuus on varmasti monelle tuttu käsite ja valitettavan monelle myös jokapäiväinen riesa, etenkin näin talvisin. Heille, jotka eivät voi elää ilman jatkuvaa huulten rasvailua, huulirasvan levittämisestä ja kuivuuden tunteesta huulilla on tullut päättymätön noidankehä.

Olen aina ihmetellyt, miksi niin monet luottavat tähän jokakodin vakkarituotteeseen, vaseliiniin. Itselläni se ei ole koskaan tuntunut toimivalta, päinvastoin. Rohtuneille huulille levitettynä tuntuu, että ne kuivuvat vain entisestään. Voisiko syynä olla vaseliinin (aka petroleum jelly / petrolatum / paraffin) päätehtävä eli kalvon muodostaminen ihon pintaan? Voisi kuvitella, että jo valmiiksi rutikuivien ja rohtuneiden huulten peittäminen kalvolla vain pahentaisi tilannetta.

Toisaalta vaseliinin on todettu olevan jopa silikoneja tehokkaampi kosteudensäilyttäjä. Mutta jos kosteutta ei juuri ole huulissa? Estääkö kalvo sen vähäisenkin ilmankosteuden imeytymisen huuliin? Näistä asioista kiistellään jatkuvasti, mutta itse olen nyt päättänyt luottaa ihan vain omiin tuntemuksiini; minun rohtuneille huulilleni petroleumia sisältävät tuotteet eivät sovi.

Siksi olenkin nyt ihastunut Jane Iredalen Lip Drink -huulivoiteeseen (saatu). Se ei sisällä petroleumia, vaan kosteuden tuo huulille mm. jojoba, candelilla- ja mehiläisvaha. Lisäksi siinä on suojakerroin 15, joten kylminä syyspäivinä porottava aurinko ei pääse vahingoittamaan huulten herkkää ihoa. Tällä hetkellä tuntuukin, että tämä puteli on ainoa apu mun helposti rohtuviin huuliin.

Iltalehdessä oli vähän aikaa sitten juttu oikeanlaisen huulirasvan valinnasta (linkki juttuun). Sielläkin Frantsilan huulirasvan kohdalla lukee "ei sisällä vaseliinia". Vaseliinittomuus taitaa siis olla ihan oikea myyntivaltti, eikä vain mun omaa kuvitelmaa ;) Jos olet siis pahassa huulirasvakierteessä, kannattaa käydä läpi huulivoiteen ainesosalista ennen ostoa ja valita se vaseliiniton vaihtoehto.

Kommentit

Amanda (Ei varmistettu)

Itse olen pitkään käyttänyt "normaalin" puikkohuulirasvan ohella sitä vihreää vitalista. En siis niitä huulirasvaversioita vaan ihan sitä itseään. Pelkästään sellaisenaan se on melko kehnoa, mutta käytän sitä juurikin siihen pakonomaiseen huulirasvan levittämisen tarpeeseen. Ei lopu millään. Samaa putiloa käytin puolitoista vuotta putkeen, päivittäin. EI tarvitse jatkuvasti ostella kalliita puikkoja :)

Erika Naakka
NUDE

mutta jos et käyttäisi ollenkaan vaseliinia sisältäviä tuotteita, tarvitsistkohan sun rasvata huulia enää ollenkaan? ;)

Amanda (Ei varmistettu)

Houkuttava ajatus...

mutta menin ostamaan jo seuraavan vitalispurkin! joudunko nyt heittämään nämä eurot ihan hukkaan! Keksitkö mitään kätevää käyttökohdetta kys. putelille? :D

Anna (Ei varmistettu) http://www.ootmeikannut.blogspot.com

Täytyy kyllä sanoa, etten koskaan oo oikein ymmärtänyt huulirasvariippuvuuden päälle. Jotenkin väittäisin tämän johtuvan täysin siitä, että käytössä on ihan vääränlainen tuote huulille. Ennen tuli käytettyä markettirasvoja ja niitä kyllä tuli myös ihan reippaasti tosiaan käytettyä. Muutama vuosi sitten vaihtanut huulituotteet luomuisiin, pelkkiä luonnonöljyjä sisältäviin. Ei ole tarvinnut tapella kuivuuden kanssa, rohtuvuuden tai oikeastaan minkään huuliongelman kanssa enää sen jälkeen (:

Erika Naakka
NUDE

niin, tähän lopputulemaan mäkin olen nyt viimein tullut. mulla ei ole ollut huulirasvariippuvuutta, mutta talvisin mulla on aina meneillään kunnon kokovartalo-rohtuminen :D mutta tällä putkilolla nyt olen saanut aika hyvin huulten rohtumisen pois aina parilla levityskerralla!

