Mikä ihmeen misellivesi?

NUDE

Tarina lähtee siitä, kun sain ranskalaismerkki Cattier Parisin maahantuojalla käydessäni heiltä merkin misellivettä. Olen aiemmin testaillut misellivesiä vain sen verran, että olen saanut jonkinmoisen hajun siitä, mitä ne tekevät. Misellivesi on siis trendikäs ranskalainen keksintö ihon- ja meikinpuhdistukseen ja oiva apuväline kiireiselle ja etenkin laiskalle ihonpuhdistajalle.

Mutta eihän tällainen epämääräinen selitys meikä-labranörtille riittänyt. Ja nyt kun misellivedet alkavat toden teolla kotiutumaan ammattimeikkaajien tarvikelaatikoista myös tavallisen kuluttajan kylppäriin, on aika ottaa asiasta tarkemmin selvää.

Hehkutetun miselliveden puhutaan poistavan meikin lisäksi iholle kertyneet saasteet ja pölyt. Ja liuottavan pois jopa vedenkestävän ripsarin. Kaikki tämä hoituu ihoa vaurioittamatta tai kuivattamatta ja nestemäisen taikatuotteen kerrotaankin sopivan erityisesti herkkäihoisille. Toisin kuin monet muut putsarit, misellivedessä ei ole yhtään saippua, eikä sitä kuulu huuhdella iholta pois. Misellivettä käytetään oikeastaan kasvoveden tapaan: kasvot käydään läpi misellivedellä kostutetun vanulapun kanssa uudelleen niin monta kertaa, että vanulappu on aivan puhdas.

Palatkaamme siis kemia perusteisiin yläasteelle (haha ja kuvistunneille). Mikä ihme on tämä miselli ja miten se liittyy ihon puhdistamiseen?

Tensidit eli pinta-aktiiviset aineet ovat puhdistusaineista tuttuja kemiallisia yhdisteitä ja ne muodostuvat kahdesta osasta; hydrofobisesta eli vettä kaihtavasta sekä hydrofiilisestä eli vesihakuisesta päästä. Vedessä tensidit hakeutuvat ja liittyvät yhteen niin, että ne muodostavat pallomaisia rakenteita = misellejä. Miselliveden nimi tuleekin näistä pikkuisista lipidimolekyylirakenteista. Ilmiselvää, eikö?

Misellien sisäpuolella lymyilevät lipidien hydrofobiset ja ulkopuolella hydrofiiliset päät. Rakenteensa ansiosta pikkuiset misellit ovatkin hyviä takertumaan hydrofobiseen likaan ja viemään sen mukanaan pois iholta. Ja tästä päästäänkin kasvojen puhdistukseen.

Vesi ja rasva eivät sekoitu. Siksi kasvojen peseminen pelkällä vedellä ei tuota kummoisempaa tulosta. Öljyjä sisältävät meikit ja omien talirauhasten tuotokset jäävät iholle kuin mitään puhdistusta ei olisi tapahtunutkaan. Tässä vaiheessa apuun tulevat ystävämme misellit, joiden hydrofobiset (vesipakoiset) osat kuitenkin takertuvat ympärillä olevaan rasvaan ja epäpuhtauksiin imaisten ne kiinni vanulapun pintaan. Tämän tapahtuman voit tsekata tuosta havainnollistavasta piirustuksestani ;D

Herääkin kysymys (ja paniikki) siitä, miten me olemme saaneet kasvomme puhtaiksi tähän asti? No periaatteessa samalla tekniikalla. Myös saippuan karboksyylihapot muodostavat nimittäin näitä misellejä. Perinteisistä saippuoista eroten, misellivedet ovat erittäin laimeita ja sisältävät erilaisia tensidejä, jolloin ne voidaankin jättää iholle puhdistuksen jälkeen ilman ihon ärsyyntymistä.

Täten olen vakuutettu. Muutamat blogin kautta saamani misellivedet tulevatkin käyttöön tältä istumalta. Garnier on odotellut laatikossa jo jonkin aikaa ja etenkin tämä Cattier Parisin luonnonmukainen versio kiinnostaa. Se sisältää nimittäin ruusuvettä, manteliöljyä ja aloe veraa, ahh :)

Uutta tietoa vai tuttua kauraa? Vai kenties "I really don't care".

