Kuinka usein syväpuhdistavaa shampoota kannattaa käyttää?

NUDE

Syväpuhdistavat shampoot eivät välttämättä kuulu jokaisen kylppärin vakkaritarvikkeisiin, vaikka syväpuhdistava tuote kannattaisi ehdottomasti sieltä löytyä. Hiuksiin kertyvät tuotejäämät voivat nimittäin pahimmassa tapauksessa huonontaa hiuksen kuntoa ja muuttaa sen väriä.

Olen saanut pari kertaa kysymyksiä siitä, kuinka usein syväputsareita kannattaa hiuksiin käyttää. Vastaus on valitettavasti ärsyttävän epämääräinen: silloin kuin sinusta siltä tuntuu. Ei ole olemassa tiettyä aikaväliä, jonka raameissa hiukset pitää pestä natisevan puhtaiksi, vaan omat hiustenhoitorutiinit määräävät tahdin. Jos käytät runsaasti muotoilutuotteita, esimerkiksi hiuslakkaa, kannattaa syväpuhdistavaa shampoota käyttää noin kerran kuukaudessa (lähde). !!Tärkeintä on muistaa käyttää laadukasta hoitoainetta tai hiusnaamiota syväpuhdistuksen jälkeen!!

Niin ja tiesitkö, että kraanavesi voi muuttaa hiusten väriä vihertävän tunkkaiseen suuntaan. Se johtuu veden metalleista. Tuotejäämien lisäksi syväpuhdistavat shampoot hoitavat tämän ongelman, etenkin kelatoivat syväpuhdistavat, joilla on erityinen metalliensitomiskyky.

Itse syväpuhdistan hiukset ehkä inan useammin kuin kerran kuukaudessa eli aina silloin, kuin hiukset, etenkin latvat, alkavat tuntua likaisilta, vaikka olisin ne juuri pessyt. Oma suosikkini on ehdottomasti tämä L'anzan kelatoiva kombo: Healing Pure Clarifying Shampoo ja Keratin Infusion (tai Repleshing Conditioner). Superkamaa, mutta hinta saattaa joillekin tuntua liian korkealta, molemmat kuin maksavat noin 30 euroa. Mutta kaksikon voi bongata aika usein tarjouspaketeista. Nämäkin taisin ostaa yhdessä noin neljällä kympillä Feeluniquesta. Putelit tosin säilyvät todella kauan, kun niitä käyttää kerran pari kuukaudessa.

Tämä on ihan uusi suosikkini, jonka sain vain muutama viikko sitten blogin kautta testiin. Goldwell Dualsenses Scalp Specialist on hyvin erilainen muihin testaamiini syväputsareihin verrattuna. Se jättää hiukseen todella nitisevän puhtaan tunteen (joten en todellakana unohda läträtä hoitsikan kanssa), mutta erikoisuus piilee siinä, millainen tunne tyveen jää. Hiukset ovat tyvestä niin uskomattoman raikkaat ja ilmavat, etten edes tiennyt hiuksieni pystyvän sellaiseen tuuheuteen! Tuote sisältää hiuspohjaa tasapainoittavia yhdisteitä, mikä meikäläisen seborrooisesta ihottumasta kärsivälle hiuspohjalle tekee kyllä kutaa. Suosittelen kokeilemaan tätä hinnankin puolesta, 250 millin putelin suositushinta kun on vain noin 12 euroa ja Beautybaysta tämän saa alle kympillä.

FOLLOW: BLOGLOVIN' + FACEBOOK + TWITTER + SNAPCHAT (@erikanaakka)

// I hope you use deep cleansing shampoos once a month. If you don't, you definitely should. Product build-ups and embedded metals can change your hair color and make your hair look dull. L'anzas deep cleansing products are my favourite but the Goldwell Dualsenses Scalp Specialist is really good too and has a cheaper price.

