Kaikki suihkurusketuksesta ja oma suosikkini Turussa

NUDE

Pääsin ennen Flow-festareita kokeilemaan Turun Soul Sistersiin Vita Liberatan suihkurusketusta. Maahantuojan ehdotus tuli kuin tilauksesta, kun ihon sävy muistutti huonosäisen kesän jälkeen A4:sta. Täytynee tähän vielä kuitenkin tähdentää, että en ota aurinkoa. Ulkona oleskelusta nyt vain on yleensä tarttunut hieman sävyä ihoon.

Olen kokeillut suihkurusketusta pari kertaa aikaisemminkin, mutta sitäkin enemmän olen käyttänyt itseruksettavia tuotteita. Koska Vita Liberatan tummin itseruskettava vaahto on ehdoton lempparini, olin innoissani tästä mahdollisuudesta. Vitskun iholle antama sävy kun on tunnetusti hyvin hyvin hyvin luonnollinen. Ja tähän mennessä kokeilemistani suihkurusketuksista tämä Soul Sistersin Vita Liberata -rusketus on ehdottomasti ollut kaikista parhaimman sävyinen ja pysynyt iholla pisimpään.

Soul Sisters -kauneushoitola sijaitsee korttelin päässä kauppatorista Brahenkadulla ihanassa vanhassa kivitalossa. Tilat ovat valtaisat ja hoitolasta saa kaikkea manikyyreistä vartalosokerointiin ja kasvohoitoihin. Vita Liberata -suihkurusketus on ollut tänä kesänä niin suosittu, että eräänäkin päivänä rusketuksia suihkittiin siellä yli 40 kappaletta! Toivottavasti suihkurusketuksen suosio on noussut siksi, että ihmiset ovat tulleet tietoisemmiksi auringon UV-säteilyn aiheuttamista vaaroista.

Yläkuvassa näkyy väri heti rusketuskopista tulon jälkeen. Mukana on siis vielä karttaväri, joten sävy on lopputulosta tummempi. Seuraavat kuvat on otettu suihkun jälkeen seuraavana päivänä, joten niissä näkyy suihkurusketuksen lopullinen tulos. Sävy oli ihanan paahteinen, vaikka eihän sellaista epäluonnollista oranssia rusketusta juuri tarvitse nykyitseruskettavien kanssa pelätäkään. Eli tämä oli juuri sitä mitä itseruskettavien kuningasmerkiltä odotinkin :)

Ja niille, jotka eivät ole vielä käyneet suihkurusketuksessa, tässä vielä pieni muistilista asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon:

ENNEN:

- Poista halutessasi ihokarvat. Sheivaa siis sääret edellisenä päivänä. Sitä ei todellakaan tehdä suihkurusketuksen jälkeen, koska sheiveri voi viedä mukanaan juuri rusketetun ihosolukon.
- Kuori iho hyvin esimerkiksi edellisenä iltana. Tämä on todella tärkeä steppi. Kuorittu iho ruskettuu tasaisesti ja lopputulos pysyy paljon kauemmin, kun iho on uutta eikä lähde heti vauhdilla uusiutumaan.
- Älä käytä kosteusvoidetta, deodoranttia, hajuvettä tai muuta kosmetiikkaa ennen suihkurusketukseen menoa. Muu kosmetiikka voi vaikuttaa värin imeytymiseen ja tasaisuuteen.
- Pue yllesi väljät ja tummat vaatteet. Kireät vaatteet saattavat hangata ja kuluttaa rusketettua ihoa. Lisäksi rusketusaineen karttaväri voi tahria vaatteita, mutta väri lähtee tavallisessa konepesussa.

Ennen rusketusta saat jalkapohjiisi hauskat suojatarrat, jotta väriä ei tartu kuivaan ja paksuun ihoon jalkapohjissa. Rusketuskopissa ammattilainen sitten suihkuttaa sinuun sopivan värin ja pyytää sinua asettumaan milloin mihinkin asentoihin tasaisen värin aikaansaamiseksi.

