Kasvojen varjostaminen

NUDE

Sisko kysäisi multa yks kerta, että mihin aurinkopuuteria oikeasti kuuluu laittaa. Vastasin siihen, että varjostusvärin ja poskipunan väliin. "Mitäh?!" kiljaisi sisko, "Ei mulla ole poskilla KOLMEA eri aluetta, johon laittaa meikkiä!"

Tuntuu joskus hassulta ajatella aiheita blogiin kirjoitettavaksi. Kuvittelen aina, että enhän mä tuostakaan aiheesta voi kirjoittaa, kun kaikki kuitenkin tietää siitä kaiken. Mutta tällaiset siskon reaktiot saavat mut tajuamaan, että ehkä kaikki eivät tiedäkään esimerkiksi aurinkopuuterin tai varjostuksen oikeaa paikkaa. Joten tässä postauksessa kerron pari vinkkiä varjostamiseen ja siihen, miten se näyttäisi kasvoilla mahdollisimman luonnolliselta :)

Aluksi on tietenkin tärkeää valita oikeanlainen sävy. Varjostamisessa käyttämäsi tuotteen tulisi olla saman sävyinen, kuin oma ihosi, kun se on varjossa. Eli kenenkään iho tuskin on oranssi varjossa, joten oranssiin taittavat aurinkopuuterit kannattaa jättää ihan muihin juttuihin. Jos valitset nestemäistä varjostusväriä, sen tulisi olla myös ruskeaan, ei oranssiin taittava, ja muutaman sävyn tummempi, kuin oma ihosi. Lisäksi kannattaa unohtaa kaikki kuultoa antavat meikit ja hankkia mattapintaisen lopputuloksen antava tuote.

Ja sitten oikeisiin levityskohtiin:

  • Helppo tapa muistaa varjostuskohdat on ajatella poskille ja otsaan kolmosen muotoinen alue eli leuka, poskiluun alareuna sekä ohimot ja hiusraja. Posken varjostusta voi hieman leventää korvaa kohti, jolloin alueesta tulee kolmiomainen.
  • Lisäksi nenää voi kaventaa ilman kirurgin veistä levittämällä varjostusväriä nenänpieliin ja hieman silmän sisäkulman ja kulmakarvojen väliin. Muista tarkistaa, että nenänselkään jäävä varjostamaton alue on suora, eikä esimerkiksi levene alaspäin, jolloin lopputulos ei ole sitä mihin varjostamisella pyritään, eli kaventamaan kasvojen eri osia :)
  • Pienen varjostuksen voi myös tehdä alahuulen alle, jolloin huulet saa näyttämään pulleammilta.
  • Kaksari katoaa leuan alle tehdyn varjostuksen avulla ;)
  • Myös kaulaan on myös hyvä sipaista varjostusväriä sävyjä tasoittamaan.
  • Muista aina häivyttää varjostuksen raja mahdollisimman hyvin!

Kaikkien kasvot ovat eri muotoiset, joten myös varjostusten oikeat kohdan vaihtelevat. Varjostuksella pyritään kaventamaan ja pienentämään, joten jos kasvosi ovat kapeat ja nenä pikkuruinen, varjostaminen saattaa saada kasvosi näyttämään pitkiltä. On siis ihan ok olla varjostamatta!

Mieluummin vajarit kuin överit. Jos nimittäin innostuu liikaa, saattaa saada aikaa näinkin kauniin ja luonnollisen lopputuloksen kuin Lindsay Lohanilla.

Itse käytän varjostamiseen useimmiten IsaDoran Eye Shadow Palettea, sävyssä 50 Matte Chocolates. Kyllä, luomiväripalettia. Sen keskimmäinen sävy tuntuu vain olevan juuri oikea omille kasvoilleni. Myös Lumenen mattainen Sun Radiance -aurinkopuuteri on osoittautunut sopivahkon sävyiseksi. Aurinkopuuteri käy siis varjostamiseen, mutta vain, jos sävy ei ole oranssi ja puuteri on mattainen. Lisäksi kuvassa ovat muutkin tuotteet, joita käytän kasvojeni ehostamiseen: lemppariposkipuna Artdecon Blush Couture sekä Too Faced The Bronzed and the Beautiful -aurinkopuuteri.

