Pakkelimaisen meikin syyt ja ratkaisut

NUDE

Nyt on kuulkaas sellainen videovinkki, että tämä kaikkien kannattaa pistää kirjanmerkkeihin ylös! Kulttimeikkimerkki Makeup Geekin perustaja Marlena tekee nimittäin aivan mahtavia meikkivideoita merkin Youtube-kanavalle. Bongasin sieltä todella informatiivisen videopätkän, jossa Marlena kertoo syitä pakkelimaisen meikkiin ja vinkkejä ja ohjeita alla näkyvän lopputuloksen välttämiseen. Joten nyt se baking seis ja muistiinpanoja rustaamaan! ;)

Tähän syyllistyn usein itsekin. Silmänaluseni ovat unenmäärästä täysin riippumatta todella tummat ja olen välillä vähän pakkomielteinenkin niiden peittämisen kanssa. Siksi välillä tulee ylilyöntejä ja juonteisiin kertyneestä pakkelimaisesta meikkikerroksesta saa huomata, että nyt tuli liikaa.

RATKAISU: Hanki peittävämpiä tuotteita. Näin tuotetta ei tarvitse levittää iholle montaa kerrosta, vaan yksi ohut kerros riittää. Voisi kuvitella, että peittävän tuotteen käyttäminen saa näyttämään pakkelinaamalta, mutta tässä jutun juoni menee päinvastoin. Mitä vähemmän tuotetta, sitä luonnollisemman näköinen lopputulos. Sama sääntö koskee näppylöitä. Levitä sen päälle yksi kerros superpigmenttistä peiteainetta, älä kolmea kerrosta puolipeittävää tuotetta.

Oletko muistanut kiinnittää huomiota meikkiesi säilyvyyteen? Vanhat meikkivoiteet voivat nimittäin ajan mittaan alkaa paksuuntua. Ne eivät enää levity iholle tasaisesti vaan jämähtävät joihinkin kohtiin paksuiksi kerroksiksi, jolloin lopputulos on läikikäs.

RATKAISU: Meikkivoiteisiin on merkattu kuukausimäärä, josta näet kuinka kauan tuote säilyy avauspäivän jälkeen. Useimmiten tämä on 12 kuukautta, joten jos meikkivoiteesi on yli vuoden vanhaa, hommaa uusi. Ja jos meikkivoide on jostain muusta syystä alkanut paksuuntua, voit kokeilla ohentaa sitä sekoittamalla siihen pari tippaa kasvoöljyä.

Rasvoittuva iho saattaa tarvita kerroksen puuteria, mutta vain ohuen sellaisen. Paksu kerros voi muuttaa kauniin pohjameikin mattapintaiseksi laastikerrokseksi. Lisäksi, kun puuteria levittää meikkivoiteen päälle siveltimellä kovalla kädellä pyöritellen, voi siveltimen harjakset napata iholta mukaansa pienen määrän meikkivoidetta, mikä sitten sekoittuu puuteriin. Tämä kuivahko meikkivoide-puuteri-seos on myös omiaan luomaan kasvoille kunnon pakkelikerroksen. Jos haluat käyttää sivellintä, töpöttele sillä puuteri varovasti paikoilleen, älä hinkkaa.

RATKAISU: Jos ihosi rasvoittuu helposti, hommaa itsellesi kiiltoa ehkäisevä primer ja levitä puuteri meikkivoiteen päälle litteällä sienellä, älä siveltimellä. Painele puuteri hellästi iholle, älä vedä sientä ihoa pitkin ja levitä ohut kerros vain T-alueelle, jos mahdollista.

RATKAISU NRO 2: Jos kuitenkin ehdit jo leipoa meikkisi täyteen puuteria ja lopputulos on tunkkainen, tilanne on vielä korjattavissa meikin viimeistelysuihkeella. Suihkuta kasvoille esimerkiksi MAC Fix+-suihketta, mikä hieman kastelee puuterikerrosta, tuo kuivannäköiseen pintaan jälleen kosteutta ja freesaa meikin.

Yksinkertainen syy siihen, miksi meikki näyttää kuivalta on se, että iho sen alla on superkuiva. Hilseilevän kuivaan ihoon takertuu meikkiä hanakammin, jolloin lopputuloksesta ei voi tulla muuta kuin epätasainen.

RATKAISU: Kosteuta ihoasi oikein olan takaa. Voit kokeilla tehdä esimerkiksi ennen juhlia kosteuttavan naamion. Ja kun olet pessyt sen vaikutusajan jälkeen pois, levitä meikin alle superkosteuttava päivävoide. Itse saatan joskus sekoittaa päivävoiteeseeni pari tippaa kasvoöljyä ja annan seoksen imeytyä ihoon kunnolla ennen meikkivoiteen levittämistä. Tässä vielä alkuperäinen video ja mahtava Marlena:

Tuntuuko, että näistä vinkeistä oli sinulle apua? :)

FOLLOW: BLOGLOVIN' + FACEBOOK + TWITTER + INSTAGRAM

Kommentit

Betternailday (Ei varmistettu) http://betternailday.purkkimafia.fi/

Mites pohjustajat? En ehdi videota katsoa mutta niilläkin on osansa sopassa. Tuntuu, että joidenkin kanssa meikistä tulee pakkelimaisempi vaikka käytössä olisi ihan samat tuotteet kuin paremman pohjustajan kanssa.