Sandels (Ei varmistettu)

Tuossa kiteytit ylipäätään luonnon- ja synteettisen kosmetiikan eron. Synteettinen kosmetiikka sisältää mineraali/synteettisiä öljyjä, jotka juurikin muodostavat kalvon ihon pinnalle, joka sitoo kyllä kosteuden ihoon mutta estää myös lisäkosteuden imeytymisen oli kyseessä sitten huuli-, kasvo- tai vartalovoide. Mm. tuosta syystä käytän vain luonnonkosmetiikkaa, joka sisältää ainoastaan luonnonöljyjä ja muutenkin ainoastaan luonnon ainesosia.

Erika Naakka
NUDE

Niihin mäkin kai nyt olen tämän myötä siirtymässä ;)

Emilia (Ei varmistettu)

Mistä olet ostanut tuon huulirasvan?

Erika Naakka
NUDE

oho, unohdin mainita, että se on siis blogin kautta saatu! mutta täältä löytyy jälleenmyyjät: https://janeiredale.com/fi/fi/where-to-shop.htm

mira (Ei varmistettu)

Mä käytin ennen bepanthenia ihan huulissakin talvisin, mut jostain syystä se ei enää sopinutkaa vaa tuli jonkinlaista ihottumaa suupieliin, siirryin silloin valkovaseliiniin, ja se on ollu loistavaa. kesällä ei taas tarvii käyttää mitää rasvaa huulis mut näin talvisin joka paikka kuivuu :(

Ella (Ei varmistettu)

Vaseliini sopii huippuhyvin talvisin huulten suojaamiseen, koska juurikin se kalvo estää kosteuden haihtumisen - huulissa kun ei ole omasta takaa suojakerrosta, vaikka muualla ihossa sellainen onkin. Toimii siis ennen talvea ennaltaehkäisyssä ja talvella pakkasessa suojavoiteena, mutta "sisäkäytössä" ei toimi, koska se sulkee myös kaiken "terveellisen" ulkopuolelleen.

Salla (Ei varmistettu)

Ei huulet mitään ilmankosteutta ime missään tilanteessa. :D

Erika Naakka
NUDE

no näin biologisesti ajateltuna kaikkihan solut pärjäävät elossa osittain myös sopivan ilmankosteuden takia. talvisin huoneilma on niin kuivaa, että ehkä juuri siksi huulet kuivuvat talvella?

Salla (Ei varmistettu)

Kosteutta voi haihtua vähemmän jos kosteutta on ilmassa enemmän, mutta eivät huulet ime varsinaisesti kosteutta ilmasta. Jos ilma on kuivaa kosteutta haihtuu enemmän. En tiedä, mutta olettaisin että myös huulten uloin kerros on kuollutta solukkoa kuten ihollakin, ohuempana tietenkin?

Erika Naakka
NUDE

hmm tästähän tuli mielenkiintoista! :D pitänee ottaa selvää. löytyisköhän mun biologian opuksista juttua huulien rohtumisesta ;D

Erika Naakka
NUDE

niin totta kyllä, että huultenkin uloin kerroin on aika varmasti kuollutta solukkoa. eli mikä sen sitten rohduttaa? irtoavatko kuolleet solut helpommin, kun ne ovat kuivia.. ja siksi huuliin tulee rohtumia?

Salla (Ei varmistettu)

Siihen en kyllä osaa sanoa mitä rohtuessa huulille tapahtuu... Sun täytyy tsekata sanooko sun biologian opukset aiheesta jotain! ;)

AsphaltRose (Ei varmistettu) http://justcadence.blogspot.fi/

Tämä olikin ihan uutta tietoa, ja tuli juuri sopivaan rakoon tämä postaus. Olin ennen todella "riippuvainen" huulirasvasta, jo pelkkä ajatus siitä ettei laukunpohjalla ollut huulirasvaa ahdisti. Olen yrittänyt totuttautua tuosta noidankehästä irti mutta talvella kyllä tarvitsee aina välillä jotain huuliin laittaa kun kuivuvat niin paljon. Pitääkin pistää tämä tuote testiin!

Martina (Ei varmistettu) http://winditupblog.blogspot.fi/

Mun mielestä se perus-Vaseliini on kamalaa :S Ja moni hieroo sitä suoraan siitä rasiasta suoraan huulille, varmaan välttääkseen sormien (ja bakteerien) dippauksen tuotteeseen. Mutta tosi typerän näköistä :P

Tuo Janen huulivoide on ihana<3 Ootko saanut testaukseen niitä huulikiiltoja? Mielestäni parhaimpia kokeilemiani huulikiiltoja. Harmi että kovin hintavia, noin 39e / kpl :(

Erika Naakka
NUDE

enpä muuten oo saanu, mut sait kyllä mun mielenkiintoni heräämään! joo on kyllä tyyriitä kaikki iredalet, mutta vaan niin hyviä. ehkä mieluummin maksan niistä lisähintaa, kuin MACin tuotteista, joista mikään ei oo ollut mikään ylivertainen halvempiin verrattuna..

Kommentoi