Passikuvameikki

NUDE

Olemme poikaystäväni kanssa lähdössä Kaliforniaan kahdeksi viikoksi maaliskuun lopulla. Otamme Los Angelesista auton allemme ja ajamme kuuluisaa rantatietä ylös San Franciscoon ja takaisin Losiin. Kaikki vinkit näkemisiin ja syömisiin otetaan muuten ilolla vastaan!

Mutta ennen reissua jouduin hankkimaan uuden passin kohta vanhenevan tilalle. Onnekseni sain huomata, että nykyään ei tarvitse raahautua poliisiasemalle tai edes kuvaajalle asti saadakseen uuden passin! Kuvien ottaminen käy kotistudiossa käden käänteessä ja hakemuksen voi rustata erittäin kätevästi interwebsissä.

Mutta meikäläinenhän ei mene perumeikissä kuvaan, jota saan katsella seuraavat viisi vuotta. Meikkiä passikuvassa saa olla, mutta liian voimakaskaan meikki ei ole sallittu. Toiset meikit taas muuntavat kasvoja enemmäin kuin toiset. Ja mustavalkoisessa kuvassa olisi kiva erottua seinästä.

Tämä vaati tarkan suunnitelman ja taustatutkimuksen passikuvan meikistä. Halusin lopputuloksesta tietysti luonnollisen - pitäähän passikuvassa olla helposti tunnistettavissa, mutta kuitenkin astetta ehostetumman. Syntyi siistitty ja hillityn ehostettu meikki, jonka kanssa voisin passikuvauksen lisäksi mennä vaikkapa työhaastatteluun. Olen tässä itseni näköinen, ehkä vain vähän paranneltuna ;) Seuraavaksi muutama vinkki!

- Kaikkien meikkien kulmakivi: kulmakarvat. Siistit kulmat kehystävät koko kasvoja ja ovat yksi ensimmäisistä seikoista, joihin kasvoissa kiinnittyy huomio. Ehostin ne niin kuin yleensä, kulmakynällä, luomivärillä ja kulmakarvageelillä. Meikkaamattomien kulmien kanssa minua ei nyt kuitenkaan lentokentillä nähdä.

- Pohjasta tein mahdollisimman tasaisen ja peitin kaikki ihon virheet. Halusin pois tummat silmänaluset, näpyt ja arvet, joten käytin lempimeikkivoidettani ja paljon peiteaineita.

- Puuterointi on tärkeää, kun on tekemisissä kuvausvalojen kanssa. Naama ei saisi siis kiiltää yhtään, joten levitin kaikkialle kasvoille reippaasti irtopuuteria. Poskille sipaisin hieman väriä poskipunasta, koska en tiennyt, että passiin saa mustavalkoisen kuvan ;D

- Voimakkaita varjostuksia ei kasvoille kannata tehdä, sillä ne voivat oikeasti luoda illuusion erilaisista mittasuhteita, mitä kasvoillasi oikeasti on. Unohda siis contour passikuvauspäivänä!

- Silmiin voi tehdä hyvän perusmeikin ja itsekin halusin silmieni erottuvan kuvasta. Rajasin siis silmäni mustalla nestemäisellä eyelinerilla ja levitin ripsaria. Näin ilme virkistyy ja katseesta tulee skarpimpi.

- Liimattavia irtoripsiä en suosittelisi passikuvaan. Irtoripset ovat nimittäin myös juttu, jotka voivat muuttaa ilmettä liiankin paljon. Pysyttele siis omissasi, taivuta ne ja lisää reippaasti ripsaria.

- Alarajaukset ovat jälleen yksi ilmettä voimakkaasti muokkaava meikki. Pysyttelisin siis poissa voimakkaista alarajauksista ja varjostuksista, sillä ne voivat muuttaa silmien mittasuhteita.

- Omat huuleni ovat melko värittömät ja rajakin on todella sumea. Halusin siis hieman selventää huulteni rajaa, joten rajasin ne lähes omien huulteni värisellä rajauskynällä ja levitin vielä kerroksen läpikuultavaa huulipunaa, joka varmasti menisi läpi passikuvan tarkastajan seulasta. Liian kirkkaita punia kun passikuvissa ei saa olla.

Ja läpihän se meni! Oman kuvan ottamisessa on nimittäin pieni riski siitä, että tarkastaja hylkää sen, jolloin noin 40 euron hakemusraha menee sinulta täysin hukkaan ja joudut tekemään uuden. Mutta tällä kertaa riski kannatti ja sain hyvät kuvat sekä passiin että CV:hen ;)

Kommentit

Hannnna (Ei varmistettu)

Oisinpa saanu nää vinkit ENNEN omaa passikuvaa niin siitä ei tölläis takaisin seinähaamu. Mut siis viis vuotta vaan - eihän mulla oo enää kuin kolme niistä lusittavana.

Ai helvetti paitsi ajokortissakin on samanlainen ja sen tuomio on elinkautinen.