Toki tähän hommaan käyvät myös nestemäiset ja voidemaiset tuotteet, mutta henkilökohtaisesti tunnen helpommaksi hallita tällaisten kiinteiden tuotteiden käytön. Mutta siis myös esimerkiksi omalle iholle hieman liian tummaa meikkivoidetta voi kokeilla :)

Varjostussiveltimiä löytyy kaupoista tusinoittain. Hyviä välineitä varjostamisessa ovat esimerkiksi Cailapilta saamani Mariela Sarkiman suunnittelema viuhkasivellin, jolla varjostuksia voi tehdä tarkasti ilman, että varjostusväriä tulee liikaa. Oma lempparini on viime viikolla ostamani Ecotoolsin Face & Body Sculpting Brush, jolla varjostuksen tekee niin nopeasti, ettei ehdi edes kissaa sanoa! Jättimäisellä siveltimellä huitaisen Lumenen aurinkopuuteria oikeisiin kohtiin joka aamu ja kasvot näyttävät heti huolitellummilta.

Poskipunan levittämiseen käytän useimmiten The Body Shopin poskipunasivellintä ja aurinkopuuterin levitän Ecotoolsin pullealla aurinkopuuterisiveltimellä.

Vasemmalla siis kasvot ennen varjostusta ja oikealla varjostuksen kanssa. Ja sitten vielä tähän loppuun tällainen sokerinen hemuilukuva tuosta iiihanasta uudesta Ecotoolsistani ;)

Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla, Bloglovin’:ssa ja Instagramissa!

Kommentit

annepa (Ei varmistettu)

Käsittääkseni vastauksesi siskosi kysymykseen oli vajaa. Jos aurinkopuuterilla halutaan varjostaa, niin asia lienee noin kun kerroit. Aurinkopuuteria voi tietääkseni käyttää myös korostamiseen. Siihen olen saanut tietooni sellaisen ohjeen, että puuterin pitää olla kimaltelevaa (tai jotenkin valoa heijastavaa) ja sitä laitetaan niihin kohtiin, mihin aurinko osuisi. Eli kasvot korkeimpiin kohtiin.

Erika Naakka
NUDE

kyllä kyllä, mutta puhuttiinkin siskon kanssa vain poskista ja niissä kyllä arskapuuteri ei tule ihan korkeimman kohdan päälle. poskipäille tulee kuultoa antava tuote, joka on vaaleampi, kuin aurinkopuuteri. mutta esimerkiksi otsalla aurinkopuuteri tulee korkeisiin kohtiin :) ja arskapuuterin paikka toki riippuu sen sävystä ja siitä, onko siinä kimalletta vai ei.

annepa (Ei varmistettu)

Kukin tyylillään, minä menen tällä: http://thebeautydepartment.com/2013/02/sunkissed/ . Siis sen korostukesn suhteen, tota varjostamista en harrasta. Ehkä pitäisi.

Jaana (Ei varmistettu)

Mistä ostit tuon ihanan Ecotoolsin siveltimen, joka alemmassa kuvassa? Tahtoo!

Erika Naakka
NUDE

toisen ostin Sokokselta ja toisen kauneusmessuilta. Mutta uskon, että molempia myydään just esim Sokoksilla ja Stockalla :)

sanniii (Ei varmistettu)

oi, sulla toi kyllä näyttää tosi hienolta ! Mutta mulla vaan usein meikkaukseen kuluu 3 minuuttia aamulla jotta voisin nukkua mahdollisimman pitkään niin mahdollisuus edes testata varjostuksia tulee vaan kerran kuukaudessa kun meikkaan vähän enemmän :D

Erika Naakka
NUDE

no joo, en mäkään ekana varjostuksia tee, jos mulla on kova kiire :) kulmakarvat ja tummien silmänalusten peittäminen on silloin tärkeimmät!

Katya (Ei varmistettu) http://www.kkatyas.blogspot.com

Toi IsaDoran luomiväripaletti on niin kätevä!! Miten mä oonki taas eläny vaikka kuinka kauan ilman sitä, jostain syystä pihiys iskee joka kerta, ku oon menossa tota ostamaan - vaikka toi palettihan maksais ittensä takasi todella nopeestikin käytössä. :D Ehkä mä meen perjantaina palkan tullessa tilille hakemaan ton ja samoin myös muutaman uuden siveltimen!

