Morsiamen ostoslista

NUDE

Mainitsinkin, että ystäväni Katja on menossa naimisiin ja häät koittavat elokuussa. Sitä ennen pitäisi saada meikkipussi kuntoon, jotta hääpäivänä meikistä saa kuulaan, kestävän ja raikkaan. Olen antanut Katjalle tuotevinkkejä läjäpäin, mutta päätin koota ne kunnolla yhteen ja jakaa parhaat tuotevinkit myös teille! 

KESTÄVÄ POHJA

Pohjameikki, joka ei vaadi jatkuvasti korjailua on ehdottomasti häämeikin tärkein palanen. Pohjan pitää pysyä T-alueella mattapintaisena, sillä jatkuva puuterin lisääminen tekee meikistä päivän mittaan pakkelimaisen ja epätasaisen. Siksi hyvät primerit ja peittävä meikkivoide täytyy morsiamelta ehdottomasti löytyä.

Pohjustustuotteeksi eli primeriksi käy oikeastaan monikin silikonia sisältävä tuote. Ne tekevät ihosta tasaisen, häivyttävät ihohuokosia ja eristävät meikkivoiteen ihon omasta rasvasta, jolloin ihosta pukkaava tali ei pilaa pohjaa. Hyvän primerin avulla et tarvitse välttämättä puuteria lainkaan! Katjalle suosittelin NYXin Pore Filleriä, sillä se on edullinen ja tosi toimiva.

Ehkäpä primeriakin tärkeämpi on kuitenkin hyvä meikkivoide. Ja tähän kannattaa panostaa niin rahallisesti kuin ajallisestikin; sopivan tuotteen löytäminen vaatii kärsivällisyyttä ja monia kokeilukertoja. Häihin hyvä meikkivoide on sellainen joka peittää jo hyvin ohuella kerroksella, jolloin tuotetta ei tarvitse kerrostaa ja vältytään jälleen pakkeliefektiltä. Meikkivoiteiden kestävyydessä on myös isoja eroja, joten siihen kannattaa myös kiinnittää huomiota.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-place -meikkivoide (täältä) jättää ihon supertasaiseksi ja virheettömäksi jo yhdellä kerroksella. Pohjasta tulee mattapintainen, mutta kuivaihoisten ei kannata tällaisia tuotteita kavahtaa. On parempi kosteuttaa iho kunnolla ennen pohjameikin tekoa, kuin hakea kosteutusta meikkivoiteesta. Näin kiillon kontrolointi on helpompaa.

Katjalle suunnittelimme meikkipohjan kevyttä bakingia. Kuten edellisessä videossani kerroin, lopputuloksesta ei oikealla tekniikalla tule pakkelimainen vaan vain mattapintainen ja super-hyper-pysyvä. Tämä homma tehdään irtopuuterilla kaikille rasvoittuville alueille eli otsalle, nenänpieliin ja leukaan sekä silmänalusmeikin kiinnittämiseen. Tuotevinkkinä perushyvä Lumenen Sheer Finish -irtopuuteri.

Kuulaus on mielestäni myös tärkeä osa morsiamen meikkiä. Vaikka muualla ihon täytyy olla mattapintainen, kuuluu poskipäiden hehkua raikkaina kuulautta. Rasvaisuus ja hehkutuotteilla saatu kuulaus ovat myös kaksi täysin eri asiaa. 

Kestävä hehku syntyy voidemaista ja puuterimaista tuotetta yhdistelemällä. Levitä siis voidemainen tuote alle poskipäille, amorinkaareen ja kulmakuulle ja sipaise kevyesti puuterimainen kuultotuote päälle. Oma suosikkikomboni on ollut jo pitkään RMS Beauty Cream Eye Shadow (täältä), sävyssä Lunar ja päälle sipaisu theBalm Mary-Lou Manizer Luminizer -hehkupuuteria (täältä) päälle. Täältä löydät videotutorialin aiheesta.

Päivetystä haetaan tietysti itseruskettavasta, mutta myös aurinkopuuteri on hyvä olla muotoilemaan kasvoja ja tuomaan eloa. Arskapuuteriksi annoin Katjalle mukaan NYXin uuden Highlight & Contour Pro Paletten, josta löytyy sävyjä niin varjostuksiin, korostuksiin, peruspuuteriksi ja tietysti aurinkopuuteriksi.