Lisää juttua aiheesta: Labmuffin.com ja Vogue.co.uk.
SEURAA / FOLLOW: BLOGLOVIN' / FACEBOOK / Feedly / INSTAGRAM

Kommentit

Tiina (Ei varmistettu)

Hauska tietää, että kuinka tämä homma toimii. :) Aloin pari kuukautta sitten käyttämään tätä ihmeainetta, ja olen kyllä ollut hyvinkin tyytyväinen.

annemaris (Ei varmistettu)

mä oon käyttänyt koko syksyn nivean misellivettä. se on kyllä selvästi parantanut mun ihon kuntoa :)

Erika Naakka
NUDE

Joo mäki sain vasta eilen tietää, että Nimeallakin on misellivesi! Se on mennyt kyllä meikältä ihan totaalisesti ohi. Koskakohan Lumene tekee oman versionsa ;)

H (Ei varmistettu)
Katri (Ei varmistettu)

Siis poistaako tämä oikeasti kaiken meikinkin ihosta, meikkivoiteen ja kaiken pakkelin?? Ja silmämeikit ja kaikki? Eikä huuhdella vedellä ollenkaan? Kuulostaa äkkiseltäänjotenkin vähän ällöltäkin, mutta ois mulle ainakin kyllä aivan luksus, koska lukeudun näihin laiskoihin puhdistajiin nimenomaan. Vuosikaudet oon puhdistanu Erisanin puhdistusgeelillä koko naamani silmämeikkejä myöten.. toivottavasti en oo tehny hirveesti hallaa. Ihoni on kuivuuteen taipuvainen myös.

annemaris (Ei varmistettu)

mä käytän tätä sen jälkeen, kun olen puhdistanut meikin meikinpuhdistusaineella. misellivesi on kuin viiminen silaus, joka varmistaa sen ettei naamaan jäänyt yhtään meikinjäämiä.

Katri (Ei varmistettu)

Niin, ja se vielä, että kuluukohan tätä tuotetta (+vanulappuja!) hirveä määrä, kun vettä ei käytetä lainkaan..? Itse en vanulappuja käytä meikinpoistossa kun tosiaan tolla Erisanilla + vedellä vaan naamani pesen.

Sissi (Ei varmistettu)

Ostin Bioderman misellin reissusta, kun sitä ei Suomessa myydä ja halusin kokeilla, koska ulkomaiset kauneusbloggaajat kehuvat sitä niin paljon. Siis erityisesti Biodermaa :) Kesähelteillä kuitenkin tuntui, että iho puhdistu ihan kokonaan ja olenkin pessyt illalla kasvot niin kuin aikaisemmin, mutta käyttänyt aamupesuun misellivettä. Se on tarpeeksi kevyt ja mieto tapa puhdistaa kuiva ja ärtynyt iho. Kosmetologini suositteli pesemään aamullakin kasvot muulla kuin pelkällä vedellä, vaikka tästä taitaa olla vähän eri koulukuntia. Mutta joo, olen tykännyt ja tuollainenhan on reissuun ihan älyttömän kätevä, kun sama tuote käy kaikkeen puhdistukseen.

Suvii (Ei varmistettu)

Sisältääkö nämä öljyjä tai lähinnä sopiiko ripsipidennyksien kanssa käytettäväksi vai viekö nekin mukanaan? :-)

Salla (Ei varmistettu)

Sun kuva ja tekstihän on tässä ristiriidassa. Kuvassa hydrofobiset päät tarttuvat meikkiin ja likaan, ja tekstissä kirjoitat että hydrofiiliset eli vesihakuiset päät tarttuvat rasvaan.

Mutta muuten tää kuulostaa kyllä liian ihmeellistä ollakseen totta, mutta kuitenkin niin järkevältä. :D Täytynee varmaan testata.

T. toinen biologi

Erika Naakka
NUDE

Haha nonni kiva aivopieru just kriittisessä kohdassa. Mutta siis kuva on oikein ja korjasin tekstinkin :) Kiitti!

Myy (Ei varmistettu) http://www.nutturapaa.com

Hih, hieno kuva! :D

Katri (Ei varmistettu)

No eihän siinä sitten ole mitään eroo tavis kasvoveteen nähden jos eka pitää kuitenkin meikit pestä erikseen eri aineilla! Ainakaan meikäläiselle.. :/ Olen todella huono ja laiska käyttämään yleensäkään kasvovettä. Jos mitään muuta ei tarvis käyttää iltapesussa kuin vain sitä, niin sit voisin käyttää.