Erika Naakka
NUDE

suosittelen kyllä sitä! mä käytän sitä ihan perus luomivärinä, kasvojen varjostuksissa ja vielä kulmakarvoissakin :)

Ola (Ei varmistettu)

Mitäs kumman kivannäköistä meikkipohjaa sinulla mahtaa tässä postauksessa olla? Sun iho näyttää nimittäin aivan ihanalta jo noissa ilman varjostusta otetuissa kuvissa:D Tahdon ja!

Erika Naakka
NUDE

kuule onkohan mulla ihan vaan Lumenen CC-voidetta! en ainakaan muista käyttäneeni mitään muuta moneen kuukauteen! :D lisäksi vähäsen Lumenen puuteria ja tietty silmien alla kaiken maailman tökötit :)

Ola (Ei varmistettu)

Voi herttileiri. Pitää varmaan mennä hakemaan se lumenen cc-kaupasta kotiin vihdoin ja viimein. Kiitos vinkistä;)

jenny (Ei varmistettu)

voi, olipa kiva postaus. Kiitos!

Erika Naakka
NUDE

ollos hyvä! :) toivottavasti inspiroi :)

Kaisa (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/silver-lining-0

Hei, kerro mihin jengi käyttää sitä ORANSSIA aurinkopuuteria?? Tai siis että mihin tarkoitukseen se oikeasti on? Tuntuu että se oranssiin taittamaton aurinkopuuteri täytyy aina etsiä sieltä lukuisten oranssin eri sävyjen keskeltä? Miksi sitä oranssia on niin paljon markkinoilla?!:D

Erika Naakka
NUDE

no emminä vaan tiiä! :D kyllähän oranssihtava tuote (myös poskipunissa) sopii tietyille ihonsävyille, mutta harvemmin :)

hannamaria (Ei varmistettu) http://hannamariav.blogspot.fi

Käytän itse varjostukseen L'orealin Infallible-sarjan aurinkopuuteria. Mun iholle se on todella sopiva sävy eikä sisällä kimalletta vaikka onkin aurinkopuuteri :) Tuo ecotoolsin jättisivellin on aika massiivinen, mulla menis varmaan koko poskelle kerralla puuterit tuolla :D Pitänee käydä ihastelemassa kaupassa kyseistä sivellintä.

Ps. Nämä peruspostaukset ovat aina hyvää kertausta eikä haittaa vaikka näitä olisi enemmänkin ;)

hannamaria
http://hannamariav.blogspot.fi

Elisabeth (Ei varmistettu) http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Loistava varjostamisopas! Kiitos!

xxx
E
http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

edgarpro (Ei varmistettu)

Matte Chocolates on ollut paras ostokseni luomiväririntamalla. En kauhean helposti kommentoi blogeihin, mutta tähän oli nyt aivan pakko. Aamulla sudin melkein koko rivistöltä naamaani sävyjä (siis ihan hillitysti, hehe, niitä pystyy hyödyntämään eri kasvonosissa erilailla) ja ajattelin että oonko aivan tärähtäny, eihän kukaan muu varmasti tee näin, luomiväreillä. Oli kyllä miljoonan pennin arvonen ilme itsellä kun luin sun postauksen, jee :D

Erika Naakka
NUDE

Hehhe joo täällä on ihan samanlainen isadoran väärinkäyttäjä! :D ainoa sävy, jota en juurikaan käytä on se toinen vasemmalta. Mitäs käyttöä sä olet sille keksinyt? :)

Tiltu Kultu (Ei varmistettu)

Minäpä vastaan, vaikken olekaan alkuperäinen kysymyksen kohde :P
Minä käytän sitä tylsästi luomivärinä :D Silmäni ovat todella syvällä päässä ja minulla on kovin raskaat silmäluometkin. Tuo on mainio sävy saada silmiin vähän eloa ilman, että näyttää liian meikatulta ja se häivyttää pussiluomea sopivan hillitysti. Myös hennommassa varjostuksessa tuo toimii niin poskilla kuin luomivaossakin.
Vaaleinta laitan lähes poikkeuksetta ennen värileikkejä ja varjostuksia kulmaluulle helpottamaan häivyttämistä.
Keskimmäistä käytin kulmissa ja varjostuksissa (luomet ja posket) ennenkuin pudotin palettini ja tuo väri meni tuusannuuskaksi.
Toinen oikealta saa siniset silmät hehkumaan vähän tummemmassa ja utuisessa meikissä
Tumminta käytän luomien varjostuksiin, kulmiin tuomaan kolmiuloitteisuutta sekä rajauksena ripsirajassa.