Kommentit

ElisaM (Ei varmistettu)

hei kiitos vinkistä! olen just täyttämässä meikkikaapin varastoja ja etsinkin syväpuhdistavaa shampoota ja tuo Goldwellin purnukka irtoaa niin halvalla (reilu 6€) että se on pakko tilata :)

Pitää kyllä todeta että sun blogista on suuri apu suuressa tuoteviidakossa!

petraasss (Ei varmistettu)

Hei mistä löysit noin edullisesti? Muakin kiinnostaisi kokeilla :D

ElisaM (Ei varmistettu)

Asun Itävallassa ja tilaan kosmetiikkaa tsekkiläisestä nettikaupasta (iparfumerie.at)... eli sieltä saan, eivät valitettavasti toimita Suomeen :(

Lullah

Mulla on Biozellin syväpuhfistava käytössä. Käytän sillontällön, en mitenkään kovin systemaattisesti, mutta yleensä se liittyy suoravärin haalisteluun. Käytän todella vähän muotoilutuotteita, sillä mun hiukset harvoin tarvitsee erityisempää muotoilua tai laittamista arjessa.

Tänä iltana kumminkin luvassa syväpuhdistus, sillä haalistelen pinkkiä pois hiuksista ennen kampaajalle menoa. Päässä on muhinut kookosöljy monta tuntia ja siihen tarvii vähä jytkymmät pesut. Sitten hoitoainemuhittelua perään.

Jane C.

Syväpuhdistavalla voi päästä eroon myös hiusten karkeudesta ja takkuisuudesta, joten syväpuhdistavaa kannattaa kokeilla, jos hiukset tuntuvat vaikeasti käsiteltäviltä - erityisesti jos ovat aikaisemmin olleet varsin helposti hallittavissa olevat.

Ilonaemilia (Ei varmistettu)

Moikka!
Kysymys vähän Off-Topic, mutta. Kerrot että ostat jonkin verran tuotteita feelunique.com sivulta ja sun innoittamana ostin sit kans sieltä the balmin: nude paletin. Ongelma ei oo paletissa vaan siinä et se menikin tullin kautta ja siitä tuli tietty sitä tullimaksua harmillisesti. Ensin ajattelin et sainpa halvalla mut sit kun ne tullimaksut tuli päälle niin oli se suht suolainen hinta siitä paletista.
Mutta kysymykseni on kuitenkin että tuleeko sulla myös aina nää tullimaksut tuotteen hinnan päälle vai onko se vaan tuurista kiinni?
Kiitos vastauksesta :)

Erika Naakka
NUDE

Moikka! Joo Feeluniquesta tilattaessa ne tullit saattaa joskus (nykyään aika usein) tulla siihen päälle, jos tilaus ylittää 22 euron rajan. Feelunique onneksi korvaa tullit, jos sellaiset sattuu napsahtamaan! Täältä löydät juttua aiheesta: https://help.feelunique.com/hc/en-us/articles/201009102-VAT-and-Customs-Tax

Liitä linkin takan löytyvään lomakkeeseen vain tullista tullut lasku ja omat yhteystiedot, niin he maksavat kulut :)

Ilonaemilia (Ei varmistettu)

Okei, kiitos vastauksesta! Tosi hyödyllinen tieto :)

evepaa

Itse syväpuhdistan tukkaa savella, tällä hetkellä käytössä ollut rasul-savi, mutta tarkoitus kokeilla myös valkosavea sillä tuo rasul ollut hieman liian voimakkaan oloista. Ajattelin kokeilla jotain sekoitusta väkerrellä niistä mitä luultavimmin, voisi toimia! Itse en käytä muotoilutuotteita, joten tulee syväpuhdistettua tukkaa harvoin, lähinnä silloin, kun sattuu olemaan jaksamista syväpuhdistaa tuota naamaria (sama seos kun käy niin naamavärkkiin kuin reuhkaankin).

riikkka (Ei varmistettu)

Jes, kiitos vinkistä, Goldwellin purnukka lisätty ostoslistalle :) Oon pidemmän aikaa jo miettinyt et pitäis hankkia syväpuhdistava shampoo mutta en ole asiaan sen tarkemmin jaksanut tutustua ja etsiä sopivaa tuotetta, mutta nyt on sekin "ongelma" ratkaistu!

Kommentoi