Erika Naakka
NUDE

Niin siis tällä pestään ne meikit pois ;)

Mari (Ei varmistettu)

Ah mä niin rakastan kun oppii jotain uutta ihonhoitoon liittyvää! Kiitos tosi paljon sulle, sun blogi on minun mielestä parhain suomenkielinen kauneusblogi! ☆

Erika Naakka
NUDE

Voi kiiiiiitos paljon! :) <3<3<3

Riikka L (Ei varmistettu)

Itse olen hurahtanut ihan täysin tuohon Biodermaan, se on yksinkertaisesti paras tuote meikinpoistoon mitä olen ikinä koittanut! Luin siitä hyviä arvosteluja ja nappasin keväällä Pariisista saman tien kaksi isoa 500 ml pulloa ja yhden matkakokoisen mukaan. Olen siis käyttänyt sitä päivittäin meikin poistoon pääsiäisestä saakka ja ekassa pullossa on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä, eli on todella riittoisaa! Se myös poistaa silmämeikit parhaiten, esim. Benefitin They're real ripsari ja eyeliner lähtee ihan tuosta vain, kun en meinannut sitä saada edes Benefitin omalla, juuri näille tuotteille tarkoitetulla poistoaineella irti. :D Lisäksi pintakuiva ihoni kiittää kun en lotraa veden kanssa jatkuvasti. :)

Katri (Ei varmistettu)

No niin, no sitten jes! :) kun nimim. annemaris tuossa vaan kertoi käyttävänsä ihan samoin kuin tavallista kasvovettäkin.. meikinpesun jälkeen viimeistelynä. Eihän siinä sitte mitään uutta ja kokeilun arvoista oliskaan. Mutta. Kyllä minä nyt taidan ostaa pamauttaa moisen ja kokeilla! Kiitos :)

hannian (Ei varmistettu)

Kuulostaa mahtavalta!! Kiitos paljon tästä postauksesta ja havainnollistavista kuvista! :)

Mousse (Ei varmistettu) http://kivipuuteri.blogspot.fi/

Misellivedet ovat ihan parhaita. Käytän niitä meikinpuhdistuksen viimeistelyyn, mutta joskus putsaan koko meikin pois ja toimii :)

Jaana B (Ei varmistettu)

Hei, parempi kommentoida myöhään kuin ei milloinkaan: tämä on paras selitys kosmetiikan toimivuudesta mitä olen koskaan lukenut! Kiitos!!

Erika Naakka
NUDE

Kiitos itsellesi kivasta kommentista :)

Sms (Ei varmistettu)

Itse olen käyttänyt tota Garnierin versiota, se on aivan huippu ! Perusmeikin puhdistamiseen menee kaks vanulappua. Mutta tälläisenä maalaistollona en oo osannu suomentaa ainesosalistaa sen vertaa et tietäisin sisältääkö ko tuote öljyä ? Ripsipidennysten kanssa en oo siis uskaltanu silmämeikkiä kokeilla tuolla poistaa, mitä mieltä oot ? :)

Panda (Ei varmistettu) http://www.pieceofpanda.com

Itelläni on käytössä Garnierin ja Nivean pullot, tykkään! Garnier oli ihan huippu seuralainen kesän festareilla !

Sanna (Ei varmistettu)

Ostin Garnierin veden testiin enkä nyt ole ihan vakuuttunut. Koitin poistaa koko meikkiä mutta eihän tuolla saa ripsiväriä pois, ainakaan kunnolla. Pohjameikkiäkin sai poistaa aika pitkään ennen kun tuli puhdasta. Onko tämä tekniikkalaji mitä häh?

Erika Naakka
NUDE

Onko sulla kuitenkin ihan vedellälähtevä ripsari? Mä en poista näillä koskaan silmämeikkiä, tarviin siihen vahvemmat tökötit. Mutta pohjameikki lähtee tosi hyvin! Garnierin versiota en tosin ole koskaan testannut.

Liina85 (Ei varmistettu)

En kyllä tajua, mitä hyötyä tämmösestä misellivedestä on, jos kuitenkin otetaan tujummat meikit pois muilla aineilla. Kasvovesi ajaa ihan saman asian. Huvittavia tällaset villitykset.

Kommentoi