SILMÄT JA HUULET

Kaikkien silmämeikkien tärkein osuus on hyvä primer. Ja sellainen löytyy in my opinion vain yhdeltä merkiltä: Urban Decaylta. Suosittu MAC Paint Pot ei itselläni jaksa pitää luomiväriä kertymästä luomivakoon, mutta UD:n Eyeshadow Primer Potion tekee sen satavarmasti. Jos sulla ei vielä ole tätä niin hyvänen aika, NYT sen hommaat! Feeluniquesta saat muuten -10% alennusta koko ostoksesta koodilla ERIKANAAKKA10, kun ostat yli 30 eurolla ;)

Hyvältä luomiväriltä vaaditaan hyvää pigmenttipitoisuutta ja ei liian jauhoista koostumusta. Urban Decayn luomivärit ovat varma valinta ja koska Katjalle suunnittelimme silmämeikkiin roosan sävyjä, on Naked 3 -paletti tässä kohtaa paras valinta. Mutta hyviä värejä löytyy myös mm. MAC:lta ja edullisesti IsaDoralta. Mutta kuten sanoin, tärkeintä on pohjustus, joten jos se on kunnossa, voi luomiväri olla astetta edullisempikin.

Ripsivärillä ei mielestäni ihan hirveästi ole väliä, kunhan se on vedenkestävä. Trio-irtoripsitupsuja taas suosittelen lämpimästi. Niillä saat luonnollisen, mutta näyttävän lopputuloksen ilman, että tarvitsee huolehtia ripsinauhan irtoamisesta. Kiss Haute Couture -triot on helpompi kiinnittää kuin yksittäiset ripsitupsut, joita saa asetella oikeaan suuntaan ihan tosissaan. Näitä löytyy edullisesti (alle 10 e) esimerkiksi Sokoksilta ja yllärinä olen bongannut näitä myös Tokmanneilta (ja ostanut koko hyllyn tyhjäksi). 

Morsiamen huulimeikissä tärkeintä on löytää oikea sävy. Suunnittelimme Katjalle luonnollista roosaan taittavaa kiiltopunaa, joten yksi hyvä vaihtoehto voisi olla mattapunan tai huultenrajauskynän ja huulikiillon yhdistäminen. Mattapuna toisi pohjalla pysyvyyttä ja antaisi huulille tasaisen sävyn ja kiilto tekisi huulimeikistä morsiamelle sopivan. NYXiltä löytyy ihania nudensävyisiä Soft Matte Lip Cream -mattapunia, joista sävy Milan voisi olla tässä hommassa paras.

Hyviä kiiltoja löytyy monelta eri merkiltä, itse olen tykästynyt Lumenen uuteen Arctic Lip Glossiin sävyssä 01 Shimmer. Huultenrajauskynien kuningas taas tulee Oriflamelta. TheOne Colour Stylist -huultenrajauskynä sävyssä Perfect Pink hommataan ehdottomasti morsiamen laukkuun.

Tuliko tuotevinkit tarpeeseen? :)

Postaus sisältää yhteistyölinkkejä.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/05/taas-tanaankin.html

Ihania tuotteita!

Tuuli S. (Ei varmistettu)

Moi Erika! Ajattelin kommentoida itse ensi vuonna naimisiin menevänä makeup-junkiena, että tuo uudessa pakkauksessa oleva UDPP ei toimi minulla ainakaan enää ollenkaan. Tein vähän tutkimusta netissä ja ilmeisesti siihen on lisätty jotakin ainesosaa, joka tekee siitä hieman ns. öljyisempää kuin aikaisemmin. Minulla on jäljellä vielä muutama tippa vanhassa pakkauksessa ja olen verrannut niitä käytössä, vanhassa pakkauksessa oleva on selkeästi kuivempaa ja uudessa oleva öljyisemmän tuntuinen. Vanhalla tehty silmämeikki pysyy kuin unelma ja uudella pohjustettu oli aivan järkyttävän näköinen päivän jälkeen. Tietysti tämä on vain henkilökohtainen kokemus niinkuin kaikkien meikkituotteiden osalta, mutta ajattelin vain varoittaa, ettei tule yllätyksiä varsinaisena hääpäivänä. Muillakin on ilmeisesti ollu samanlaisia kokemuksia. Sinänsä harmi, koska UDPP on ollut jo vuosia aivan suosikki ja ahdistaa, kun pitää löytää uusi tilalle :D

satu124514 (Ei varmistettu)

Hei mulla on ollut sama ongelma! Kannattaa kokeilla Too Faced merkin Shadow Insurance primeria. Se toimii ainakin mulla paremmin kuin UDPP! Sitä saa tilattua Suomeen useimmista meikkien verkkokaupoista.

Keksi76543 (Ei varmistettu)

Nyx pore filler ei toimi kyllä yhtään! Kuivattaa ihon ja jättää naaman täyteen outoa haiventa. Kannattaa varsinkin hääpäivää varten panostaa kunnon pohjustusaineisiin eikä tuollaiseen b-luokan roskaan.

Erika Naakka
NUDE

Whaaat mulla toimii ihan täydellisesti! Mutta joo kuten sanoinkin niin testailu ennen hääpäivää on tärkeää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka!
Mikä sävy sulla on tosta Estee Lauderin meikkivoiteesta? :)

Erika Naakka
NUDE

Mulla on 2C3 Fresco :)

Kommentoi