snna k (Ei varmistettu) http://neuloojapurkautuu.net

Haha, se on ihan loistava liikkuvan luomen sävy niille päiville, kun haluaa ihan perusnaaman. :) Täällä myös koko rivi käytössä.

edgarpro (Ei varmistettu)

Samoilla linjoilla menen Tiltu Kultun ja snna k:n kanssa, eli ns. normipäivinä pitää jotain sutia luomille niin yleensä se on toinen vasemmalta.. Nää on niin neutraalit ja turvalliset värit harjotella varjostuksia ja saa samalla arjessa tuotua silmiä jollainkonstilla eloon :) tuo toinen vasemmalta on siis sellainen turvaväri, että tietää jotain laittaneensa luomille :D

snni k (Ei varmistettu)

Alleviivaan sanan jotain.

snna k (Ei varmistettu)

Yritkö kommentoida mun nimellä, snni?

Seni (Ei varmistettu) http://hiljaisuudenkuiskaus.blogspot.fi/

Hyvä postaus! Ja hyviä vinkkejä! :) Opin taas jotain uutta. Sulla on todella hyvännäköinen iho ja kaunis olet!

jynne (Ei varmistettu)

Mä oon yrittänyt varjostella kasvoja muutamia kertoja, mutta oon todennut, että se on minulla turhaa. Kasvoni ovat todella kapeat, minulla on korkeat selvästi erottuvat poskipäät ja kapea nenä, eikä kaksoisleukaa. Joka kerta, kun varjostelen jotain näytän sen jälkeen lähinnä lommoposkiselta aliravitulta lapselta :D

Olisi kyllä kiva saada joskus ihan ammattilaisen vinkkejä varjostukseen juuri omille kasvoille, vai sanoisikohan hänkin ettei tällaisen kapeakasvoisen kannata edes yrittää.

Alexandra (Ei varmistettu) http://frokenfuruhjelm.wordpress.com

Apua, mä en ole koskaan kuullukkaan varjostuksesta! Voitko kertoa tästä vielä lisää, eli siis mihin varjostusta (ja mitä tuotteita suosittelet) ja mihin poskipunaa ja mihin aurinkopuuteria ja missä järjestyksessä? :)

Erika Naakka
NUDE

tuotteista voisin tehdä erikseen vielä postauksen ja varjostuksen paikathan näkyvät tässä postauksessa :) poskipuna ja aurinkopuuteri tulevat sitten varjostuksen yläpuolelle poskilla :)

Erika Naakka
NUDE

hmm pitänee tehdä arskapuuterinkin käytöstä postaus ensi viikolla :)

Iida (Ei varmistettu)

Erittäin hyödyllinen postaus, ihan jokaselle kotimeikkigurulle nämä jutut eivät ole aivan päivänselvää! ;) Mutta nyt kyllä haluaisin tietää, minkälaista kameraa käytät ?

Erika Naakka
NUDE

Nikon D5100 ja 50-millinen objektiivi :)

Teemu Bling (Ei varmistettu) http://www.thingforthebling.com

<3 <3 <3 Ihana Erika!!! Kiitos tästä tutoriaalista :)

Erika Naakka
NUDE

hihhii ole hyvä :) <3

Ida (Ei varmistettu)

http://www.pretty.fi/kasvot/korostusvarit/sleek-makeup-face-contour-kit-dark-korostusvari-puuteri.html

Nyt on kyllä pakko infota, että paras korostusväri, joka mulla koskaan on ollut on juurikin tämä Sleekin makeup face contour kit. Tumma sävy on täysin mattainen ruskea ja vaalea sävy paljon kuvan antamaa väriä luonnollisempi sävy kasvojen korostukseen. Eikä hinnallakaan ole pilattu!

Erika Naakka
NUDE

kun olin tehnyt uusimman postauksen tuotekollaasin, muistin yhtäkkiä juuri tämän sleekin paletin. vaikka en ole sitä itse kokeillut, tuote vaikuttaa tosi hyvältä varjostamiseen! harmi, että muistin sen liian myöhään :/ pitänee jotenkin lisätä se tuohon uuteen postaukseen..

sematkailijademinkeskustelusta (Ei varmistettu)

Voitko tehdä postauksen niitten silmänalusten peittämisestä? Kaikkee oon koittanu mut mikään ei toimi!

Kommentoi