JÄLKEEN:

- Älä pese ihoa ainakaan 8 tuntiin suihkurusketuksen jälkeen. Anna värin vaikuttaa yön yli, jos mahdollista. Vältä myös käsien pesua.
- Vältä myös hikoilua tämän 8 tunnin aikana.
- Ensimmäisellä suihkukerralla ns. karttaväri lähtee veden mukana. Älä siis säikähdä, vaikka väriä valuu ensimmäisellä pesukerralla pois. Suihkurusketuksen todellinen sävy näkyy siis vasta karttavärin poispesun jälkeen.
- Kosteuta ihoa hyvin joka päivä sävyn ylläpitäimiseksi. Kuiva iho rapisee pois ja rusketuksesta voi tulla epätasainen.
- Kosteutetun ihon rusketus kuluu tasaisesti pois noin 10 päivän aikana. Itselläni ensimmäiset merkit rusketuksen lähtemisestä tulivat viiden päivän jälkeen (tosin olin saunonut aika urakalla). Sen jälkeen rusketusta alkoi lähteä tasaisesti, eikä mitään sen suurempia laikkuja syntynyt. Viimeiset rippeet lähtivät uimahallissa 12 päivän jälkeen.
- Ja lopuksi; varo jäämästä koukkuun ;)

Saara Sarvaskin ihastui aikoinaan Vita Liberatan suihkurusketukseen. Käy tsekkaamassa postaus täältä.

Mutta mitäs te sanotte, ihoa vanhentava UV vai ihoystävällinen purkkirusketus? ;)

Kommentit

B (Ei varmistettu)

Pidetäänkö siellä siis alusvaatteet päällä? Sen rusketuksen aikana.... ;)

Erika Naakka
NUDE

Saa pitää tai saa ottaa kaikki poiskin! :) Joissain paikoissa ohjeistetaan pitämään alkkarit jalassa, mutta Soul Sistersissä saa ottaa vaikka kaikki veke :D

mjai (Ei varmistettu)

Siis viiden päivän rusketus 40euroa?

Siiri1225 (Ei varmistettu)

Tuo sun säärikuva näyttää kyllä hyvältä ja luonnolliselta, mutta itselläni Vita Liberata näyttää jo valmistuessaan niin pelottavan harmaalta, etten ole uskaltanut olla pesemättä sitä äkkiä pois. Tulos on arvatenkin jäänyt hyvin vaisuksi. Katukuvassa näkyy kuitenkin joskus trendikkäitä nuoria naisia, joiden iho on todella tumma ja juuri sillä tuhkaisen harmaalla tavalla. Mä en ole ihan varma, onko tämä ääripää paljonkaan parempi kuin se vanha oranssi...

Erika Naakka
NUDE

Se harmaa väri on karttaväriä :) Se lähtee ensimmäisessä pesussa pois! Sen tehtävä on vain olla aineen värinä, jotta näet, mihin olet sitä jo levittänyt. Ja ne hoilla iho on harmaa, eivät ole käyneet suihkussa :D

Taru | HOME AT LAST (Ei varmistettu) http://www.homeatlastblog.com/

Mun on pakko lisätä tuohon ennen-kohtaan se, että kyllä ihon kuivimpiin kohtiin kandee laittaa rasvaa edellisen päivän suihkun ja kuorinnan jälkeen. Mulla nimittäin oli takana netistä luettu ohje, jossa kiellettiin kosteutus, josta tuloksena VL:n suihkun jälkeen epätasainen bruna reisissä. :/
Laitoin tosta blogiinkin vinkin, ettei muille kävisi niin! :) Myös kädet pesisin kämmenten sisäpuolelta levityksen jälkeen, muuten jäävät oranssihtaviksi. Muuten oli ihan paras kokemus, ja väri megakaunis ja luonnollinen. :)

Erika Naakka
NUDE

Ainiin se vinkki unohtui kertoa, että kädet kannattaa laittaa nyrkkiin, ettei kämmenet rusketu :)

Vierailija (Ei varmistettu)

En tiedä, onko näin käynyt muillekin suihkurusketusta kokeilleille... Mutta minulla meni muuten kaikki hyvin ja jälki näytti hyvältä, mutta rintsikoiden kaaritukien päät kainalon lähellä hankasivat kaiken värin siltä alueelta pois. Näytin muuten kivalta, mutta noissa kohdissa ja vähän kaaritukienkin kohdalla paistoi ihan vaaleat läntit. :/

Erika Naakka
NUDE

Joo kyllä mullekin aina käy niin. Mutta se kohta on vaan niin kovassa kulutuksessa, ettei sille oikein voi mitään :/

Ihastunut (Ei varmistettu)

Näyttääpä ihanalta! Osaisitko vielä sanoa, että kuinka kauan noin tuo väri kesti?

Erika Naakka
NUDE

Noin kaksi viikkoa :)

Kommentoi