Pinkin tukan ylläpito suoravärillä

NUDE

Tervetuloa Erikan kokeilevaan kotikampaamoon! Tänään vuorossa pinkin tukan kirkastamista shokkiväreillä. Ja ajankohtahan on ihan täydellinen, jos joku teistä vaikka haluaisi jotain uutta tukkaansa näin vapun kunniaksi ;)

Kun hiukseni muutama viikko sitten värjättiin, olin jo henkisesti varautunut siihen, että purkanpunaisen tukan ylläpitämisen eteen täytyy nähdä vaivaa. Mutta olin asennoitunut myös siihen, että löydän sitä varten parhaimmat välineet. Aloitan siis etsintäni näillä uusilla Cutrinilta testiin saaduilla Reflection Fireworks -shokkiväreillä ja Reflection Color Boost -hoitoaineella.

En ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt suoravärejä, mutta joku haju niiden tehosta mulla kyllä oli. Suoravärit ovat siis poislähteviä, noin 3-10 pesukertaa kestäviä värejä, jotka eivät muiden hiusvärien tapaan vahingoita hiusta. Värien käyttö on hyvin yksinkertaista: väri päähän, odota 15-30 minsaa, pese pois. Parhaiten suoravärit toimivat vaalennetuissa hiuksissa, mutta värit toimivat myös luonnon sävyisissä hiuksissa, lopputulos on vain kevyempi :)

Koska itse hain pastellisempaa sävyä ja shokkiväreillä lopputulos on yleensä todella räikeä, sekoitin pienen määrän väriä Color Boost -hoitoaineeseen. Ja silti värimassa oli noinkin kirkas, kuin yläkuvassa näkyy! Ja koska Fuchsia Festivalin sävy on nimensä mukaisesti fuksian violetti, sekoitin sen kanssa sarjan Smoky Red -sävyä, jolloin lopputulos oli kylmän vaaleanpunainen.

Sekoitin siis pienenpienen määrän (noin yhden senttimetrin verran) Fuchsia Festivalia ja pienen tipan Smoky Rediä reiluun kämmenelliseen Color Boost -hoitoainetta. Pesin hiukset shampoolla ja pyyhekuivasin ne. Sitten levitin väriä hiuksiin sudin avulla (ilman suojahanskoja: virhe!), annoin vaikuttaa 15 minuuttia ja lopuksi pesin hiukset shampoolla.

Mutta nyt tärkeä huomio pastellisävyä hakeville: Vaikka laitoin noin pienen määrän väriä hoitoaineen sekaan, lopputulos oli ensimmäisen pesun jälkeen mun makuun hieman liian voimakas. Siksi pesin hiuksen vielä kertaalleen syväpuhdistavalla shampoolla, jolloin sävy vaaleni mukavasti. Mutta tämä kertoi siis vain sen, että nuo Reflection Fireworks -värit kestävän mun käytössä.. no varmaan loppuelämän! :D

Ja tässä ensimmäisen testauksen tulos! Kuten hiuksista näkyy, väri ei ollut levittynyt aivan tasaisesti ja levityksen kanssa mulla olikin hieman ongelmia. Koska väri täytyi laittaa shampoolla pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin, tukkani oli niin takkuinen, että kunnollisia jakauksia oli mahdotonta tehdä. Ja jos hiukset olisivat olleet sileämmät, myös sudin käyttö olisi ollut helpompaa. Mutta tästä kerrasta viisastuneena, taidan seuraavalla kerralla laittaa hiuksiin shampoopesun jälkeen hoitoaineen, jolloin värinkin levitys toivottavasti helpottuu :) Mutta anyways, väri kirkastui huomattavasti ja olen tosi tyytyväinen! Kun tämä väri haalenee, kokeillaan Cutrinin värillistä Color Boost -hoitoainetta :)

Miltäs vaikuttaa? Ja hei, kertokaa onko teillä kokemuksia suoravärien käytöstä? :)

Kommentit

Julia (Ei varmistettu)

Täähän tuli kuin tilauksesta! Just itellä tulossa yks suoraväri tulossa postissa kun tarkotuksena olisi saada kellertävyyttä pois vaallennetuista hiuksista. Toi sun hiustenväri on ihana!!

Emmi (Ei varmistettu)

Katoin joskus MariieVeronica (youtube) joka värjäsi sen pinkkiä tukkaa sekoittamalla Biozellin pinkkiä värimaskia ja sekoitti siihen jotain hoitoainetta. Se ainakin näytti toimivan, joten sitäkin kannattaa kokeilla! :)

Laura (Ei varmistettu)

Voi että nuo sun pinkit hiukset on upeat! Oon kyllä kateellinen ettei itsellä ole rohkeutta moiseen, pelkään etten saa hiuksia enää takaisin vaaleiksi, näitä on nimittäin useampi vuosi sitten mustasta värjäilty pikkuhiljaa vuoden ajan jotta päästy blondiin.. :)
Pitäis vaan saada keksittyä yhdessä kampaajani kanssa näihin joku keino millä saadaan pidettyä väriä pidempään kirkkaana, mulla tää lähtee helposti tummumaan ja samenemaan.

Erika Naakka
NUDE

joo mulla oli varsinkin keltaisuuden kanssa ongelmia, kun olin blondi. kai käytät kaikenmaailman hopeashampoita ja -hoitoaineita? :)

L.S (Ei varmistettu) http:/paastavarpaisiin.blogspot.fi

Vinkkasinkin jo Tinkerbella-blogin Heliä:

http://hugmetinkerhell.blogspot.fi/2014/03/punajuuritukka.html

Aidon punajuuren yhdistämisestä hoitoaineeseen. Silläkin tavalla saa väliaikaista sävyä pinkin tukan ylläpitoon/värjäykseen.

