Näin teen meikkipohjan juhliin

NUDE

Saan usein kysymyksiä pohjameikistäni ja tuotteista, joita siihen useimmiten käytän. Pidän meikin tärkeimpänä osana tasaista ja kuulasta ihoa ja etsin jatkuvasti uusia tuotteita, joilla nämä seikat toteutuisivat mahdollisimman hyvin. Ajattelinkin nyt näyttää teille tämänhetkisen pohjameikkirutiinini, jota tekin voitte kopsata kesän juhlissa :) En siis tee tällaista joka arkipäivä, vaan vain silloin, kun vaadin meikiltä koko päivän kestävyyttä ja vähän lisää lisäpeittävyyttä.

Ennen minkään meikin tai primerin levittämistä kosteutan ihon hyvin. Usein myös kuorin ihon päivää ennen juhlia, jolloin seuraavana päivänä iho näyttää terveeltä ja kuulaalta :)

1. Primeria käytän vaihtelevasti. Itselläni on tällä hetkellä käytössä bareMineralsin pohjustusaine, joka todella tekee ihosta sileän, mutta päivittäin käytettynä se ei varmasti tekisi hyvää ihohuokosille. Eli jos haluat sileyttä ja lisäkestoa meikille, aloita primerilla. Tämä Lumenen Crystal Radiance Primer, jota olen jo käyttänyt kauan, ei niinkään silota ihoa, mutta antaa roimasti kuulautta meikkivoiteen alla tai seassa käytettynä. Siksi olenkin käyttänyt sitä etenkin poskipäillä ja kulmaluulla :) Levitys käy näppärästi sormin tai pienehköllä meikkivoidesiveltimellä.

2. Meikkivoide vaihtelee minulla parin kuukauden välein. Joskus innostun tällaisista superkuulaista tuotteista, joskus taas kaipaan vähän enemmän tasoitusta esimerkiksi ihon sävyyn. Nyt kesän tullen olen palannut tähän kevyeen Lumenen Seerumi Meikkivoiteeseen (saatu), johon joskus saatan sekoittaa tipan Lancômen Photogenic Lumessence -meikkivoidetta peittävyyttä tuomaan. Meikkivoiteen levitän useimmiten sormin, mutta joskus jaksan hifistellä myös siveltimien kanssa ;)

3. Ostettuani ystävältäni Reetalta tämän Make-Up Studion Face It Cream Foundation -voidemaisen meikkivoiteen, en ole juurikaan pystynyt pysymään siitä erossa :) Stressinäpyt tarvitsevat usein kevyttä peittämistä ja tämä paksuhko meikkivoide on siihen hommaan täydellinen! Siksi voidemaisen meikkivoiteen jälkeen levitänkin tätä kevyesti T-alueelle Real Techniquesin Expert Face Brush -meikkivoidesiveltimellä (saatu). Tässä vaiheessa peitän myös mahdolliset finnit kunnolla peiteaineella.

4. Ja sitten omaan ongelmakohtaani eli tummiin silmänalusiin. Tähän hommaan olen etsinyt täydellistä tuotetta jo vuosia ja hyviä olen löytänytkin. Yleensä käytän Make Up Storen Cover All blue -peiteainetta tai tätä Benefitin kuuluisaa Erase Pastea, jota voi tilata esimerkiksi FeelUnique.comista. Lisäksi silmäluomeni ovat tummat, joten levitän myös niille ohuen kerroksen peiteainetta.

5. Viimeisenä steppinä itse pohjameikissä on höyhenenkevyt puuterointi :) Kevyt tämä on siksi, että usein se viimeinen puuterikerros tekee meikistä liian pakkelimaisen ja vie pois kaiken kuulauden. Tässä käytän tällä hetkellä bareMineralsin Mineral Veiliä (täältä), jota levitän siveltimellä otsalle, leukaan, nenänpieliin ja vähän silmien alle peiteaineen kiinnittämään.

6. Lopuksi maalataan vielä kalpeus pois aurinkopuuterilla ja poskipunalla ;) Tästä stepistä lisää vielä torstaina, kun esittelen tämänhetkiset lempparini! :)

Kommentteja/kysymyksiä/mielipiteitä/höpötyksiä?

Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla, Bloglovin’:ssa ja Instagramissa.

 

Kommentit

hanna (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Onnistuapa meikkipohjan teko noin helposti. Peittoa tarvitaan runsaasti enemmän ja on hankala saada peittävä pohja aikaan ilman kakku-lookkia. Oikeilla välineillä ja tekniikalla se onnistuu, mutta vie paljon aikaa :) Kauniin meikin sait aikaan :)

hanna
www.hannamariav.com

Erika Naakka
NUDE

Joo mullakin itseasiassa on tota, mutta en jotenkin ole osannut käyttää sitä oikein missään. Mutta kiitos vinkistä! :)

Erika Naakka
NUDE

Se on kyllä totta. Mulla ei nykyään tuota peitettävää ihan hirveästi ole, joten nämä ohjeet toimivatkin juuri suht hyväihoisille. Vinkkejä hyviin peiteaineisiin ja -välineisiin otetaan silti mielellään vastaan! :)

annemaris (Ei varmistettu)

mun personal vinkki: älä spreijaa sitä suoraan naamaan :D tuntuu samalt ku ois kävelly rankkasateessa :D

Erika Naakka
NUDE

Kiitos :) Mulla on se kaikista vaalein, onkohan se nyt nimeltään Fair? :)

annemaris (Ei varmistettu)

itse oon käyttänyt MACin fix+ -spraytä silloin kun on paljon puuterituotteita kasvoilla ja tulee sellanen kakkueffekti. toi spray kosteuttaa ihon ja vie pois sen jauhomaisen effektin mikä puuterista jää. kasvoille jää myös kiva kuulto tuotteen lisäämisen jälkeen.

tässä hyvä review tuotteesta:

Erika Naakka
NUDE

Haha kokeiltu jo! :DD

Annika (Ei varmistettu)

Lähiaikoina on tulossa aika monia juhlatilaisuuksia ja olin ostanut joskus hyvään hintaan tekoripset kokeiltavaksi. Kiinnittäminen ei varmaankaan osoittautuisi ongelmaksi, mutta kokeilin niitä ilman liimaa aivan ripsien tyveen ja ne olivat aivan liian pitkät :D ajattelin vaan, että voiko niitä mitenkään leikata pituussuunnassa saamalla hyvää jälkeä?

Erika Naakka
NUDE

No tietenkään en mikään asiantuntija ole, mutta musta tuntuu, ettei niitä voi oikein järkevästi lyhentää :/ Mutta eihän se haittaa, vaikka ne antaisivatkin roimasti lisäpituutta omiin ripsiin! ;)

Satu (Ei varmistettu)

Hei,

ihanan tasaisen pohjan sait tehtyä. Mitä oot mieltä noista mineraalipuutereista....korostaako vain juonteita ja ihohuokosia?

Erika Naakka
NUDE

No puuterit ei varmasti sitä tee mutta ne jauhemaiset meikkivoiteet ehkä voivat juonteita korostaa, niinku muutkin puuterimaiset pohjameikit. Ihohuokosten kanssa en ole samaa huomannut ja olen tosi tkästynyt Baremineralsin meikkeihin :)

ansu (Ei varmistettu)

Hei! Sellasta kyselisin tosta Erase Pastesta et mikä niistä kolmesta tummuusasteesta sulla on? Itselläkin melko vaalea iho, mutta vaikea näin netin kautta sanoa.. Hyvät, tarkat ja yksinkertaiset ohjeet oot tänne laittanu näihin, auttaa kummasti! :)

Kommentoi