vähemmän (Ei varmistettu)

Karmea näköinen tuo yläkuvan nainen. Suomalaiset naiset läträävät meikillä hyvin yleisesti aivan liikaa. Kaikenikäiset. Nuoretkin naiset on ihan "umpeen meikattuja", usein vielä väreillä jotka eivät heille käy. Kaikilla värjätty tukka. Mielestäni lopputulos on vanha, halpa, venäläistyylinen ja vanhanaikainen.

mystery
Vision One

Onpas nättiä naisvihaa tässä kommentissa, saa aina mietityttämään että onko tälläisten laukoja saanut juuri pakit vai miksi naiset vituttaa niin kovasti.

niin paljon kuin itsestä hyvältä tuntuu (Ei varmistettu)

Ylläolevaan kommenttiin sanoisin, että jokainen voisi huolehtia vain omasta meikin määrästään. Ylemmän kuvan meikki on kieltämättä hirveä, mutta vahvakin meikki on oikein tehtynä hyvän näköinen. Muutenkin ihmetyttää, että millä perusteella meikattuja naisia on muka oikeutettua haukkua. Mulle on aivan sama, jos muut ovat meikanneet tai jättäneet meikkaamatta, pidän huolen vain omasta meikistäni ja ulkonäöstäni. Mielipiteensä voi toki sanoa, mutta ei sitä tarvisi haukkumalla tehdä. Tämä on kuitenkin kauneusblogi, joten ei varmaan ihmetytä, jos lukijat tykkäävät meikeistä.

Mä oon muuten nähnyt tuon videon aikasemminkin ja siinä on kyllä hyviä vinkkejä :) Oikeasti peittäviä mutta ohuita meikkivoiteita ja peiteaineita saattaa vain olla hankala löytää. Too Facedin Born This Way meikkivoide ratkasisi meikkivoideongelman omalla kohdallani :)

Hs (Ei varmistettu)

Eikös tuo "karmean näköinen nainen" ole Katy Perry? Ehkä tuo meikki ei olekaan tarkoitettu kevyeksi kauneusmeikiksi vaan näyttämään hyvältä kaukaa kuvissa/lavalta tms. Epäonnistunut pakkelointi kylläkin läheltä katsottuna. En tiedä millaisia meikkihirmuja yllä oleva kommentoija tuntee mutta nopeasti mietittynä omat tutut ja laaja työkaveriporukka on erittäin vähän meikkaavaa. Itse olen se meikkipelle ;) Mutta tälläkin hetkellä vain peitevoidetta, korostustuspuuteria, mineraalimeikkipohja, ripsari, kulmat ja poskipuna. Erittäin kaunis ja kuulas meikki vaikka itse sanonkin. Eikä varsinkaan vanhenna tai rumenna tällaista finneihin taipuvaista punaposkea.

Kiti

Mun ongelma on myös nuo mustat silmänaluset, kiitos hyvästä vinkistä siihen! Täytyy yrittää metsästää joku laadukas peitevoide. :)

Delle (Ei varmistettu)

Minä etsiskelin ohutta, mutta peittävää peiteainetta silmien alle. Kormetiikka myyjän kanssa etsimme ohutta koostumusta, ja ohuin oli Diorilla. Puristan tuubista tipan kämmenselälle ja lämmitän sitä sormen päällä hieroen, ennenkin taputtelen paikoilleen. Näin väriä ei tule liikaa, kuten suoraan aplikaattorilla laitettuna tahtoo tulla.

Delle (Ei varmistettu)

Kokeile Sensain peiteainetta. https://www.sokos.fi/fi/sokos/sensai-concealer-peitekyna-26-ml
Tuote on ohutta, mutta paljon pigmenttiä sisältävä.

EevaRG (Ei varmistettu) http://rabbitglow.blogspot.fi/

Puuterin paikalleen taputtelemis-vinkki oli kyllä hyvä muistutus, välillä kun varsinkin meikkivoiteen kuivumista ei jaksaisi odotella ennen puuteroimista...

Erika Naakka
NUDE

joo sama juttu täällä! :D

Delle (Ei varmistettu)

Meikkaan kulmat sillävälin, kun meikkivoide kuivahtaa. Käytän pikkurillin suojana puuterivippaa, jotta poskeen nojailu ei sottaa meikkiä.

Delle (Ei varmistettu)

Meikkivoiteen jälkeen voi laittaa kulmat, sillävälin meikkivoide ehtii kuivahtaa puuteria varten. Minullekin tuli ihan puskista, tuo puuterin levitys siveltimellä! Aina on toitotettu, miten siveltimellä saa ohuen kerroksen. Vahna kunnon kolmion mallinen meikkisieni voisi sopia puuterin taputteluun? Vai olisiko parempia ehdotuksia?

Vierailija (Ei varmistettu)

Itselläni olen huomannut myös, että naama on vähemmän pakkeloitunut, kun olen sheivannut ylimääräiset naamakarvat. Ne haituvat keräävät hirveästi pakkelia itseensä.

Kommentoi