Hauskaa vappua:)

Erika Naakka
NUDE

SIIS MITÄ?! Toihan on ihan mahtava idea!! :D

L.S (Ei varmistettu) http:/paastavarpaisiin.blogspot.fi

Joo, väripigmentin määrää on helppo säännöstellä itse:)
Juureksen palat kannattaa keittää mahdollisimman pienessä määrässä vettä ja sekoittaa vesi hoitsikkaan :)

annuenn (Ei varmistettu)

Mä värjään hiuksiani suoravärillä. Ennen vaan sävytin punaista kestovärjättyä tukkaa hoitoainesuoravärisotkulla, mutta joku tovi sitten vaalensin latvat ja laitoin pinkiksi. Nyt käytän violetinpinkkiä tyveen ja pinkkiä latvoihin. Ihana yhdistelmä, mutta tuskaista pitää yllä. Ja märästä tukasta väri tarttuu sormiin, ja kuivastakin on vähän jäänyt jälkiä tyynyliinaan. Pyyhe on tarkoituksella violetti.. :D hiukset joudun värjäämään uudelleen n puolentoista viikon välein, että väri pysyy kivana ja kirkkaana. Sävyjä on helppo muuttaa kun se haalistuu pois. Onneksi on tukka vaan olkapäille asti, muuten voisi olla hankalampaa tämä värjäily...

Janita (Ei varmistettu)

Suosittelen Biozellin pinkkiä värinaamiota. Juuri viime viikolla "värjäsin" oman vaalean tukkani sillä vappu kuntoon. :) hinta on kohtuullinen ja väriä voi sekoittaa tavalliseen hoitoaineeseen tai hiusnaamioon, niin siitä tulee pastellisempi. Levityksen kanssa kannattaa tosiaan olla tarkkana, mutta tuon saa onneksi levittää kuivaankin tukkaan ;)

innaB (Ei varmistettu)

Tosi nätti!
Itse harrastin ennen paljonkin shokkiväreillä värjäilyjä, lemppari oli sähkönsininen :)

L'orealilla oli joskus 7-8 vuotta sitten hattaran vaaleanpunainen hiusväri, sellaisessa pienessä pakkauksessa jossa oli piirretty joku pinkkihiuksinen tyttö oranssiin pakkaukseen. Muistaakseni se oli lorkun.
tuli vain mieleen hiustesi sävystä :D

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Tää on kiva tää sun uus tukka, sopii sulle. Mä olen niin väritön, että tarvitsen ylle räiskyviä värejä, mut sulle tää istuu tosi kivasti. :) Mä aina välillä haaveilen blodista tukasta, johon voisi vedellä väriä tuubista aina huvituksen mukaan, mutta toistaiseksi en ole rohjennut. Pelottaa edes ajatella, mitä kaikkea tämän kuparinpunaisen alta voisi värinpoistovaiheessa paljastua. :)

Erika Naakka
NUDE

Heh joo kyllä mullakin oli välivaiheessa sellainen räikeänoranssi tukka, kun tehtiin värinpoistoa :D Se oli aika järkyttävää. Mut koklaamaan vaan! Elämä on liian lyhyt tukkamuutospelkoihin ;)

Miia / miikkulaisen.com (Ei varmistettu) http://www.miikkulaisen.com/

Oon lukenut blogiasi jo pitkään ja pakko sanoa, että nuo sun hiukset on niin todella mageet nyt! :) Vaikka ne ovatkin muodikkaat niin silti niin persoonalliset. :) Hyvä valinta!

Hanna (Ei varmistettu)

Kampaajan vinkki: suoraväri/hoitoaine sekoitusta tai ihan pelkkiä color mask tuotteita voi kokeilla myös kuivaan hiukseen. Tarttuvuus tosin voi olla melko tehokas koska kuiva hius imee hyvin pigmenttiä, joten kannattaa laittaa ekalla kerralla reippaammin hoitoainetta sekaan. Ja jos hiuksesi on vaalennuksen jälkeen huokoinen (kuiva) saattaa se väri tarttua todella tehokkaasti. Vaikutusaika voi olla sama kuin kosteaan hiukseen, sen jälkeen hiukset voi pestä/hoitaa normaalisti :) Toinen vinkki: jos vaalennuksen jälkeen hiukset on purkkamaiset, hoida ne ensin rakennekorjaavilla tuotteilla kuntoon ja ala sen jälkeen käyttää kosteuttavia tuotteita. Pelkkä öljy/peruskosteuttavat tuotteet eivät riitä korjaamaan hiusta jos hius on tosi huokoinen. Tätä blogia on kiva seurata, tulee kauneusalan ammattilaisellekkin kivoja vinkkejä. Hyvää kevättä! :)

Erika Naakka
NUDE

Heippa ja suuri kiitos vinkeistä! Tänään kokeilinkin juuri tuota vinkkaamaasi tyyliä ja laitoin värihoitoainetta kuivaan tukkaan ja johan tarttu! :D Ja tuon purkkatukan kanssa mulla on ollut aina ongelmia. Käytän paljon keratiinia sisältäviä tuotteita, mutta tietty osio hiuksista ei vain korjaannu vaikka mitä tekisin. Mutta olen oppinut elämään sen ominaisuuden kanssa :) Onneksi on Paul Mitchellin Super Skinny Serum! <3

Kiitos ja ihanaa kevättä sullekin :)

Kommentoi