Erika Naakka
NUDE

Hah voi eiiiii! No onneksi sitä kuvaa ei nyt joudu oikeasti tuijottelemaan tuntitolkulla ikinä :D

mystery
Vision One

Mullakin on tuska tuon ajokortin kanssa, olen vaalea mutta tuolloin teininä oli sellainen "värjään hiukseni mustaksi" - aikakausi. Lisäksi näytän kuvassa siltä että haluan murhata jonkun. Nykyään olen ihan normaalin skandinaavin näköinen mutta ajokortissani olen joku tappajalatino, sitä kuvaa onkin sitten kiva vilautella joka kerta kun käy alkossa :D

 

tiiax (Ei varmistettu)

Itse kävin ottamassa uuden passikuvan ajokorttia varten, ja juuri eilen ajokortista tarkastelinkin että ihmeen hyvän meikin olin onnistunut tekemään :D hiukset ovatkin sitten aivan toinen juttu, näytän räjähtäneeltä ja kaljulta hiuksien osalta :D mutta siitä syytän kyllä vain ja ainoastaan myrskyä joka minua koitteli kun kävelin valokuvaliikleeseen kuvaa ottamaan... Mutta kiitos vinkeistä! Varmasti tulee käyttöön!

Erika Naakka
NUDE

Voi ei, kävipä huono tuuri!

Kriselda
Kriselda

Tosi hyvä postaus. Ja tärkeä. Sitä kuvaa kuitenkin joutuu katselemaan vuosia. Pitää testata tätä opiskelijakorttiin ja CV-kuvaan!

Huomasin vasta ajokorttikuvastani, että kulmakarvani ovat ihan epäsymmetriset. Ja sen kanssa joutuu elää vuoteen 2060 :D

Erika Naakka
NUDE

Nouuuuuh! Ajokorttikuva on kyllä tosi paha, viiden vuoden passin kyllä kestää :D

Vierailija (Ei varmistettu)

San Franciscosta suosittelen ehdottomasti Alcatrazin saarella käymistä! Pari vuotta itse kaupungissa vietin noin kolme vuorokautta ja Alcatraz tuli tuolloin onneksi tsekattua: kierros on toteuttu niin, että saat kuulokkeet, joissa mm. entiset vangit, vanginvartijat ja vanginvartijoiden perheenjäsenet kertovat vankilasta tarinoita samalla, kun kierros etenee. Oli mielenkiintoista ja sai ihan erilaisen fiiliksen paikasta, kuin ehkä perusturistikierroksilla! :) Saarella tosin on melko kylmä, joten kannattaa varata lämmintä pitkähihaista vaatetta päälle.

Paljon kaupungista saa irti ihan vain kävelemällä ympäriinsä ja raitiovaunun aina silloin tällöin nappaamalla, jos käveleminen käy ylivoimaiseksi. Kun teillä kerran auto on käytettävissä, kannattaa käydä myös esim. Muir Woodsissa ihastelemassa jättiläispunapuita. Niiden rinnalla tuntee itsensä melko pieneksi. Myös pieni Sausaliton kaupunki/kylä/kaupunginosa hieman San Franciscon ulkopuolella on vierailun arvoinen.

Erika Naakka
NUDE

Jes, kiitos paljon vinkeistä! Saa nähdä kuinka paljon meille jää aikaa San Fransiscoon, mutta ainakin punapuut on käytävä tsekkaamassa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin suosittelen Muir Woodsia. San Franciscon China Town oli myös tosi kiva. Rantareittiä kannattaa ennemin ajaa San Franciscosta Los Angelesiin (jollette siis meinanneet ajaa meno-paluun samaa reittiä), myös ns. "17 mile drive" oli hieno ajopätkä. Jos teillä on aikaa, niin Yosemiten kansallispuisto on myös näkemisen arvoinen. :)

Ja nää meikkausvinkit passikuvaan tuli aika sopivasti kun parin kuukauden päästä pitäis oma passi uusia :)

Heidi L (Ei varmistettu)

Moikka,
Mitä tuotteita käytit meikkipohjaan? (Meikkivoide ja peitevoide ym.)

e.k. (Ei varmistettu)

Minä olen varmaan maailman laiskin meikkaaja... Ripsiväriä ja huulikiiltoa, jos sattuu joskus muistaa laittaa. Oma passikin piti uusia ja kipaisin ruokatunnilla kuvaan. Ihan kamalahan siitä kuvasta tuli! Naureskelin, että kyllä sillä passilla pääsee pois maasta, mutta toivottavasti päästävät kotiin takaisin :-D Sitten kun näin sen valmiin passin, niin tuntui, kuin se kuva olisi vaan pahentunut, sillä näytin oikeasti vangilta, joka on death row:ssa seuraavana. No, yritetään viiden vuoden päästä paremmalla onnella, mutta on sitä ikääkin sitten tullut yhtä paljon lisää.

Kiti

Hyvät vinkit eivät pelastaneet tätä naamaa. Uusi passikuva aiheutti ainoastaan huutonaurua. :'D Mie romahan...

Erika Naakka
NUDE

No en usko! ;)

Kommentoi