Ohjeet: kolmen vaiheen kulmakarvat

Vietimme vuodenvaihteen Turussa ystäväporukalla ja ennen, kun bileet oli kunnolla polkaistu käyntiin, pyysi illan emäntä minua auttamaan kulmakarvojen meikkaamisessa. Suostuin tietysti ja huomasin häntä meikatessani, että olen kuin vahingossa luonut helpon kaavan, jolla vain kolmella askeleella kulmista saa luonnollisen ehostetut. Siinä rupatellessamme painoin tietysti mieleeni, että tästä on ehdottomasti tehtävä tutorial.

täydelliset kulmakarvat ohjeet.jpg

Tykkään nykyään todella luonnollisista kulmista. Ei edes haittaa, vaikka ne olisivat harvat tai ohuet, kunhan niitä ei piirrä tummalla kynällä paksuiksi madoiksi. Kulmien oma muoto saa näkyä ja mielellään ne pinsetitkin kannattaa jättää vähäksi aikaa jäähylle. Jos kulmien ehostaminen tuottaa sinulle edelleen päänvaivaa tai haluat vaihtaa kulmien meikkaamisen astetta luonnollisempaan ja yksinkertaisempaan, kokeile tätä kolmen vaiheen kulmakarvakaavaa:

kulmakarvat ohjeet 3.jpg

1. Rajaa tarkasti kulmakarvojen alareuna. Piirrä siis rohkeasti kulmakarvakynällä suora viiva kulmiesi aivan alareunaan. Tässä kohtaa voit myös vähän kikkailla ja paksuntaa kulmiasi piirtämällä viiva aaaaivan aavistuksen omien kulmiesi alapuolelle.

2. Häivytä reuna harjalla. Häivytä viivasta pahin selkeys pois harjaamalla kulmia ylöspäin kulmakarvaharjalla.

3. Täytä aukot ja harvat kohdat pienillä viivoilla. Kulmat pysyvät luonnollisennäköisinä, kun piirrät kynällä vain pieniä viivoja omien kulmiesi joukkoon. Näin kulmat tuuheutuvat ja reunoja saa selkeytettyä. Itse joudun värittämään ihan kunnolla tuon loppupään raon, mutta muutoin pysyttelen pienissä ohuissa vedoissa. Lopuksi voit vielä sipaista kulmiin kulmakarvageeliä antamaan niihin vielä vähän lisää skarppiutta.

täydelliset kulmakarvat ohjeet 2.jpg

Millainen tuote sitten olisi kaikista helppokäyttöisin? Mielestäni liian pehmeät kulmakarvakynät eivät ole parhaita aloittelijoille, sillä niillä värin määrää on vaikeampi hallita ja jos painat vahingossa vähänkin liikaa, saat aikaiseksi tumman möykyn, jota ei välttämättä harjaamalla saa pois. Myös voidemaiset tuotteet jättäisin ammattilaisille, sillä niissä oleva vahva pigmentti on jälleen paljon vaikeampi hallita. Helpoin kulmatuote on kovahko, omien kulmakarvojen sävyinen, terävä ja mielellään kierrettävä, jolloin kynää ei tarvitse teroittaa.

Oma lempparini on ehdottomasti Urban Decayn Brow Beater, joka on Anastasia Beverly Hillsin kuuluisaa samanamuotoista Brow Wiziä ihan hieman pehmeämpi, jolloin ihoa ei tarvitse kummoisemmin hinkata, mutta väriä ei tule liikaakaan. Kärki on pieni, joten sillä on helppo piirtää kulmiin karvoja imitoivia pieniä viivoja. Se pysyy tietysti hyvin paikoillaan ja vielä lisäpointseja se saa toisessa päässä olevasta pienestä kulmakarvaharjasta. Omani on sävyssä Dark.

blogit.fi + bloglovin’ + facebook + instagram

Lue myös:
Tässä kulmageelissä on voimaa
Arkiaamujen pelastus – kulmakarvojen värjäys kotona
 

Kommentit (8)
  1. Heippa. Tee juttu olemattomien kulmakarvojen ehostuksesta kiitos kun niitä on vähän siellä täällä ja karvoja puuttuu, että miten meikkaat parhaiten sellaiset kulmat.

    1. Aamen! Nää tutoriaalit on aina tehty valmiiksi tuuheille ja paksuille kulmille, onhan ne nyt huomattavasti helpompi meikata kuin ohuet ja harvat. Muistelen että jossain postauksessa kulmakarvoista, olisko niiden kestovärjäyksestä, valittelit Erika että sinun kulmasi olisivat harvat, niin se ei kyllä pidä paikkaansa, nehän on tuuheat ja muotokin ihanteellinen. Näkisitpä minun onnettomat haiveneni, niiden kanssa tuskailen joka kerta meikatessani, miten saisin ne edes jotenkin symmetrisesti kun kasvavat ihan erilaisiksi, ja ihan väärään suuntaan.

  2. Piirrätkö alareunan rajan vaan kulmakarvan korkeimpaan kohtaan asti vai kulmakarvan häntään saakka?

    1. Haha en osannut eilen vastata tähän vaan piti odottaa tähän aamuun että tajuan, mihin asti viivaa vedän. On tullut niin automaatilla etten osannut ajatella miten sen teen 😀 Mutta siis, korkeimpaan kohtaan asti vedän ihan selkeän suoran viivan. Sitten kulmien alenevaan osaan en tee niin tarkkaa ja suoraa viivaa, vaan vetelen pitkähköjä viivoja sinne alareunaan. Mutta aikalailla samallalailla koko kulmien pituus 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *