Ohjeet: kolmen vaiheen kulmakarvat

Vietimme vuodenvaihteen Turussa ystäväporukalla ja ennen, kun bileet oli kunnolla polkaistu käyntiin, pyysi illan emäntä minua auttamaan kulmakarvojen meikkaamisessa. Suostuin tietysti ja huomasin häntä meikatessani, että olen kuin vahingossa luonut helpon kaavan, jolla vain kolmella askeleella kulmista saa luonnollisen ehostetut. Siinä rupatellessamme painoin tietysti mieleeni, että tästä on ehdottomasti tehtävä tutorial.

täydelliset kulmakarvat ohjeet.jpg

Tykkään nykyään todella luonnollisista kulmista. Ei edes haittaa, vaikka ne olisivat harvat tai ohuet, kunhan niitä ei piirrä tummalla kynällä paksuiksi madoiksi. Kulmien oma muoto saa näkyä ja mielellään ne pinsetitkin kannattaa jättää vähäksi aikaa jäähylle. Jos kulmien ehostaminen tuottaa sinulle edelleen päänvaivaa tai haluat vaihtaa kulmien meikkaamisen astetta luonnollisempaan ja yksinkertaisempaan, kokeile tätä kolmen vaiheen kulmakarvakaavaa:

kulmakarvat ohjeet 3.jpg

1. Rajaa tarkasti kulmakarvojen alareuna. Piirrä siis rohkeasti kulmakarvakynällä suora viiva kulmiesi aivan alareunaan. Tässä kohtaa voit myös vähän kikkailla ja paksuntaa kulmiasi piirtämällä viiva aaaaivan aavistuksen omien kulmiesi alapuolelle.

2. Häivytä reuna harjalla. Häivytä viivasta pahin selkeys pois harjaamalla kulmia ylöspäin kulmakarvaharjalla.

3. Täytä aukot ja harvat kohdat pienillä viivoilla. Kulmat pysyvät luonnollisennäköisinä, kun piirrät kynällä vain pieniä viivoja omien kulmiesi joukkoon. Näin kulmat tuuheutuvat ja reunoja saa selkeytettyä. Itse joudun värittämään ihan kunnolla tuon loppupään raon, mutta muutoin pysyttelen pienissä ohuissa vedoissa. Lopuksi voit vielä sipaista kulmiin kulmakarvageeliä antamaan niihin vielä vähän lisää skarppiutta.

täydelliset kulmakarvat ohjeet 2.jpg

Millainen tuote sitten olisi kaikista helppokäyttöisin? Mielestäni liian pehmeät kulmakarvakynät eivät ole parhaita aloittelijoille, sillä niillä värin määrää on vaikeampi hallita ja jos painat vahingossa vähänkin liikaa, saat aikaiseksi tumman möykyn, jota ei välttämättä harjaamalla saa pois. Myös voidemaiset tuotteet jättäisin ammattilaisille, sillä niissä oleva vahva pigmentti on jälleen paljon vaikeampi hallita. Helpoin kulmatuote on kovahko, omien kulmakarvojen sävyinen, terävä ja mielellään kierrettävä, jolloin kynää ei tarvitse teroittaa.

Oma lempparini on ehdottomasti Urban Decayn Brow Beater, joka on Anastasia Beverly Hillsin kuuluisaa samanamuotoista Brow Wiziä ihan hieman pehmeämpi, jolloin ihoa ei tarvitse kummoisemmin hinkata, mutta väriä ei tule liikaakaan. Kärki on pieni, joten sillä on helppo piirtää kulmiin karvoja imitoivia pieniä viivoja. Se pysyy tietysti hyvin paikoillaan ja vielä lisäpointseja se saa toisessa päässä olevasta pienestä kulmakarvaharjasta. Omani on sävyssä Dark.

blogit.fi + bloglovin’ + facebook + instagram

Lue myös:
Tässä kulmageelissä on voimaa
Arkiaamujen pelastus – kulmakarvojen värjäys kotona

Kommentit (8)
  1. Oi, miten kauniin luonnolliset kulmakarvat tällä kaavalla syntyivätkään! Itse suosin vastaavaa lookia arjessa, mutta vahvan silmämeikin pariksi teen mielelläni hieman vahvemman kulmameikin myös 🙂

    1. Joo mullakin tää on aikalailla arkikäytössä ja juhlameikin kanssa käytän kulmissa vielä puuterista kulmaväriä tummentamaan lookia 🙂

  2. Täytyy kyllä sanoa et sulla on luonnostaan niin hyvät kulmat että ne on kyllä aika helppo muotoilla. 🙂
    Mutta ostin juuri tänään vastaavanlaisen kynän Essenceltä ja aion taas jatkaa harjoittelua ohjeidesi mukaan.. ei vaan ole helppoo saada luonnollisen näköistä lopputulosta omaan naamaan. Miten pitkät kulmakarvat oikeen pitäisi olla? Itsellä ne tuntuu olevan määrään nähden turhankin pitkät ja ulkonevat. Pitäisköhän niitä lyhentää?? En ole uskaltanut kokeilla weet-trimmeriä. Mistähän johtuu että näyttää siltä kuin rajaisit alahuulesi jotenkin pienemmäksi mitä se on..Teetkö näin vai kuvittelenko vaan?

    1. No pituudesta on vaikeaa sanoa mitään tarkkaa. Itse leikkaan omia kulmiani joskus lyhyemmäksi harjaamalla ne ensin suoraan ylöspäin ja sitten vain leikkaamalla pienillä saksilla vähän kärjistä pois 🙂 Eli lyhentäminen on ihan ok!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *